Η δικαίωση της κόκκινης σόλας Louboutin

Δικαιώθηκε ο Louboutin για τις κόκκινες σόλες!
Οι κόκκινες σόλες που χρησιμοποιεί στις διάσημες ψηλοτάκουνες γόβες του ο Γάλλος σχεδιαστής Christian Louboutin είναι τόσο χαρακτηριστικές, που τους αξίζει η προστασία του εμπορικού τους σήματος, έκρινε αμερικανικό εφετείο...


Εφετείο της Νέας Υόρκης απέρριψε προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία το χρώμα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εμπορικό σήμα στη βιομηχανία της μόδας.

Ο Louboutin, οι δημιουργίες του οποίου έχουν στολίσει πολλά διάσημα πόδια, είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του αντιπάλου του σχεδιαστή, Yves Saint Laurent, τον Απρίλιο του 2011, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για τη χρήση του κόκκινου χρώματος στις σόλες των παπουτσιών.

Τον Αύγουστο του 2011, το δικαστήριο του Μανχάταν απέρριψε το αίτημά του για την έκδοση απόφασης που θα απαγόρευε στον Yves Saint Laurent τη χρήση του συγκεκριμένου χρώματος στις σόλες, αλλά το εφετείο χθες έκρινε υπέρ του Louboutin, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση.

Ωστόσο, οι τρεις δικαστές του έκριναν ότι το εμπορικό σήμα που αφορά στα παπούτσια του Louboutin ισχύει μόνο για τις σόλες παπουτσιών που εξέχουν κι έτσι ο αντίπαλός του θα μπορεί να κατασκευάζει μονόχρωμα κόκκινα παπούτσια με ασορτί σόλα.
zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου