Σπίτι


Τι να "ΜΗΝ" κάνετε στην διακόσμηση

Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες βιβλία και περιοδικά που μας κατευθύνουν στο τι να κάνουμε για να δημιουργήσουμε ζεστούς και φιλόξενους χώρους στο σπίτι μας, σπανίως βρίσκουμε πληροφορίες για το τι να αποφύγουμε όταν ασχολούμαστε με την διακόσμηση των χώρων μας. Θα δούμε λοιπόν μερικές απλές συμβουλές που αν τις έχουμε στο μυαλό μας θα βγούμε από αρκετούς μπελάδες. Φυσικά και πρέπει να αισθανόμαστε ελεύθερες να εκφράσουμε την προσωπικότητα και το στιλ μας στη διακόσμηση. Αποφεύγοντας όμως μερικές «παγίδες» θα γλιτώσουμε από λάθη που μπορούν να χαλάσουν ό,τι με τόσο κόπο δημιουργήσαμε.

ΜΗΝ διαλέγετε το χρώμα των τοίχων εκ των προτέρωνΣκεφτείτε… τι είναι ευκολότερο; Να βρείτε καναπέ που να ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου ή να βρείτε χρώμα που να ταιριάζει άψογα με το χρώμα του καναπέ; Αφού υπάρχουν εκατοντάδες αποχρώσεις για το βάψιμο των τοίχων είναι πολύ ευκολότερο να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα με τα έπιπλά σας. Επιπλέον ακόμα και στην περίπτωση που κανένα από τα έτοιμα χρώματα δεν είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε, ένας έμπειρος ελαιοχρωματιστής ή χρωματοπώλης μπορεί να σας φτιάξει –με τις κατάλληλες αναμείξεις- το χρώμα των ονείρων σας.
ΜΗΝ αγνοείτε τα φυσικά ανοίγματα του χώρουΑν ο χώρος που θα διακοσμήσετε έχει τζάκι ή παράθυρο θα πρέπει να ξεκινήσετε με το πώς θα το αναδείξετε. Αν αμελήσετε να τονίσετε το φυσικό άνοιγμα του χώρου σας θα χάσετε πολλά από την ανάδειξη της προσωπικότητας του συγκεκριμένου χώρου.
ΜΗΝ ταιριάζετε τα πάνταΔεν χρειάζεται! Οι χώροι που όλα ταιριάζουν με όλα καταλήγουν μονότονοι. Επιλέξτε την χρωματική παλέτα που θα χρησιμοποίησετε στον χώρο διαλέγοντας ένα βασικό χρώμα (για παράδειγμα το χρώμα του καναπέ ή των επίπλων), δύο παρεμφερείς αποχρώσεις και δύο ουδέτερα χρώματα. Με βάση αυτή σας την επιλογή μπορείτε να παίξετε συνδιάζοντας έπιπλα και διακοσμητικά με διαφορετικά στιλ που αυτό που θα τα συνδέει είναι ότι θα ταιριάζουν μέσα στην χρωματική παλέτα που επιλέξατε. Κάτι τέτοιο θα δώσει στο χώρο σας αρμονία αλλά και θα αφήσει τις διαφορετικές εκφάνσεις του προσωπικού σας στιλ να αναδειχθούν.
ΜΗΝ κολλάτε όλα τα έπιπλα στους τοίχουςΑν ο χώρος σας είναι πραγματικά μικρός και υπάρχουν πραγματικά πολλά έπιπλα που πρέπει οπωσδήποτε να μπούν σ’ αυτόν είναι η μοναδική λύση. Αν όμως έχετε το πλεονέκτημα είτε να έχετε έναν μεγαλύτερο χώρο είτε να μην βάλετε όλα τα έπιπλα που σκοπεύατε, φροντίστε να φτιάξετε μέσα σ΄αυτόν γωνιές ή ομάδες που θα κάνουν τον χώρο να μοιάζει πιο μεγάλος και –φυσικά- πολύ πιο φιλόξενος.
ΜΗΝ δημιουργείτε δύσκολα περάσματαΦροντίστε να υπάρχει μέσα στο χώρο μια σωστή ροή της κίνησης χωρίς εμπόδια και περίεργα περάσματα. Τα καθαρά περάσματα μέσα στον χώρο θα τον κάνουν να δείχνει πιο σωστά σχεδιασμένος.
ΜΗΝ γεμίζετε τον τόπο μπιχλιμπίδιαΜπορεί να έχετε ένα σωρό διακοσμητικα και αναμνητικά που αποτελούν κομμάτια των αναμνήσεων, των διακοπών, των ταξιδιών και τελικά της προσωπικότητάς σας. Αλλά δεν χρειάζεται να τα έχετε όλα μαζί απλωμένα μέσα στο χώρο. Είναι καλύτερο να χωρίσετε σε ομάδες και να τα ανανεώνετε όσο συχνά θέλετε. Μια τέτοια κίνηση –εκτός από το ότι θα σας γλιτώσει από ώρες ξεσκονίσματος- θα σας δώσει την δυνατότητα της συνεχούς ανανέωσης και στον χώρο σας την αίσθηση της εκλεπτισμένης διακόσμησης.
ΜΗΝ βάζετε άχρηστα έπιπλαΟτιδήποτε χρησιμοποιήτε στην διακόσμηση του χώρου πρέπει να έχει και κάποια χρηστική αξία είτε γιατί είναι χρήσιμο είτε γιατί είναι πολύ όμορφο. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τα απολύτως απαραίτητα και τα απολύτως όμορφα ο χώρος αποκτά αυτόματα στιλ και λειτουργικότητα.
ΜΗΝ χρησιμοποιείτε αντικείμενα που δεν ταιριάζουνΈνα design αξεσουάρ σε μια κλασσική τραπεζαρία θα είναι σαν την μύγα μες στο γάλα. Όταν διαλέγετε τι θα αγοράσετε έχετε πάντα στο νου σας το χώρο που θα μπεί γιατί, όσο ωραίο κι αν είναι , μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά άσχημο αν δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα αντικείμενα του χώρου. Άλλο το mix and match και άλλο το άναρχο ανακάτεμα, μην μπερδευόμαστε…
ΜΗΝ διαλέγετε τα πάντα βάσει τιμήςΌσο περιορισμένο κι αν είναι το budget σας σε μερικά κομμάτια είναι καλύτερα να επενδύσετε ένα μεγαλύτερο ποσό. Εκπαιδευτείτε στο σκληρό παζάρι λοιπόν γιατί σίγουρα προτιμάτε έναν καναπέ που δεν θα βουλιάξει σε 6 μήνες ή σε ένα τραπέζι που δεν θα κουνιούνται τα πόδια του.
ΜΗΝ αφήνετε άλλους να διακοσμούν για εσάςΦυσικά και όσοι συγκατοικούν μαζί σας στο σπίτι έχουν λόγο στην διακόσμηση των κοινόχρηστων χώρων. Λάβετε λοιπόν υπ’ όψιν σας το γούστο τους και τις ανάγκες τους αλλά επ’ ουδενεί μην αναθέτε σε κάποιον τρίτο να αποφασίσει για εσάς όλο το διακοσμητικό consept του χώρου. Ακόμα κι αν έχετε προσλάβει κάποιον επαγγελματία διακοσμητή, αυτός θα πρέπει να κάνει τις προτάσεις του με γνώμονα τις ανάγκες και το γούστο σας. Και φυσικά… η τελική απόφαση είναι πάντα δική σας. fe-mail.gr

.......................................................

Color deco trend: Το κίτρινο στο χώρο.

Για φως και ζωντάνια.
Ο Μάρτης είναι αφιερωμένος στο κίτρινο χρώμα στο Jenny.gr και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το σπίτι. Είναι ένα χρώμα που δύσκολα μπαίνει στο χώρο σε έντονη απόχρωσή του. Συνήθως το συναντάμε σε παστέλ αποχρώσεις και κυρίως σε υπνοδωμάτια. Αν όμως συνδυαστεί σωστά μπορεί να δώσει ξεχωριστό χαρακτήρα στο χώρο. Με λευκό και ανοιχτό γκρι για φωτεινότητα και με γκρι σκούρο ή μαύρο για dark ατμόσφαιρα. Φυσικά μπορείτε να διακοσμήσετε με τις αποχρώσεις του κίτρινου όλα τα δωμάτια μέσα στο σπίτι. Είναι ένα χρώμα που ζωντανεύει και ενεργοποιεί τη φαντασία και σου προκαλεί μία ευχάριστη διάθεση. jenny.gr


 .........................................................................................................

Multiplo: Ένα έπιπλο για όλες τις δουλειές!

Αντικαθιστά τρεπέζι, κρεβάτι, καναπέ, κομοδίνα, πολυθρόνες


Οι designers του studio Hey Team σχεδίασαν το Multiplo, ένα έπιπλο  που αποτελείται από κομμάτια τα οποία μπορούν να συναρμολογηθούν με διάφορους τρόπους και αλλάζουν  μορφή προσαρμοζόμενα σε κάθε χώρο και ανάγκες. Το Multiplo είναι ιδανικό για μικρά σπίτια, για φοιτιτικές κατοικίες ή ξενώνες μιας και με μία αλλαγή διαρρύθμισης και συναρμολόγησης, έχετε ταυτόχρονα κρεβάτι, καθιστικό, τραπέζι, καναπέ και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, ή χρειάζεστε.
Σχεδιαστές και καταναλωτές στρέφονται ολοένα  προς τέτοιου είδους έπιπλα, που εξυπηρετούν με το μικρότερο κόστος τις ανάγκες του σύγχρονου ατόμου σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπου ο χώρος είναι περιορισμένος, οι ανάγκες πολλές και τα χρήματα λίγα. Fun και πρακτικό, το Multiplo αποτελεί ιδέα προς μίμηση και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! queen.gr


..........................................................................................................

Διακοσμητικά από νήμα.

Οι άλλες χρήσεις του νήματος.
Εκτός από τη βασική του χρηστική αξία, το νήμα είναι ένα υλικό με το οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα διακοσμητικά για το σπίτι σας ή ναδώσετε σε διάφορα αντικείμενα έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα. Δημιουργήστε όμορφα μπουκάλια ή στεφάνια από νήμα που θα ομορφύνουνκαι θα δώσουν χρώμα στον χώρο σας, μέσα από μία ασυνήθιστη διακόσμηση. jenny.gr........................................................

Φωτιστικά από μπουκάλια κρασιού.

Απλό και ασυνήθιστο!
Μετατρέψτε τα άδεια μπουκάλια κρασιού σε όμορφα, απλά φωτιστικά, για μία ασυνήθιστη διακόσμηση.Μπουκάλια λευκάεντελώς διαφανή ή πολύχρωμα. Η λογική κατασκευής ενός τέτοιου φωτιστικού ή πολυελαίου από μπουκάλια κρασιού είναι σχετικά απλή, ωστόσο, επειδή η μετατροπή των μπουκαλιών απαιτεί κάποιες πιο εξιδεικευμένες γνώσεις, ενδεχομένως να χρειαστεί να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου ειδικού. jenny,gr
.......................................................................

Deco trend: Fur

Γούνινες λεπτομέρειες στη διακόσμηση.
Μπορεί η γούνα να είναι συνυφασμένη με την ένδυση και το στυλ, μπορεί όμως να “φορεθεί” και στο σπίτι. Φυσικά δεν εννοούμε γούνα από φυσική τρίχα αλλά συνθετική. Μικρά ή μεγάλα χαλιά, μαξιλάρια, ακόμα και κουβέρτες μπορούν να δώσουν μία αίσθηση ζεστασιά αλλά και πολυτέλειας στο χώρο. Cozy γωνιές με ιδιαίτερο στυλ για το σαλόνι αλλά και τα υπνοδωμάτιο, θα κάνουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας ξεχωριστή.
Παρακάτω θα δείτε όμορφους χώρου με γούνινες λεπτομέρειες που τους δίνουν ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό ύφος:

..................................................................................

Ζεστά χειμωνιάτικα guestrooms.

Tips για το πώς θα μετατρέψετε τον ξενώνα σας σε ένα ζεστό και φιλόξενο δωμάτιο.
Ο ξενώνας είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού με ιδιαίτερη σημασία, αφού προορίζεται για να φιλοξενήσει τους φίλους ή άλλα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για τον λόγο αυτό, αξίζει να δημιουργήσετε έναν χώρο ζεστό και οικείο, προσέχοντας τις λεπτομέρειες στη διακόσμηση και βάζοντας προσωπικές πινελιές που θα κάνουν τους φιλοξενούμενούς σας να νιώσουν σαν στο σπίτι τους! Διαβάστε παρακάτω μερικά tips :
1. Προτιμήστε να ντύσετε το guestroom με ξύλινο πάτωμα. Είναι διαχρονικό, ενώ θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα και θα προσθέσει μία βουκολική πινελιά.
2. Κάντε το άνετο, προσθέτοντας τις δικές σας προσωπικές πινελιές σε μία casual διακόσμηση. Επιπλέον, μην παραλείψετε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα, όπως σαπούνι, πετσέτες, οδοντόκρεμα που θα διευκολύνουν τα άτομα που φιλοξενείτε.
3. Μπορείτε να βάλετε προσωπικά έργα τέχνης, όπως φωτογραφίες που έχετε τραβήξει οι ίδιοι, για να κάνετε τον χώρο πιο οικείο. Διαφορετικά, μπορείτε να διαλέξετε όμορφα posters με τοπία, οι με θέμα τις εποχές του χρόνου.
4. Χρησιμοποιήστε ζεστά υφάσματα. Οι κουρτίνες σε ρουμπινί, μουσταρδί ή πορτοκαλί χρώμα, θα ζεστάνουν τον χώρο. Στρώστε το κρεβάτι με μάλλινες κουβέρτες και το πάτωμα με ένα μάλλινο χαλάκι, για να δώσετε στον χώρο μία αίσθηση country.
5. Τα χρώματα και τα σχέδια που δένουν αρμονικά μεταξύ τους θα διατηρήσουν την ισορροπία στον χώρο.Εάν επιλέξετε χρώματα όπως το κόκκινο, το πράσινο και το πορτοκαλί, ισορροπήστε τα με σκούρα έπιπλα και λευκά αξεσουάρ.
6. Βάλτε μία κλασική πινελιά τοποθετώντας ένα παλιό κομοδίνο ή μία κουνιστή πολυθρόνα.
7. Αποφύγετε το minimal ή το υπερβολικό και δημιουργήστε μία ισορροπημένη διακόσμηση. jenny.gr..............................................................................................................

Ξύλινες τραπεζαρίες.

Το ξύλο στο τραπέζι σε όλες του τις εκδοχές.
Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος στο σπίτι που συνήθως δεν χρησιμοποιείται πολύ. Το βασικό υλικό, από το οποίο είναι φτιαγμένα τα περισσότερα τραπέζια είναι το ξύλο, είτε στο φυσικό του χρώμα είτε βαμμένο. Το ξύλο λοιπόν αποτελεί την κατάλληλη βάση για να δημιουργήσετε την κατάλληλη για εσάς ατμόσφαιρα στο χώρο της τραπεζαρίας. Σκούρο ξύλο για κλασσική διακόσμηση, στο φυσικό του χρώμα γιαμοντέρνα αισθητική και βαμμένα με παστέλ χρώμα για country ή rustic αισθητική.Μπορείτε επίσης να δώσετε χαρακτήρα στη τραπεζαρία σας με τις καρέκλες που θα επιλέξετε. jenny,gr
Πάρτε ιδέες για το πώς να δώσετε μία ξεχωριστή πινελιά στην τραπεζαρία:

...........................................................................................................................

Vintage κουζίνες.

Ανανεώστε την κουζίνα σας κάνοντάς τη να φαίνεται “παλαιά”.
Η κουζίνα είναι ένας χώρος που συγκεντρώνει όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι ένας χώρος δημιουργίας και πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και οικεία όταν βρίσκεστε μέσα. Λίγο ή πολύ χρώμα συνήθως είναι απαραίτητο για να σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Μία πολύ ωραία ιδέα διακόσμησης στην κουζίνα κι όχι μόνο, είναι η vintage αισθητική. Υπάρχουν πλέον πολλά εξαρτήματα που έχουν ρετρό σχεδιασμό για την κουζίνα αλλά μπορείτε εύκολα να ανανεώσετε τα παλαιά σας έπιπλα και ντουλάπια κάνοντάς τα παλαιά. Υπάρχουν τεχνικές που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε μόνοι σας, βάφοντας τα ξύλινα ντουλάπια και τα έπιπλα. Εκμεταλλευτείτε παλαιά έπιπλα που μπορεί να έχετε στην αποθήκη, όπως ξύλινες βιτρίνες, τραπέζια ή και καρέκλες και δώστε τους vintage πινελιές στο χρώμα της αρεσκείας σας.
Δείτε μερικές κουζίνες με αέρα από τα παλαιά και πάρτε ιδέες για να τον μεταφέρετε στη δικής σας: jenny.gr
                             ...................................................

Χίλιες και μια νύχτες στην κρεβατοκάμαρα.

Με δεδομένο φιλενάδες μου, ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, μετά από το δείπνο που συνήθως προγραμματίζετε για μια τέτοια βραδιά, όπως αυτή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνο, το επόμενο βήμα είθισται ή τέλος πάντων ελπίζουμε να είναι η κρεβατοκάμαρα.
Οπότε εδώ, θα πρέπει να κάνετε κάποια προετοιμασία, δίνοντας στο χώρο κάποιες ζεστές νότες. 

Διακοσμητικές παρεμβάσεις
Για να κάνετε πιο έντονη την εικόνα αυτών των αλλαγών, είναι καλό να επιφυλάξετε κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις για τον αγαπημένο σας, μετατρέποντας τον χώρο της κρεβατοκάμαρας που ήξερε, σε μια αισθησιακή κι ερωτική φωλιά.
Σύμμαχοί σας σ’ αυτές τις αλλαγές, μπορούν να είναι αφ’ ενός τα ζεστά χρώματα κι αφ’ ετέρου τα πολυτελή υφάσματα .  Το χρώμα είναι ένας ισχυρός παράγοντας για να προσθέσει στο χώρο σας ρομαντική διάθεση.
Εάν οι τοίχοι στην κρεβατοκάμαρά σας είναι βαμμένοι με ουδέτερα χρώματα όπως το κρεμ της άμμου ή το απαλό πράσινο, μπορείτε να αλλάξετε τελείως την αισθητική του χώρου προσθέτοντας κάποια αντικείμενα - όπως μια νέα κουρτίνα στο παράθυρο ή κάποιο πίνακα στον τοίχο ή μια γωνιά με μαξιλάρες – στα οποία θα κυριαρχεί το ζεστό κόκκινο χρώμα. Εννοείται ότι μια καλή ταπετσαρία , ίσως από την Νέα Υόρκη του’50 ή το Παρίσι του ‘60 θα δώσει μια πολύ διαφορετική πινελιά. 

Παίξτε με το φως
Εάν θέλετε να κάνετε κάτι απλό και γρήγορο, για ν’ αλλάξετε την ατμόσφαιρα του χώρου, αντικαταστήστε τον διακόπτη που ανάβει το κεντρικό φωτιστικό στο ταβάνι με ένα dimmer (διακόπτη-ροοστάτη).
Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχετε την δυνατότητα να χαμηλώσετε την ένταση του φωτός και να παίξετε στο χώρο με κεριά που θα τοποθετήσετε πάνω στα κομοδίνα σας.Εδώ όμως κορίτσια, μεγάλη προσοχή !! Τόσο στις «επίμαχες» στιγμές, όσο και μετά... όταν θα φτάσει η ώρα της χαλάρωσης. 

Υλικά που θα χρησιμοποιήσετε
Το ύφασμα που θα πρέπει να εμπιστευτείτε γι’ αυτή τη βραδιά, φυσικά είναι το μετάξι ή στην ανάγκη το συνθετικό μετάξι. Σαν υλικό, ενδείκνυται και για τα σεντόνια του κρεβατιού σας.
Κεριά και ροδοπέταλα, δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο χώρο. Διαλέξτε κεριά σε κόκκινο χρώμα και χρυσό. Τοποθετήστε τα στα κομοδίνα σας, αφού πρώτα από κάτω βάλετε κάτι για να προφυλλάξετε το έπιπλο από τα κεριά που θα στάξουν και μετά, ρίξτε από πάνω ροδοπέταλα, αφήνοντας κάποια να πέσουν στα σεντόνια και στα μαξιλάρια σας.
Εαν υπάρχει μια κοινή αγαπημένη φωτογραφία και των δυό σας, μπορείτε να την δώσετε στα ειδικά καταστήματα και να σας φτιάξουν μ’ αυτήν ένα πόστερ που θα κρεμάσετε σ’ ένα τοίχο της κρεβατοκάμαρας.
Δεν θα πρέπει να παραλείψετε να έχετε στο δωμάτιο κι έναν όμορφο μεγάλο δίσκο, όπου θα έχετε ακουμπισμένη την σαμπάνια σας, φράουλες με σος σοκολάτας, κεριά και τροπικά φρούτα.
Ένας τέτοιος δίσκος με αφροδισιακά καλούδια, είναι ικανός να μετατρέψει το μπουντουάρ σας σε ερωτικό παράδεισο...!
Για να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα του χώρου, φροντίστε να υπάρχει απαλή μουσική και φυσικά, βγάλτε την τηλεόραση από την πρίζα.
Εκτός εάν κι αυτή τη βραδιά, την θεωρείτε απαραίτητη...! 
Καλές μου φίλες, μπορεί να είναι όλα μια ιδέα.
Αλλά εμένα, που και που, μ’ αρέσει να παραμυθιάζομαι, να βγαίνω από την σκληρή πραγματικότητα και να ζω το όνειρο.
Αν έχετε κι εσείς λοιπόν βρει το άλλο σας μισό – κανείς μας δεν είναι άλλωστε τέλειος – ζήστε την αυτή τη βραδιά σαν παραμύθι, αφού έτσι κι αλλιώς αύριο η σκληρή πραγματικότητα θα είναι εκεί και θα μας περιμένει. fe-mail.gr
Καλή μας διασκέδαση !!!


................................................................................................................................................

Deco colour trend: ροζ παστέλ.

Για girly, μίνιμαλ διακόσμηση στο σαλόνι σας.
Το ροζ είναι από τις πιο χαρακτηριστικές παστέλ αποχρώσεις. Είναι γλυκό χρώμα, ήρεμο και παραμυθένιο. Είναι ταυτισμένο με τα κοριτσίστικα όνειρα και τα πριγκιπικά παραμύθια αλλά είναι επίσης ένα χρώμα που φτιάχνει τη διάθεση και σε χαλαρώνει. Επιπλέον είναι μία πολύ ωραία επιλογή για να διακοσμήσετε το σαλόνι σας. Αν αγαπάτε τα παστέλ χρώματα τότε το ροζ είναι απαραίτητο στην χρωματική σας παλέτα. Είτε σε ολόκληρο τοίχο, είτε στον καναπέ, ακόμα και σε μικρά μαξιλαράκια ή στις κουρτίνες θα δώσει ένα ήρεμο, μίνιμαλ ή ρομαντικό τόνο, ανάλογα με τον συνδυασμό.
Tip: Φυσικά δίνει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα με το λευκό. Συνδυάζεται ακόμα με γκρι και με μαύρο για περισσότερη ένταση. Μαζί με άλλες παστέλ αποχρώσεις κάνει το χώρο να μοιάζει με κουκλόσπιτο.
          

.............................................................................................................

9+1 tips για να ανανεώσετε το καθιστικό σας.

Σπάζοντας τη μονοτονία.
Το καθιστικό είναι ο χώρος που περνάμε, συνήθως, τις περισσότερες ώρες, όταν βρισκόμαστε στο σπίτι με την οικογένειά μας. Για να το ανανεώσετε, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές που θα μετατρέψουν εύκολα το καθιστικό σας σε έναν ευχάριστο χώρο που προσφέρει άνεση, χωρίς να γίνεται μονότονος και να κουράζει.
1. Αναμείξτε το παλιό με το νέο, το casual με το formal, το ουδέτερο με το έντονο, δημιουργώντας έναν χώρο άνετο και ελκυστικό. Ένας καναπές απλός, σε ουδέτερο χρώμα, δίνει έναν τόνο μοντέρνο, ενώ οι κλασικές κουρτίνες προσδίδουν έναν τόνο παραδοσιακό.
2. Αφήστε ελεύθερο χώρο, τραβώντας τα έπιπλα προς το κέντρο του δωματίου.Ένα οκτάγωνο σκαμπό ottoman θα μπορούσε να αποτελέσει το κέντρο.
3. Βάλτε έντονα σχέδια, όπως ένα floral χαλί ή μαξιλάρια, που δίνουν χρώμα και ένταση στον χώρο.
4. Η συμμετρία προσδίδει ηρεμία στον χώρο. Δημιουργήστε  ισορροπία στον χώρο, τοποθετώντας στοιχεία και έπιπλα που δένουν μεταξύ τους όσο πιο αρμονικά γίνεται.
5. Τοποθετήστε μικρότερα χαλιά με σχέδια και χρώμα πάνω σε ένα ουδέτερο χαλί για να σπάσετε τη μονοτονία.
6. Κρατήστε τον τοίχο σας λευκό ή σε χρώματα off-white και παίξτε με τα χρώματα των επίπλων και των υπόλοιπων διακοσμητικών στοιχείων.
7. Διαλέξτε έπιπλα που θα ταίριαζαν σε οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού σας. Η συνέχεια στο στυλ προσφέρει ένα αίσθημα ηρεμίας.
8. Δημιουργήστε την αίσθηση ενός ψηλότερου ταβανιού, τοποθετώντας πιο ψηλά στον τοίχο, κάδρα ή φωτογραφίες που τραβούν το βλέμμα.
9. Χρησιμοποιήστε ανθεκτικά υφάσματα που καθαρίζονται εύκολα και αντέχουν στον χρόνο.
10. Αφήστε το φυσικό φως να λούσει τον χώρο. Αναδεικνύει τον χώρο και ξεκουράζει το βλέμμα. jenny.gr


...........................................................................................................................

Playroom: Το βασίλειο των παιδιών.

Ένας δικός τους ξεχωριστός χώρος στο σπίτι.
Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά πλημμυρίζουν το σπίτι με τα παιχνίδια τους. Πολλές φορές το δωμάτιό τους δεν αρκεί για να εξωτερικεύσουν την ενέργειά τους. Αν λοιπόν υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος στο σπίτι -είτε είναι δωμάτιο είτε μία γωνιά- διαθέστε το για τα παιδιά. Μερικά κουτιά αποθήκευσης, λίγα ράφια, ένα τραπεζάκι με μικρά καρεκλάκια είναι τα βασικά που χρειάζεστε ώστε να έχουν κι εκείνα το βασίλειό τους. jenny.gr

....................................................

Αξιοποιήστε τα «σεμεδάκια» της γιαγιάς.
Βάλτε μερικές vintage πινελιές στο σπίτι σας.
Ανακαλύψτε που είναι κρυμμένα τα σεμεδάκια της γιαγιάς σας και αξιοποιήστε τα διακοσμώντας γωνιές στο σπίτι σας ή μεταποιώντας αντικείμενα δίνοντας τους μια νέα στυλιστική άποψη. jenny.gr............................................................................................................................

Εντυπωσιακοί καθρέφτες στο σπίτι σας.

Κάνουν το χώρο σας να ξεχωρίζει.
Στο μπάνιο , στο υπνοδωμάτιο ακόμα και στο σαλόνι ή το χωλ, ένας καθρέφτης είναι πάντα χρήσιμος. Είτε είναι μεγάλος κι εντυπωσιακός είτε μικρός και χαριτωμένος πάντα δίνει μία επιπλέον πινελιά στυλ στη διακόσμηση. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σαν διακοσμητικά στοιχεία, πολλούς μικρούς μαζί. Επιπλέον αξιοποιήστε τυχόν παλαιές κορνίζες, σκαλιστές κάνοντάς τες καθρέφτη και βάφοντάς της στο χρώμα που ταιριάζει με το χώρο σας. jenny.gr
................................................................................................................................

Έξυπνα tips › 9+1 tips για ένα stress-free σπίτι

Μειώστε το άγχος δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα χαλαρωτική.
Η διακόσμηση του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Οι επιλογές στον τρόπο που διακοσμείτε τον χώρο σας μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τη διάθεσή σας, τα επίπεδα του stress, ακόμα και τον ύπνο σας. Μπορείτε λοιπόν να διακοσμήσετε το σπίτι σας με τρόπο που θα σας φέρει την ηρεμία που συχνά αποζητάτε στην καθημερινότητά σας. Διαβάστε μερικά tips διακόσμησης για όλα τα δωμάτια του σπιτιού.
 • Το χωλ είναι ο πρώτος χώρος που συναντάμε όταν μπαίνουμε σε ένα σπίτι και γι’αυτό θα πρέπει να είναι ωραία διακοσμημένο.Βάλτε ένα αντικείμενο που θα κάνει τη διαφορά στον χώρο αυτό. Ένα έργο τέχνης, ένα όμορφο βάζο λουλούδια ή ένα κειμήλιο.
 •  Μην αφήνετε την ακαταστασία να διαταράξει την ηρεμία σας. Κάθε αντικείμενο στο σπίτι σας πρέπει να έχει τη δική του θέση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε όμορφα κουτιά ή καλάθια για να ξεχωρίζετε τα αντικείμενά σας.
 •  Αφήστε ελεύθερο χώρο. Όσο πιο γεμάτο είναι ένα μικρό σπίτι, τόσο μεγαλύτερη δυσφορία και άγχος μπορεί να μας προκαλέσει. Αναρωτηθείτε αν χρειάζεστε πραγματικά κάποια από τα έπιπλα ή τα αντικείμενά σας ή βάψτε ένα έπιπλο στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο για να είναι πιο διακριτικό και να δημιουργεί την αίσθηση ενός πιο άνετου χώρου.
 • Φωτίστε συγκεκριμένα σημεία του χώρου σας και όχι ολόκληρο τα δωμάτιο. Ένας χώρος με πολύ φως μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα. Βάλτε σποτάκια σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού ή ένα λαμπατέρ όπου σας είναι απαραίτητο π.χ. δίπλα στον καναπέ σας και γενικά προτιμάτε τον ρυθμιζόμενο, χαμηλό φωτισμό.
 •  Εάν δεν αισθάνεστε άνετες όταν κινείστε μέσα στο σπίτι σας,επανατοποθετείστε αν χρειάζεται τα έπιπλα σας για να μπορείτε να περνάτε μέσα από αυτά με ευκολία. Τα εμπόδια προκαλούν άγχος και δυσφορία.
 •  Απλοποιήστε τα σχέδια και τα χρώματα στη διακόσμησή σας. Εάν τα έπιπλά σας έχουν διάφορα σχέδια, φροντίστε να έχουν παρόμοια χρώματα και αντίστροφα, εάν υπάρχουν πολλά και έντονα χρώματα, περιορίστε τα σχέδια. Τα πολλά και διαφορετικά χρώματα και σχέδια ζαλίζουν, ενώ τα λιγότερο έντονα ηρεμούν.
 •  Βάλτε περισσότερα φυτά ή αν ζείτε κοντά στη φύση, τοποθετείστε έναν μεγάλο καθρέφτη που μπορεί να αντανακλά τους εξωτερικούς χώρους. Εάν ζείτε στην πόλη και δεν υπάρχει πολύ πράσινο γύρω σας,κρεμάστε στους τοίχους μεγάλα πόστερ με όμορφα τοπία.
 •  Χρησιμοποιείστε στη διακόσμησή σας το μπλε και το πράσινο ή άλλα γήινα χρώματα που θυμίζουν φύση. Αν δεν θέλετε να βάψετε τους τοίχους με αυτά τα χρώματα, βάλτε μαξιλάρια, καλλύματα, οι λάμπες σε αυτούς τους τόνους.
 • Αποσυρθείτε για λίγο από την τεχνολογία. Βγάλτε την τηλεόραση ή το computer από το υπνοδωμάτιό σας. To φως από τις ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος.
 •  Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Σκεφτείτε πώς είναι για σας ο παράδεισος. Εάν, για παράδειγμα, μοιάζει με τροπικό νησί, διακοσμήστε με άμμο, προσθέτοντας τροπικά στοιχεία. Η διακόσμηση είναι ένα θέμα προσωπικό, γι’αυτό ανατρέξτε σε όμορφες εμπειρίες και στιγμές του παρελθόντος και σε συνδυασμό με αυτές τις ιδέες διακόσμησης βρείτε αυτό που πραγματικά σας ηρεμεί. jenny.gr
......................................................................................................................

Ιδέες για το παιδικό δωμάτιο


childen-room-386
Το φτιάξιμο του παιδικού δωματίου του παιδιού μας, κάποιες φορές εκτός από μια ευχάριστη διαδικασία, αποτελεί και μπελά. myworld.gr
Ας μην ξεχνάμε τις επιθυμίες των παιδιών μας. Γιατί εκεί μέσα θα περνούν μεγάλο μέρος της μέρας τους. 
Αντλήστε ιδέες μέσα από τις παραπάνω εικόνες και με την βοήθεια των παιδιών σας, φτιάξτε μαζί το νέο τους δωμάτιο.


.................................................................................................................................................

Χρωματίστε το χώρο σας.

Αν σας αρέσουν τα χρώματα τότε “μπερδέψτε” τα στη διακόσμηση.
Οι πολύχρωμοι χώροι είναι ζωντανοί και ανεβάζουν τα επίπεδα της καλής διάθεσης. Η μόνη προϋπόθεση είναι να βρείτε τα χρώματα που δεν σας κουράζουν. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορείτε να προσαρμόσετε τους χρωματικούς συνδυασμούς ή τις αντιθέσεις στο διακοσμητικό ύφος του δικού σας χώρου. Χρησιμοποιήσετε 2-3 χρώματα για ένα πιο ήπιο αποτέλεσμα ή πολλά μαζί για πιο funky-arty αισθητική. Μία ακόμα λύση είναι να έχετε ένα ουδέτερο φόντο και να “ζωγραφίσετε” πάνω του σύμφωνα με το δικό σας γούστο. jenny.gr


...........................................................................................................................

Διακοσμήστε το χώρο σας με τα κοσμήματά σας.


Έξυπνοι τρόποι για να τακτοποιήσετε και ταυτόχρονα να διακοσμήσετε στο χώρο σας τα κοσμήματα σας.
Με λίγη φαντασία και με υλικά που υπάρχουν μέσα στο σπίτι σας μπορείτε να δημιουργήσετε μόνες σας κατασκευές για να αποθηκεύετε τα κοσμήματά σας. Θα είναι πολύ πρακτικό ενώ ταυτόχρονα και μία ωραία διακοσμητική πινελιά στο χώρο σας. jenny.gr

Βάλτε τα μικροαντικείμενα στη θέση τους.

Ένα κομμάτι ξύλου, και μικρές θήκες τριγωνικές, τετράγωνες ακόμα και κυλινδρικές είναι τα υλικά που χρειάζεστε για να οργανώσετε τα μικροαντικείμενα σας.
 • Βάψτε το ξύλο και τις θήκες σας στο χρώμα που εσείς θέλετε.
 • Κολλήστε τις θήκες πάνω στο ξύλο και αφήστε το να στεγνώσει.
 • Κρεμάστε το στον τοίχο σας σε όποιον χώρο θέλετε εσείς.
 • Τοποθετήστε τα μικροαντικείμενα σας (είδη γραφείου, μπάνιου ή και τα κουζινικά σας)
Tip: Αν Θέλετε ακολουθήστε τα ίδια βήματα με ύφασμα. Κόψτε μικρά υφάσματα και ράψτε τα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε θήκες. jenny.gr


..........................................................................................................................................

Αλλάξτε εύκολα τη διακόσμηση στο σπίτι σας.

Ιδέες για να ανανεώσετε τον χώρο σας κάνοντας μικρές παρεμβάσεις.
Αν θέλετε να ανανεώσετε τον χώρο σας και αναρωτιέστε πώς να το κάνετε, σκεφτείτε ότι δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε πολύ αλλάζοντας όλα τα έπιπλα ή τα αντικείμενα ενός δωματίου. Λίγες μικρές πινελιές αρκούν για να μεταμορφώσουν τη διακόσμηση στο σπίτι σας, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός εντελώς διαφορετικού χώρου. jenny.gr
............................................................................................................................

Η φωλιά του… bachelor.

Εργένικο σπίτι με στυλ.
Η διακόσμηση του σπιτιού και οι επιλογές που κάνουμε για κάθε τι που βάζουμε μέσα σε αυτό λένε πολλά για την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του.
Το να είναι κάποιος εργένης λοιπόν, δεν σημαίνει αυτομάτως πως ο χώρος του θα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και δεν θα έχει κανέναν χαρακτήρα. Αντιθέτως στην εργένικη φάση του ο άνδρας, έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει και να ντύσει τους χώρους του μοναδικά, χωρίς γυναικείες παρεμβολές, αλλά και με στόχο πως η σφραγίδα του στον χώρο θα δημιουργήσει αφορμές για… ειδύλλια. jenny.gr
 

..........................................................................................................................................

Πρωτότυπα ράφια για το χώρο σας.

Με υλικά που όλες μπορείτε να βρείτε δημιουργήστε τέλεια ράφια. 
Χρησιμοποιήστε ξύλινες παλέτεςκουτιά ακόμα και μια παλιά σκάλα για  να δημιουργήσετε  πρωτότυπα ράφια που θα διακοσμήσουν όμορφα το χώρο σας. Τα υλικά είναι οικονομικά και ο τρόπος πολύ εύκολος. jenny.gr
........................................................................................................

Neon χρώματα στο σπίτι σας.

Για να δώσετε φως και χρώμα.
Είναι τα χρώματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση κι έχουν γίνει αγαπημένα τόσο στο χώρο της μόδας όσο και στη διακόσμηση. Φούξια, πράσινο, κίτρινο ή μωβ, μόνα τους ή σε συνδυασμό μπορούν να σταθούν στο χώρο σας και να τον αναδείξουν. Τολμήστε συνδυασμούς και δώστε neon πινελιές σε σκούρες επιφάνειες ή συνδυάστε τα με παστέλ αποχρώσεις. jenny.gr


..........................................................................................................................................................

Τοίχοι με… περιεχόμενο.

Ένας καμβάς, έτοιμος να τον ανατρέψετε δημιουργικά.
Κάποιοι λατρεύουν τους κενούς λευκούς τοίχους, άλλοι θέλουν οι τοίχοι των σπιτιών τους να αφηγούνται κάτι, να έχουν περιεχόμενο και δική τους υπόσταση. Τοπία, γραμμικά σχέδια, αριθμούς, στοιχεία από την φύση, φανταστικά ή αληθινά. Δείτε πως θα ζωντανέψετε τους τοίχους σας και θα τους αφήσετε να πουν τη δική τους ιστορία. jenny.gr..............................................................

Μεγάλωστε το διαμέρισμα σας

...με έξυπνο τρόπο!

Για να καταφέρετε να διακοσμήσετε ένα σπίτι είναι μια εργασία, που παίρνει πολύ χρόνο και χρειάζεται αρκετή γνώση για να βγει ένα σωστό και όμορφο αποτέλεσμα.
Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται όταν πρέπει να διακοσμήσετε ένα μικρό διαμέρισμα έτσι ώστε να πάρει την υπόσταση, που χρειάζεται και να μπορέσει η διάθεση να πετάξει στα ύψη. Έτσι μπορείτε να δέχεστε πιο άνετα επισκέψεις και να περνάτε περισσότερο χρόνο στο προσωπικό σας χώρο, χωρίς να νιώθετε ότι έχετε εγκλωβιστεί.
Για να δημιουργήσετε την δική σας φωλιά και να είστε ο εαυτός σας, διαβάστε πως μπορείτε να «μεγαλώσετε» το χώρο σας και να νιώθετε όμορφα μέσα σε αυτόν.

Πρώτα από όλα χρειάζεται να επιλέξετε ένα ενιαίο χρώμα για όλα τα δωμάτια. Σκεφτείτε ότι αν βάψετε διαφορετικά τότε ο χώρος θα μικρύνει αισθητά. Μια κοινή απόχρωση είναι ότι πρέπει για να μπορέσετε να έχετε ομαλή μετάβαση από τον έναν χώρο στον άλλον.

Κοινά χρώματα και μοτίβα σε όλα τα παράθυρα του διαμερίσματος. Να θυμάστε ότι το μάτι θα «παίξει» το παιχνίδι της εξοικείωσης και θα δείτε ότι όλα είναι κοινα. Έτσι θα νιώθετε ότι κινείστε σε μεγαλύτερο χώρο.

Τα έπιπλα πρέπει να έχουν κοινό στυλ και χρωματισμό έτσι ώστε να μην κάνουν μεγάλες διαφορές τόσο στη χωρητικότητα, που πιάνουν, όσο και στο φωτισμό τους.

Τα μπιμπελό και τα διάφορα διακοσμητικά θα πρέπει να "δένουν" με όλα τα παρελκόμενα που έχει ένα διαμέρισμα, όπως ηλεκτρικές συσκευές, τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα.

Τέλος μην χρησιμοποιήσετε πολυελαίους και φωτιστικά, που έχουν βαρύ στυλ, αλλά αντίθετα χρησιμοποιήστε καλύτερα κρυφό φωτισμό και spotlights.

Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την άνεση σας μέσα στο σπίτι, ακόμα και όταν αυτό δεν έχει μεγάλους χώρους. Μπορείτε να κάνετε έξυπνες κινήσεις και θα δείτε πόσο όμορφα θα νιώθετε μέσα σε αυτό.
fe-mail.gr

................................................................

Μικροί χώροι με στυλ.

Αξιοποιήστε τους μικρούς χώρους στο σπίτι σας και δώστε τους χαρακτήρα.
Στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν μικροί χώροι που μένουν ανεκμετάλλευτοι. Με λίγη φαντασία όμως μπορείτε να φτιάξετε όμορφες γωνιές και ταυτόχρονα πρακτικές. Λίγο γούστο στη διακόσμηση και οι μικροί χώροι θα γίνουν τα αγαπημένο σημείο αναφοράς στο σπίτι σας. Και φυσικά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για να φτιάξετε μία όμορφη και ζεστή γωνιά. Ένα παλαιό τραπεζάκι κι ένα σκαμπό, ένας καθρέφτης ή μικρά καδράκια αρκούν για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα. 


..........................................................................................................................................

Χρωματιστά βάζα.

Βρες ότι παλιά βάζα έχεις στο σπίτι, από μαρμελάδες ή παλιά ανθοδοχεία και βάψε τα ομοιόχρωμα.  Το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.


............................................................................................................................................

Διακοσμώντας ένα ποδήλατο.χωρίς λόγια.... αφήστε τη φαντασία σας να δημιουργήσει....


.......................................................................................................................

Ροζ ιδέες διακόσμησης.

Ένα φωτεινό και χαρούμενο χρώμα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις αποχρώσεις του στο χώρο σας.
Στις παστέλ αποχρώσεις του, το ροζ παραπέμπει σε girly αισθητική, στις πιο σκοτεινές είναι κομψό και πολυτελές ενώ το φούξια είναι funky και παιχνιδιάρικο. Μπορεί να κάνει ακόμα και μια κουζίνα να μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι και να δώσει φως στο σαλόνι σας. Αν δεν είστε σίγουροι ότι σας ταιριάζει, δοκιμάστε αρχικά να «πετάξετε» μερικές πινελιές: ένα μικρό ροζ χαλάκι στο μπάνιο σας ή μερικά φούξια μαξιλάρια στον σκουρόχρωμο καναπέ σας. jenny.gr


.............................................................

10 παράξενα θεματικά cafes ανά τον κόσμο

Άμα τη εμφανίσει τους στον κόσμο, τα πρώτα cafes του 19ου αιώνα στο Παρίσι είχαν ως μοναδικό σκοπό να προσφέρουν στην ελίτ της παρισινής πρωτεύουσας αρωματικό καφέ συνοδεία λαχταριστών κρουασάν. Από τότε μέχρι σήμερα τα cafes ανταγωνίζονται σε concept, διακόσμηση αλλά και στο να κάνουν την καφεΐνη επικρατούσα τάση μέσα από αλλόκοτα θεματικά projects. Οι λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει τα 10 πιο παράξενα cafes στον κόσμο....


1. «Neko Cafe»: Σερβιτόρε, βρήκα μερικές τρίχες στον καφέ μου!
Και πώς αλλιώς, αφού μια μεγάλη παρέα από γάτες αποτελούν τη βασική αταξιόν του «Neko Cafe» στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Τα σκυλιά εδώ απαγορεύονται διά ροπάλου!


2. «Mahika Mano»: Το πιο χαλαρωτικό καφέ με διαφορά!
Βασικά κομμάτια της διακόσμησής του είναι οι αιώρες και οι κούνιες που κρέμονται από την οροφή, ιδανικά για έναν χαλαρωτικό υπνάκο εν ώρα διαλείμματος εργασίας. Στην Ιαπωνία κι αυτό!


3. «Grand View Cafe»: Ο καλύτερος καφές της πόλης και… καυτός!
Με την καλύτερη θέα… της πόλης, αφού οι σερβιτόρες είναι τόπλες! Κοσμοσυρροή και σπρωξίματα για ένα τραπέζι είναι καθημερινή πλέον συνήθεια στο Vassalboro της Βρετανίας.


4. «100% Chocolate Cafe»: Ο «παράδεισος» των εθισμένων στη σοκολάτα!
Ποιος έχει ανάγκη τον καφέ όταν υπάρχει η σοκολάτα; 56 διαφορετικά είδη σοκολατένιων ροφημάτων στα ράφια αλλά και μια βιβλιοθήκη για όσους ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στην ιστορία της «γλυκιάς θεάς». Στο Τόκιο, ξανά.


5. «Molecule»: Εδώ μόνο το νερό είναι must!
Το πιο πρωτότυπο concept καφετέριας που έγινε ποτέ, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο κοινό της Νέας Υόρκης και σερβίρει μόνο νερό! Για τους πολύ διψασμένους…

6. Cafe/Day: Καφές μέσα στο… πάρκινγκ!
Περιμένοντας να αδειάσει μια θέση παρκαρίσματος τι πιο ωραίο από το να απολαμβάνεις τον καφέ σου on the street! Αυτοί οι Ιάπωνες (ξανά!) είναι άπαιχτοι!


7. The Sweatshop: Για ράφτριες και ράφτες παντός είδους!
Ένα ρετρό παρισινό καφέ υποδέχεται τους επισκέπτες του σε έναν χώρο όπου δεν… υπολείπονται ραπτομηχανών. Δαχτυλήθρες, βελόνες και κλωστές προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περάσουν λίγη ώρα μαντάροντας τις κάλτσες τους ή ράβοντας τα κουμπιά τους!


8. «Robo Cafe»: Με έναν ρομποτικό… barista!
Σερβιτόροι από το μέλλον εξυπηρετούν τους πελάτες σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι κι αυτοί αξίζουν μιας… ευκαιρίας! Στην Οσάκα της Ιαπωνίας, πάντως δείχνουν να προτιμούν τους ρομποτικούς υπαλλήλους.


9. «Urban Station»: Με υπηρεσίες… γραφείου!
Στο Μπουένος Άιρες ο καφές συνδέεται απόλυτα με τη… συνέχιση της εργασίας και εκτός γραφείου. Έτσι μια στάση στο «Urban Station» προσφέρει ειδικούς prive χώρους με όλα τα κομφόρ (λάπτοπ, φωτιστικό, γραφική ύλη), εκτός βέβαια από την παρουσία του… αφεντικού, η οποία απαγορεύεται!


10. «Coffin Cafe»: Για τους… νεκρόφιλους, και όχι μόνο!
Στην Ουκρανία μια απογοήτευση υπάρχει, δεν υπάρχει; Πλήθος κόσμου τρέχει μέσα και έξω από το… φέρετρο για έναν εσπρέσο ή έναν καπουτσίνο σε συνθήκες νεκροταφείου! fe-mail.gr

...................................................................

Πράσινο του σμαραγδιού… Αχ αυτή η μόδα!

Αυτό το χρώμα, ή που θα το λατρέψεις ή που θα το μισήσεις.
Πρόκειται για το πράσινο του σμαραγδιού, ένα χρώμα παραμελημένο που απ’ό,τι δείχνουν τα πράγματα φέτος θα εμφανιστεί ως outsider, να ντύσει καναπέδες, να βάψει τοίχους, να δώσει χρώμα στις κουρτίνες… κι όλα αυτά, γιατί πολύ απλά έτσι το θέλησε η pantone. Κι αν δεν γνωρίζεις ποια είναι η Pantone (που εδώ που τα λέμε αν δεν είσαι γραφίστας, διακοσμητής ή σχεδιαστής γενικότερα, γιατί να την γνωρίζεις;) σε ενημερώνω πως είναι η αυθεντία στο χρώμα, η εταιρία που παρέχει τα συστήματα των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται στην τυπογραφία και ο αρχηγός στην τεχνολογία για την ακριβέστερη απόδοση των χρωμάτων. Μετά από αυτά, καταλαβαίνεις πως η γνώμη της μετράει!
Έτσι λοιπόν, περιμένουμε να δούμε τι θα δούμε με αυτό το πράσινο στο χώρο της διακόσμησης, που αν με ρωτήσεις δεν συμπαθώ καθόλου…  Αν και οι εικόνες που επέλεξα να σας δείξω με το χρώμα της χρονιάς, το Green Emerald,  μια πολυτέλεια μου την μεταδίδουν. Εσύ τι λες; Θα ακολουθήσεις τη μόδα ή θα μείνεις στις σταθερές αξίες;

 fe-mail.gr
...........................................................................................

Τέλειο σπίτι μέσα σε 30 λεπτά.

Λόγω πίεσης χρόνου σας έχουμε τη λύση ώστε να οργανώσετε το χρόνο σας έτσι ώστε να αφιερώνετε καθημερινά μόνο μισή ώρα για τις δουλειές του σπιτιού σας.
Σας παρουσιάζουμε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά και το χρόνο που χρειάζεστε για την κάθε δουλειά:
Κουζίνα:
• Νεροχύτης: τα άπλυτα πιάτα τοποθετήστε τα στο πλυντήριο πιάτων. Καθαρίστε τον νεροχύτη από τα υπολείμματα τροφών. Χρησιμοποιείστε ένα καθαριστικό για τα άλατα και με ένα πανάκι σκουπίστε και καθαρίστε το νεροχύτη σας γύρω- γύρω. (χρόνος: 5 λεπτά)
• Πάγκοι κουζίνας: χρησιμοποιείστε ένα απολυμαντικό και με ένα πανί περάστε τους πάγκους της κουζίνας (χρόνος: 2 λεπτά)
• Πετσέτες: οι πετσέτες αφημένες στις καρέκλες ή στους πάγκους δείχνουν ακαταστασία. Διπλώστε τις πετσέτες ή κρεμάστε τες. (χρόνος: 30 δευτερόλεπτα)
• Σκουπίστε και σφουγγαρίστε το πάτωμα της κουζίνας: πιθανόν να υπάρχουν νερά στο πάτωμα ή ψίχουλα. Σκουπίστε και σφουγγαρίστε. (χρόνος: 5 λεπτά)
Μπάνιο:
• Νιπτήρας: με ένα πανάκι και ένα καθαριστικό για τα άλατα περάστε την επιφάνεια του νιπτήρα ώστε να απομακρύνετε λεκέδες από υπολείμματα σαπουνιού.(χρόνος: 30 δευτερόλεπτα)
• Καθρέπτης: καθαρίστε το καθρέπτη του μπάνιου (χρόνος: 15 δευτερόλεπτα)
• Μπανιέρα: σκουπίστε το μπάνιο, το τηλέφωνο του ντους (χρόνος: 15 δευτερόλεπτα)
• Σφουγγαρίστε το πάτωμα (χρόνος: 1 λεπτό)
Κρεβατοκάμαρα:
• Στρώστε το κρεβάτι (χρόνος: 2 λεπτά)
• Ρούχα: διπλώστε τα ρούχα σας ή κρεμάστε τα, μην μπείτε στο πειρασμό να τα κρύψετε μέσα στη ντουλάπα θα το μετανιώσετε αργότερα!(χρόνος: 2 λεπτά)
Σαλόνι:
• Καναπές: φτιάξτε τα μαξιλαράκια του καναπέ και στρώστε καλά τα ριχτάρια (χρόνος: 30 δευτερόλεπτα)
• Τραπεζάκι: με ένα πανάκι ξεσκονίστε το τραπεζάκι (χρόνος: 15 δευτερόλεπτα)
• Βάλτε σκούπα: σκουπίστε το χαλί και το κομμάτι που είναι σε κοινή θέα (χρόνος: 2 λεπτά)
Μ’ αυτό τον τρόπο καθημερινά το σπίτι σας θα είναι τακτοποιημένο και καθαρό. jenny.gr


............................................................................................................................................

Κουζίνες σε παστέλ αποχρώσεις.

Μια πρόταση για να διακοσμήσετε με πιο απαλές αποχρώσεις το χώρο της κουζίνας σας. 
Ο χώρος της κουζίνας είναι ένα δωμάτιο που μπορείτε να αποφύγετε να δώσετε ένταση, δημιουργώντας ένα πιο ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον. Επιλέξτε παστέλ αποχρώσεις τόσο στους τοίχους της κουζίνας όσο και στα οικιακά σκεύη και στις ηλεκτρικές συσκευές.
jenny.gr

.................................................................................................................................................

Θεματικά δωμάτια ξενοδοχείων ανά τον κόσμο.
Palms Hotel Barbie Suite, Λας Βέγας – ΗΠΑ Ο διάσημος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Τζόναθαν Άντλερ δημιούργησε αυτή τη -2350 τ.μ. σουίτα, όπου κορίτσια κάθε ηλικίας μπορούν να ζήσουν το όνειρό τους ως Barbie. Χειροποίητες ταπετσαρίες, ένα διπλό τζάκι, ένα υπερμέγεθες τζακούζι, καθώς και ένας καθρέφτης που φτιάχτηκε από 65 αυθεντικές κούκλες Βarbie είναι μόνο μερικά από τα περιεχόμενα του ροζ αυτού παραδείσου. cool.gr
..............................................................................................................................................

“Ανεβείτε” επίπεδο στη διακόσμηση.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Αξιοποιείστε την παλιά ξύλινη σκάλα και διακοσμήστε το χώρο σας.
Μία ξύλινη σκάλα μπορεί αν λειτουργήσει σαν ένα πολύ χρήσιμο και όμορφο έπιπλο σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Με λίγη φαντασία μπορεί να χρησιμεύσει ως κρεμάστρα, βιβλιοθήκη ή ραφιέρα. Είτε στο φυσικό χρώμα του ξύλου είτε βαμμένη, η σκάλα μπορεί να δώσει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στο χώρο σας.
Μία επίσης πολύ ωραία ιδέα είναι να την χρησιμοποιήσετε ως διακοσμητικό στον κήπο ή τη βεράντα σας ή ακόμα και σας χριστουγεννιάτικο δέντρο!  jenny.gr
...................................................................................................................................

Πώς να διακοσμήσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου!

Ήρθαν οι γιορτές, μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξουμε τα σπίτια μας και να δεχτούμε αγαπημένα πρόσωπα που θα τους προσφέρουμε ό, τι πολυτιμότερο έχουμε: τη φιλοξενία μας. Η εορταστική ατμόσφαιρα επιβάλλει έναν εορταστικό διάκοσμο και στο τραπέζι μας. Οδιακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης σου δίνει πολύτιμες συμβουλές!


Καταρχάς, προσπαθούμε ώστε ο στολισμός του σπιτιού και του τραπεζιού να είναι ταιριαστοί μεταξύ τους. Καλό είναι το τραπέζι να ακολουθήσει τα χρώματα και το στιλ της υπόλοιπης διακόσμησης που έχουμε διαλέξει για το χώρο μας.


Ιδέες και λύσεις που θα βοηθήσουν!

1. Στήνουμε το τραπέζι με τους κανόνες του Art de la table. Μόνο και μόνο η σωστή τοποθέτηση των πιάτων, μαχαιροπίρουνων και ποτηριών θα κάνει το τραπέζι μας να φανεί πραγματικά επίσημο και θα μας βοηθήσει στον υπόλοιπο στολισμό.

/

2. Διαλέγουμε προσεχτικά το “ρούχο” που θα στρώσουμε στο τραπέζι (τραπεζομάντιλο, ράνερ ή σουπλά). Η επιλογή μας θα εξαρτηθεί βασικά από το σχήμα του τραπεζιού.
Στα μακρόστενα και τετράγωνα τραπέζια πάνε τα πάντα. Στις ροτόντες πάνε τα τραπεζομάντιλα και τα σουπλά, αλλά αποφεύγουμε τα ράνερς που δίνουν πιο γραμμική δυναμική.
Αν δεν έχουμε κάτι από όλα αυτά και δεν θέλουμε να αγοράσουμε, φτιάχνουμε τις δικές μας δημιουργίες. Με μερικά μερικά μέτρα ύφασμα και αν πιάνουν τα χέρια μας στη ραπτική μπορούμε να φτιάξουμε μικρά θαύματα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους μας και θα ικανοποιήσουν την τσέπη μας.//
3. Τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού μια εντυπωσιακή σύνθεση από φυσικά φυτά της εποχής και κεριά. Τα φυτά μπορεί να είναι λουλούδια, έλατο, γη, αλεξανδρινά, αγκάθια, κουκουνάρια και ξερά φύλλα και όλα αυτά τα προμηθευόμαστε εύκολα από ένα ανθοπωλείο.
Ίσως όμως θα ήταν καλύτερο να αφήσουμε την φαντασία και την δημιουργικότητά μας ελεύθερη και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια δικιά μας σύνθεση με πράγματα που εύκολα μπορούμε να βρούμε γύρω μας. Μια βόλτα στην εξοχή θα μας προμηθεύσει από υλικά πρωτότυπα και φυσικά που με μεταλλικά σπρέι και άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά θα τα μεταμορφώσουμε σε πραγματικά έργα τέχνης./
4. Στολίζουμε τα πιάτα μας με πετσέτες πιασμένες με όμορφα δαχτυλίδια που θα βρούμε στα μαγαζιά αλλά και που εύκολα μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας.
Χρησιμοποιώντας κορδέλες, φύλλα διαφόρων μετάλλων χειροτεχνίας, συρραπτικά και κόλλα μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα όμορφα δαχτυλίδια που θα εντυπωσιάσουν και θα πρωτοτυπήσουν.


/
5. Χαρίζουμε στους καλεσμένους μας κάρτες με ευχές που προηγμένως έχουμε τοποθετήσει στο πιάτο του καθενός για να υποδείξει τη θέση που θα κάτσει στο γιορτινό τραπέζι.
Είτε έτοιμες είτε κατασκευασμένες από εμάς θα είναι ένα απλό, όμορφο, οικονομικό και ιδιαίτερο αναμνηστικό που θα χαροποιήσει ευχάριστα όποιον καθίσει στο γιορτινό μας τραπέζι.


Με αυτά τα 5 tips θα καταφέρουμε να στήσουμε ένα αξιοπρεπές γιορτινό τραπέζι. Αυτό που προέχει είναι να προσφέρουμε απλόχερα τη φιλοξενία μας με όσα μέσα διαθέτει ο καθένας και να δημιουργήσουμε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει ευχάριστες αναμνήσεις σε όλους του καλεσμένους μας! tlife.gr...............................................................................................................................

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με "άρωμα" από το Λευκό Οίκο!

Ο Λευκός Οίκος μοιάζει συχνά να είναι το επίκεντρο του κόσμου. Ειδικά τα Χριστούγεννα φημίζεται αφού η χριστουγεννιάτικη διακόσμησή του διαμορφώνει τις τάσεις ενώ η παρουσίαση των χώρων του σχεδόν σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των γιορτών! Εν αναμονή των φετινών στολισμών που αναλαμβάνει η Πρώτη Κυρία ας ρίξουμε μια ματιά στο στολισμό του Λευκού Οίκου το 2009 που άφησε εποχή!/
Το λεγόμενο Blue Room είναι το δωμάτιο όπου στολίζεται το μεγαλύτερο δέντρο στην προεδρική κατοικία και όλοι οι Πρόεδροι της Αμερικής έχουν φωτογραφηθεί τα Χριστούγεννα μπροστά στο δέντρο που επιμελήθηκαν οι Πρώτες Κυρίες!  Το 2009 η Michelle Obama επέλεξε μπλε χρώματα στο δέντρο και το σύνθημα "Shine, Give, Share"./
Άλλο ένα ιστορικό δωμάτιο το Κόκκινο, όπως ήταν φυσικό "ντύθηκε" στα κόκκινα ώστε να είναι ασορτί με τον κλασικό διάκοσμό του!


/
Ιδιαίτερης φροντίδας τυγχάνει το πορτραίτο του Κένεντι που διακοσμείται ανάλογα με την περίσταση!


/
Το δωμάτιο με τις πορσελάνες έχει και αυτό το δικό του δέντρο σε παραδοσιακό κόκκινο χρώμα για τα στολίδια του και εντυπωσιακό διάκοσμο στην τραπεζαρία!/
Οι διάδρομοι του Λευκού Οίκου δεν υπολείπονται σε λαμπρότητα. Δέντρα με πολλά λαμπάκια και γιρλάντες γύρω από τις πόρτες δίνουν το μήνυμα ότι είναι Χριστούγεννα και στην προεδρική κατοικία!Η επίσημη αίθουσα δεξιώσεων με το επιβλητικό πορτραίτο του Λίνκολν διακοσμήθηκε στα χρυσά με πινελιές από λευκά Αλεξανδριανά, ώστε να δίνει το ύφος πολυτέλειας και αρχοντιάς.Χριστουγεννιάτικα στεφάνια κοσμούν τα παράθυρα του Λευκού Οίκου ώστε να δίνεται το μήνυμα των γιορτών και σε όσους βρίσκονται έξω από το κτίριο!Το 2009 η Πρώτη Κυρία θέλησε να κάνει τη διαφορά στολίζοντας μια μικρογραφία του Λευκού Οίκου φτιαγμένη από τζίντερμπρεντ ενώ διάφορες άλλες κατασκευές από γλυκά σε μορφή δέντρου περιέβαλαν το τεράστιο ομοίωμα! tlife.gr.........................................................................................................................................................

Τραπεζάκια που κάνουν τη διαφορά.

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που δίνουν στυλ στο χώρο σας.
Οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους ότι τα τραπεζάκια είναι ότι πιο απλό μέσα σ’ ένα σπίτι. Είναι χρήσιμα και πολύ πρακτικά και συνήθως είναι απλά για να ταιριάζουν με όλα. Μπορείτε όμως να βάλετε σε λειτουργία το γούστο σας μαζί με τη φαντασία σας και κάντε το χώρο σας ιδιαίτερο με πρωτότυπα μικρά τραπεζάκια που ίσως να μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας στο σπίτι.  jenny.gr

...................................................................

Υφάσματα γεμάτα… φως


Μέχρι σήμερα όταν αναφερόμασταν σε υφάσματα χρησιμοποιούσαμε προσδιορισμούς που περιέγραφαν την υφή, την πλέξη, τα μοτίβα τους. Πλέον όμως, μπορούμε να περιγράφουμε και τη… φωτεινότητά τους!Ο λόγος για τη γαλλική εταιρεία LumiGram η οποία ενσωμάτωσε οπτικές ίνες σε ύφασμα δημιουργώντας μια νέα γενιά υλικού, ικανού να μετατραπεί σε φωτεινές κουρτίνες, σκεπάσματα, μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, ταπετσαρίες επίπλων ή ακόμα και σε ρούχα.


«Ατμοσφαιρικό» υλικό
Το φωτεινό ύφασμα για όσους φοβούνται το σκοτάδι, λειτουργεί με τη βοήθεια μπαταρίας ή αντάπτορα ρεύματος. Οι υπέρλεπτες οπτικές ίνες Luminex, όπως ονομάζονται, βρίσκονται ενσωματωμένες στην ύφανση και φωτίζονται από φωτοδιόδους (LED) που βρίσκονται στην άκρη του υφάσματος.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το ύφασμα που λαμπυρίζει στο σκοτάδι μπορεί να πλυθεί κανονικά, αλλά δεν μπορεί να σιδερωθεί.

«Σε αντίθεση με άλλες πηγές φωτός – όπως π.χ. οι λάμπες φθορισμού – τα LED και οι οπτικές ίνες δημιουργούν έναν μυστηριώδη και εντυπωσιακό φωτισμό» εξηγεί εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η τιμή του υφάσματος του μέλλοντος, για την ώρα μοιάζει απαγορευτική: ενδεικτικά το «ρομαντικό» σκέπασμα του κρεβατιού στοιχίζει περί τα 400 ευρώ.

Η LumiGram έχει ήδη σχεδιάσει μια σειρά φουτουριστικών ρούχων, ενώ δεν είναι λίγες οι εταιρείες που στο πλαίσιο των προωθητικών τους δραστηριοτήτων φλερτάρουν με την ιδέα ενός φωτεινού t-shirt.
femail.gr........................................................................................................................................................

Διακοσμητικά ράφια από κουτιά παπουτσιών.

Αξιοποιήστε τα κουτιά παπουτσιών που πιάνουν χώρο στη ντουλάπα σας. Χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε όμορφα διακοσμητικά ράφια για τον τοίχο του σπιτιού σας. Ιδού ο τρόπος:
1. Διαλέξτε κουτιά από σκληρό χαρτόνι, ώστε να αντέξουν το βάρος ενός βάζου για παράδειγμα. Έτσι, είναι πιο σταθερό στον τοίχο σας. Ακόμα, πιο εντυπωσιακό είναι να διαλέξετε διαφορετικά μεγέθη.
2. Αν το εσωτερικό του κουτιού δεν είναι χρωματιστό, τότε βάψτε το με ακρυλικά χρώματα ή τέμπερες.
3. Για να το τοποθετήσετε στον τοίχο, θα χρειαστείτε ούπα (όσο πιο μεγάλο είναι το ούπα, τόσο πιο πολύ βάρος αντέχει). jenny.gr

...............................................

Πρωτότυπα κεφαλάρια για το κρεβάτι σας.

Συνήθως το κρεβάτι είναι ο τελευταίος σταθμός μέσα στη μέρα γι’ αυτό οι περισσότεροι δεν το αλλάζουν με τίποτα. Επομένως πρέπει να φροντίσετε να είναι μοναδικό και να σας ξεκουράζει. Να σας εμπνέει και να ταιριάζει με το προσωπικό σας στυλ. Είναι πολύ προσωπικό άρα μπορείτε να το φτιάξετε στα μέτρα σας.Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα για να αγοράσετε δερμάτινα καλύμματα ή μοντέρνες κατασκευές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να δημιουργήσετε το δικό σας κεφαλάρι συνδυάζοντας αγαπημένα σας πράγματα ή εκμεταλλευόμενοι ότι υπάρχει πίσω από το κρεβάτι σας. jenny.gr

................................................

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια παντού.

Δημιουργούν ατμόσφαιρα και μας μεταφέρουν αμέσως στο εορταστικό κλίμα.

Ποιός μπορεί να σκεφτεί Χριστούγεννα χωρίς τα εκατομμύρια φωτάκια που στολίζουν τα σπίτια και τους δρόμους; Φωτίζουν και φτιάχνουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με τον καλύτερο τρόπο. Στο σπίτι τα φωτάκια μεταφέρουν επίσης το χριστουγεννιάτικο κλίμα. Μπορείτε να τα βάλετε όχι μόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και σε άλλα σημεία του σπιτιού όπως στο τζάκι γύρο από πίνακες η ακόμα και πάνω από το κρεβάτι σας. Το βράδυ που όλα ησυχάζουν τα φωτάκια θα λάμπουν και θα σας κάνουν παρέα. jenny.gr


....................................................................

Φτιάξε μόνη σου διακοσμητικά από παλιά σεμέν.


Τα σεμεδάκια είναι γνωστό πως δεν έχουν πλέον θέση στη διακόσμηση ενός μοντέρνου σπιτιού. Να όμως μερικές ιδέες για να εκμεταλλευτείτε με τον ευρηματικότερο τρόπο τον κόπο της μαμάς ή της γιαγιάς σας που έπλεκε με το βελονάκι για την προίκα σας. Γιατί, ξέρω… προίκα χωρίς πλεκτό σεμεδάκι δε νοείται.
Αφού λοιπόν οι τηλεοράσεις έγιναν φλατ και οι καναπέδες χωρίς μπράτσα, το μόνο σημείο που μπορούμε να  στολίσουμε με αυτά, είναι το τραπέζι μας. Όχι όμως με τον κλασσικό τρόπο που γνωρίζαμε από τα σπίτια των γονιών μας. Πολλά διαφορετικά πλεκτά ενωμένα, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ράνερ (αυτό το στενό «τραπεζομάντηλο» που τρέχει κατά μήκος του τραπεζιού, ξέρετε…) με ρομαντικές αναφορές που  αναδεικνύει τη δημιουργικότητά σας. Εύκολο στην κατασκευή του, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να ενώσετε τα μικρά πλεκτά πετσετάκια μεταξύ τους με πλάτος το 1/3 του πλάτους του τραπεζιού σας και μήκος τόσο  ώστε  να καλύπτει όλο το τραπέζι και να κρέμεται γύρω στα 15 εκατοστά στα πλαϊνά του. Οτιδήποτε κι αν ακουμπήσετε πάνω στο ράνερ σας, θα δείξει ιδιαίτερα πολύτιμο…

Αν πάλι προτιμάτε να μην βάλετε τίποτα πάνω στο τραπέζι σας αλλά σας λείπει ένα φωτιστικό για το υπνοδωμάτιο ή μια γωνιά του καθιστικού σας, τα πλεγμένα με βελονάκι πετσετάκια (κοινώς σεμέν) θα κάνουν και πάλι το θαύμα τους. Προμηθευθείτε  δυνατή γλουτολίνη ( είναι η κόλλα που κολλάμε τις ταπετσαρίες του τοίχου) και ένα μεγάλο μπαλόνι. Αφού φτιάξετε την κόλλα βάσει των οδηγιών που θα βρείτε στο κουτί και αφού έχετε φουσκώσει φυσικά το μπαλόνι,  περνάτε με ένα πινέλο την κόλλα σε όλη την επιφάνεια του πλεκτού σεμέν και τα  κολλάτε ένα -  ένα στην επιφάνεια του μπαλονιού. Τα αφήνετε ένα εικοσιτετράωρο να στεγνώσουν και φτάνει η μεγάλη στιγμή… ΜΠΑΜ! Τρυπάτε το μπαλόνι κι έτοιμο το φωτιστικό σας. Εννοείται πως έχετε μεριμνήσει να αφήσετε ένα κενό ανάμεσα σε κάποια από τα σεμέν ώστε να περάσει η λάμπα και δέστε δυο κλωστούλες πάνω στο καλώδιο για να είναι πιο σταθερό το φωτιστικό. Ανάψτε το κι έχετε μία πανδαισία σχημάτων στους τοίχους σας…
fe-mail.gr


..........................................

Funky Christmas décor.

Ένας εναλλακτικός τρόπος να στολίσετε το σπίτι σας αυτά τα Χριστούγεννα.

Φούξια, κίτρινο, πράσινο και μπλε σε συνδυασμό με χρυσό και ασημένιο μπορούν να φτιάξουν μία ιδιαίτερα χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα. Είναι πολύ ωραία ιδέα για να στολίσετε το φοιτητικό σας διαμέρισμα ή ένα παιδικό-εφηβικό δωμάτιο. jenny.gr........................................................

Στολίστε το τζάκι σας με Χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Και καθίστε όλοι μαζί, χαζεύοντας τη φωτιά και τα φώτα.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο στολισμός του σπιτιού είναι στα άμεσα πλάνα σας. Αφού στολίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, επιμεληθείτε τη διακόσμηση του τζακιού σας. Θα σας ξυπνήσει ευχάριστες και νοσταλγικές αναμνήσεις ενώ αν ανάψετε τη φωτιά θα δημιουργήσετε μία πολύ ευχάριστη και ρομαντική ατμόσφαιρα.
Tips για να διακοσμήσετε το τζάκι σας:
-Κρεμάστε τις Γιορτινές κάλτσες και τοποθετήστε μέσα ζαχαρωτά και καραμέλες.
-Βάλτε γιρλάντες πάνω από το τζάκι και μπλέξτε τες με φωτάκια.
-Δημιουργείστε το χωριό του Άγιου Βασίλη με διακοσμητικά σπιτάκια και ψεύτικο χιόνι.
-Αντί να βάλετε τα δώρα κάτω από το δέντρο, βάλτε τα κάτω ή πάνω από το τζάκι. jenny.gr


..............................................

Eναλλακτικά στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Πρωτότυπες ιδέες για να δώσετε μία άλλη νότα στον κλασσικό χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Το Δέντρο είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και το έχουμε όλοι συνδυασμένο μ’ αυτές τις γιορτές. Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα, μπορείτε να στολίσετε διαφορετικά το πράσινο κλασσικό δέντρο ή να το αντικαταστήσετε με ένα ωραίο φυτό ή γυμνά κλαδιά.
Μια πολύ ωραία ιδέα. Κρεμάστε τις χριστουγεννιάτικες κάρτες σε μερικά γυμνά κλαδιά.
..................................................
Όταν ο ρομαντισμός συναντά την τέχνη σε ένα σπίτι στο Μιλάνο
Το σπίτι της σχεδιάστριας Φρεντερίκα Μποτσίνι.

 Το εσωτερικό του στούντιο της σχεδιάστριας ταπετσαριών Φρεντερίκα Μποτσίνι μοιάζει σπαρτιάτικο. Η τραπεζαρία περιλαμβάνει μόνο ένα βαμμένο πράσινο τραπέζι και πτυσσόμενες καρέκλες, σαν αυτές που βρίσκει κανείς σε ένα τυπικό καφέ. Τα κατσαρολικά στοιβάζονται σε μια ραφιέρα με κουρτίνα. Αλλά τα ζωγραφισμένα χαρτιά στους τοίχους μεταμορφώνουν το χώρο. Υπερμεγέθη λουλούδια και περικοκλάδες φτιαγμένα με νερομπογιές ανθίζουν πάνω σε ατέλειωτα ρολά χαρτιού.


«Είμαι "διακοσμητική" ζωγράφος», λέει χαμογελώντας η Φρεντερίκα. Η ξανθιά, όμορφη καλλιτέχνις έχει εργαστεί σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας συνεχώς δουλειές και πόλεις, όπως ακριβώς έκαναν και οι αναγεννησιακοί ζωγράφοι της Ιταλίας κάποτε. «Έχω ταξιδέψει πολύ και αποφάσισα τελικά να φτιάχνω ταπετσαρίες στο ατελιέ μου μήπως καταφέρω με αυτό τον τρόπο να μένω σπίτι, έστω και για λίγο».

Οι ταπετσαρίες που σχεδιάζει δεν μοιάζουν με τις συνηθισμένες που πωλούνται με το ρολό. Είναι όλες χειροποίητες. «Φτιάχνω ταπετσαρίες μόνο κατά παραγγελία. Μιλάω με τους αρχιτέκτονες και τους πελάτες και προτείνω ένα ή δύο -το πολύ τρία- σχέδια», εξηγεί η Φρεντερίκα.
Διάσημη επίσης για τα τοπία της, στα οποία χρησιμοποιεί χαρτί και την τεχνική trompe-l'oeil, η Φρεντερίκα τελείωσε τη διεθνώς αναγνωρισμένη σχολή Διακοσμητικής Ζωγραφικής Van der Kelen στις Βρυξέλλες. Ειδικεύεται στη δημιουργία ψεύτικου μαρμάρου και ξύλου. Όμως ήταν στην Ιταλία που καλλιέργησε το στιλ της, την αγάπη της για την παράδοση και την κλασική τέχνη. Με τα χρόνια ανέπτυξε ένα μοναδικό ύφος που την κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στους διεθνείς διακοσμητές. Κάθε ταπετσαρία της είναι μοναδικό έργο τέχνης. Σε περίπτωση που η ανάθεση αφορά πολλά τετραγωνικά, φτιάχνει στένσιλ από τα σχέδιά της και δίνει τις ταπετσαρίες για τύπωμα. «Είναι ακριβό», προειδοποιεί, «αλλά δεν βρίσκεις την ταπετσαρία πουθενά αλλού». Οι κατά παραγγελία ταπετσαρίες της κοστίζουν περίπου €220 το τρέχον μέτρο, αν και η τιμή εξαρτάται από τη δυσκολία του μοτίβου.
Κάθε λουλούδι, περικοκλάδα και φύλλο σχεδιάζεται και χρωματίζεται στο χέρι. «Λατρεύω τη ζωγραφική», λέει η Φρεντερίκα. «Ζωγραφίζω κάθε μέρα και παρ' ότι μου αρέσουν τα μοτίβα που αντιγράφω από τη φύση, θέλω να προσθέτω τη δική μου ερμηνεία. Συνεπώς μερικές φορές στα σχέδιά μου υπάρχουν και φανταστικά στοιχεία. Πρόσφατα βρέθηκα στο Μόντε Κάρλο όπου "έντυσα" ένα μπάνιο με βότσαλα. Βάσισα το σχέδιο στα βότσαλα που μάζεψα σε μια παραλία κοντά στο σπίτι».
Η Φρεντερίκα ζει με το σύζυγό της και τις δύο κόρες τους στο μικρό Robecco sul Naviglio, λίγο έξω από το Μιλάνο. Ταξιδεύει συχνά σε όλη την Ευρώπη για να συναντήσει τους πελάτες της και να τους προτείνει τα σχέδιά της για ιδιαίτερους χώρους. Με το σύζυγό της, τον οποίο γνώρισε στη σχολή όπου φοιτούσαν μαζί, έφτιαξαν τη δική τους εταιρία Orth et fils info@orth-art.com με έδρα τη Γενεύη.

Το μεγαλύτερο ταλέντο της, ισχυρίζεται η σχεδιάστρια, είναι η ικανότητά της να καταλαβαίνει τις ανάγκες του πελάτη της και να μπορεί να συνεργάζεται αρμονικά μαζί του. Παρ' ότι μπορεί να σχεδιάσει σχεδόν τα πάντα, προτιμάει τα «ποιητικά» μοτίβα.  
Το διαµέρισµα, σε µια αναγεννησιακή βίλα, είναι εξ ολοκλήρου δικό της δηµιούργηµα. Η σκάλα  οδηγει σε ενα παταρι οπου βρισκονται το υπνοδωµατιο και ενα µικρο γραφειο. «Επίπλωσα το σπίτι µόνο µε κοµµάτια που βρήκα σε µαγαζιά µε αντίκες και υπαίθριες αγορές. Κάποια τα ζωγράφισα ή τους άλλαξα ταπετσαρία». 
Τα πρωτότυπα έπιπλα και οι µοναδικές ταπετσαρίες συνθέτουν ένα χώρο που δεν µοιάζει µε κανέναν άλλο και που δίνει συνεχώς την αίσθηση ότι ζει και αναπνέει ανάλογα µε την -ποιητική- διάθεση της ιδιοκτήτριάς του.Το διαµέρισµα, σε µια αναγεννησιακή βίλα, είναι εξ ολοκλήρου δικό της δηµιούργηµα. Η σκάλα  οδηγει σε ενα παταρι οπου βρισκονται το υπνοδωµατιο και ενα µικρο γραφειο. «Επίπλωσα το σπίτι µόνο µε κοµµάτια που βρήκα σε µαγαζιά µε αντίκες και υπαίθριες αγορές. Κάποια τα ζωγράφισα ή τους άλλαξα ταπετσαρία»....  in.gr

.....................................................
60τ.μ. μετατρέπονται σε ένα άνετο, χαρούμενο διαμέρισμα.
Ένα παλιό διαμέρισμα  60τ.μ. στο Marais στο Παρίσι, μετατράπηκε σε έναν άνετο χώρο με μοναδικό στιλ. Το πρότζεκτ της αναδιαρρύθμισης του χώρου ανέλαβε η Josephine, η οποία εργαζόταν για δύο δεκαετίες στο χώρο της μόδας (μεταξύ άλλων στους οίκους Louis Vuitton, Armani, Celine και Christian Dior) πριν φτιάξει τη δική της εταιρία διακόσμησης με αποτέλεσμα να μεταφέρει τη βαθιά αίσθηση που έχει για τη μόδα, στο σπίτι.................................................................................
Το μυστικό της ευτυχίας είναι στο σπίτι.

Το πρώτο της βιβλίο The Happiness Project εγκαταστάθηκε για καιρό στην λίστα των best seller των New York Times και μας έδινε δώδεκα μήνες προθεσμία να γίνουμε ευτυχισμένοι. Με το δεύτερο βιβλίο της η Gretchen Rubin μας υποδεικνύει τέσσερα βασικά βήματα για να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε ένα καταφύγιο ευτυχίας. Όχι με όρους διακόσμησης αλλά με όρους τρόπου ζωής.

Βήμα 1ο: Τάξη εναντίον αταξίας.

Η τάξη στο περιβάλλον βοηθά στην εσωτερική ηρεμία. Εάν πετάξουμε ή απομακρύνουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε και δεν χρησιμοποιούμε, το σπίτι μας θα μετατραπεί σε ένα πιο ευχάριστο μέρος και επιπλέον θα γλιτώσουμε 40% από τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να καθαρίσουμε και να τακτοποιήσουμε σύμφωνα με σχετική έρευνα. Αυτό είναι εύκολο να το λες και να το κάνεις όταν ζεις μόνος, τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν στην εξίσωση μπουν συγκάτοικοι. Αν εξαιρέσεις αυτούς τους τυχερούς που είναι οικογενειακώς τακτικοί, οι υπόλοιποι είμαστε καταδικασμένοι σε μια συνεχή ενόχληση ζώντας με ακατάστατους συζύγους ή εφήβους. Εάν η ακαταστασία των συμβίων μας ενοχλεί πρέπει οπωσδήποτε να σκεφτούμε κάποιους έξυπνους τρόπους να την αντιμετωπίσουμε. Η Rubin μας προτείνει να ορίσουμε ένα δωμάτιο όπου θα μπορούν να αφήνουν ό,τι θέλουν και όπως θέλουν, κάπου κατά προτίμηση που απλώς θα μπορούμε να κλείνουμε την πόρτα.

Βήμα 2ο: Τα αγαπημένα

Τακτοποιούμε όλα τα πράγματα που μας είναι πολύτιμα ή μας κάνουν να νιώθουμε καλά. "Αν κάτι σας είναι σημαντικό, δημιουργήστε για αυτό χώρο, βάλτε το στο παρόν σας όπως θα κάνατε σε μια σχέση σας. Είναι πολύ σημαντικό να τοποθετούμε σε εμφανές σημείο του σπιτιού τα πράγματα που αγαπάμε. Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο στο να συγκεντρώσετε χάρτες, φωτογραφίες και ενθύμια θα έχετε μέσα στο σπίτι σας έναν χώρο που θα σας επιτρέπει να αποδράσετε σε ευχάριστες τοποθεσίες" συστήνει η Rubin. Αν ο όγκος είναι μεγάλος και μας δημιουργεί στρες μπορούμε να το κάνουμε σιγά σιγά.

Βήμα 3ο: Κοιμηθείτε περισσότερο

Η ευτυχία απαιτεί ύπνο και συνέπεια. Η Rubin κατακεραυνώνει όσους καταλήγουν να κοιμούνται μπροστά στην ανοιχτή τηλεόραση. "Αν δεν έχεις δύναμη να κάνεις τίποτα άλλο παρά να δεις τηλεόραση πήγαινε για ύπνο" είναι η συμβουλή της. Αλλιώς γιατί να χαζεύεις στην τηλεόραση όταν μπορείς να κολλάς φωτογραφίες σε ένα άλμπουμ ή να τακτοποιείς τα αγαπημένα σου cd ή τα βιβλία. Στους περισσότερους από εμάς λείπει ύπνος. Αν κοιμηθούμε περισσότερο, μας υπόσχεται πως θα βρούμε εκείνη την ενέργεια που μας λείπει για να τακτοποιήσουμε το αρχείο με τα αγαπημένα σας, όποια και αν είναι αυτά.

Βήμα 4o: Βάλτε καθημερινούς στόχους.

Αν πειθαρχήσουμε στους καθημερινούς στόχους που θέτουμε -να τρεφόμαστε σωστά, να γυμναζόμαστε- τότε θα αισθανόμαστε πολύ καλύτερα με τον εαυτό μας και συνεπώς η καθημερινότητα μας θα είναι πιο ευχάριστη. Για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τους προσωπικούς μας στόχους μας προτείνει να αναγνωρίσουμε αν είμαστε σε αυτούς που μπορούν να λειτουργήσουν μόνο αν απέχουν εντελώς από τις ένοχες απολαύσεις ή στους τυχερούς -στατιστικά είναι οι λιγότεροι- που μπορούν να απολαμβάνουν μισό brownie ή μισό ποτήρι κρασί. Το να ξέρεις σε ποιούς ανήκεις είναι το απαραίτητο εργαλείο για να μπορέσεις να μείνεις πιστός στις αρχές σου.

Το να βάλουμε στην ζωή μας τα τέσσερα αυτά βήματα δεν θα βελτιώσει μόνο την προσωπική αλλά και την οικογενειακή μας ζωή αφού όταν ένα μέλος της οικογένειας είναι ευτυχισμένο αυτό επηρεάζει και τα υπόλοιπα. Για την Rubin το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο εαυτός μας και όταν αλλάζουμε εμείς αλλάζουν και οι γύρω μας. Στις καθημερινές υπενθυμίσεις της Rubin περιλαμβάνεται το να μην ξεχνά να φιλά τον άνδρα της πρωί και βράδυ, να κάνει θετικά σχόλια στα μέλη της οικογενείας της και να κρατά λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα για να τον περνά με το μεγαλύτερο της παιδί. Αν τα προγραμματισμένα φιλιά και κοπλιμέντα ακούγονται πολύ αμερικάνικα στα αυτιά κάποιων, είναι απολύτως αποδεκτό. Άλλωστε ο στόχος για τον καθένα μας είναι να βρει τα δικά του. Όπως λέει και η Rubin "Όσο πιο ειλικρινής μπορείς να είσαι με το τί σε κάνει ευτυχισμένο, τόσο περισσότερο το σπίτι σου το αντικατοπτρίζει. To ζήτημα είναι να βρεις την δική σου προσωπική φύση. marieclaire.gr

..............................................................................
Κίτρινο σαν το λεμόνι; Αυτό το χρώμα θα το λατρέψεις!
Το κίτρινο είναι ένα χρώμα που προκαλεί... διφορούμενα αισθήματα. Αν όμως το αγαπάς ή ξέρεις να το χρησιμοποιείς κάνει νεανικό και ζωντανό το χώρο σου! Παρακάτω θα βρεις ιδέες για να εντάξεις το κίτρινο στη διακόσμηση του χώρου σου χωρίς να κάνεις υπερβολές ώστε να απολαύσεις την ένταση που προσφέρει!

/
Σε ένα σαλόνι όπου κυριαρχεί το καφέ στα έπιπλα, το κίτρινο είναι ένα εξαιρετικό "διάλειμμα" που δίνει μοντέρνο ύφος στο χώρο. 
/
Το κίτρινο είναι έντονο χρώμα και δεν... κρύβεται. Τι καλύτερο από το να το εντάξεις στην κουζίνα σου, έναν χώρο που έχει γρήγορους ρυθμούς. Ένα κίτρινο καναπεδάκι σε μια κουζίνα μπορεί να κάνει το πρωινό σου να μοιάζει με energy drink που σε ξεσηκώνει! tlife.gr
..............................................................................
Οι αποχρώσεις του μπλε στη διακόσμηση.
Το μπλε είναι ένα χρώμα που διαθέτει πολλές αποχρώσεις ικανές να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα.

Στη διακόσμηση η καθεμία απόχρωση αντανακλά κι ένα διαφορετικό στυλ ανάλογα με τους συνδυασμούς που θα κάνει κανείς. Πάντα όμως το μπλε στο χώρο, σε μικρή ή μεγάλη δόση σε ξεκουράζει και σε ηρεμεί. Επίσης το μπλε είναι το χρώμα που αποπνέει εμπιστοσύνη, οπότε είναι κατάλληλο και για χώρους επαγγελματικούς.
Tips:
• Βάλτε μπλε στο μπάνιο. Το γαλάζιο και το βεραμάν είναι χρώματα που σε χαλαρώνουν.
• Το ζωηρό μπλε στην κουζίνα φτιάχνει τη διάθεση.
• Συνδυάστε το μπλε με κίτρινο και κόκκινο για funky αποτέλεσμα, ή με κίτρινο, ροζ ή λευκό για μίνιμαλ αισθητική.
• Ένας κομψός, ιδιαίτερος συνδυασμός είναι το μπλε με το καφέ. Το γκρι επίσης είναι ένα χρώμα που μπορείτε εύκολα να το ταιριάξετε με το μπλε.
Δείτε μερικές ‘μπλε’ ιδέες:
Μερικές μπλε λεπτομέρειες στο χώρο της κρεβατοκάμαρας είναι ότι πρέπει για στιγμές ξεκούρασης. jenny.gr...........................................................................................................................................................

Αλλάξτε την εικόνα, με καλύμματα.

Εάν νιώθετε ότι τα έπιπλά σας εξακολουθούν μεν να είναι άνετα αλλά η εικόνα τους είναι ξεπερασμένη και τα έχετε βαρεθεί ή εάν έχετε νοικιάσει ένα επιπλωμένο διαμέρισμα και τα έπιπλά του δεν σας εκφράζουν, η λύση καλές μου φίλες είναι εύκολη και λέγεται «νέα καλύμματα». Είναι ένας προσιτός και απλός τρόπος για να δοθεί στα έπιπλά σας μια νέα και μοντέρνα εικόνα.
Τα καλύμματα για τις καρέκλες και τους καναπέδες θα δώσουν μια νέα καθαρή όψη στα έπιπλά σας και δεν θα έχετε πια το άγχος της καθαριότητας, αφού στην πλειοψηφία τους πλένονται στο πλυντήριο. Επιπλέον, είναι η καλύτερη λύση για να προστατέψετε την ακριβή ταπετσαρία των επίπλων σας, εάν έχετε παιδιά ή “καλομαθημένα” κατοικίδια ζώα.

Επειδή λοιπόν, εδώ και λίγο καιρό, έχω υιοθετήσει αυτή τη λύση, θα ήθελα να σας δώσω κάποιες συμβολές, εάν σκέπτεστε κι εσείς ν’ ανανεώσετε την εικόνα του σπιτιού σας με καλύμματα :- Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείτε τα σχέδια και τα χρώματα που ταιριάζουν με το dιcor του χώρου σας.
Θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας το χρώμα που έχουν τα χαλιά σας, οι τοίχοι, οι κουρτίνες καθώς επίσης και οι πίνακες του δωματίου και να φανταστείτε την τελική εικόνα που θα διαμορφώσετε.
Εάν τα έπιπλά σας έχουν έντονα σχέδια και χρώματα, η επιλογή ενός μονόχρωμου υφάσματος σε απαλό τόνο, σίγουρα θα φέρει ένα εντελώς νέο ύφος στο χώρο σας.
- Εάν τα έπιπλά σας βρίσκονται σ’ ένα χώρο με πολλή χρήση, είναι καλό να επιλέξετε καλύμματα που είναι φτιαγμένα με ανθεκτικό βαμβακερό ύφασμα και να πλένονται στο πλυντήριο.
Εάν επιπλέον ψάχνετε για ανοικτόχρωμα καλύμματα, που θέλετε να σκεπάσουν την σκουρόχρωμη ταπετσαρία των επίπλων σας, βεβαιωθείτε ότι τα καλύμματα που διαλέξατε δεν φεγγίζουν.

- Τα καλής ποιότητας καλύμματα, είναι φτιαγμένα από υφάσματα που αντέχουν την χρήση. Εάν όμως με την πάροδο του χρόνου, παρουσιαστούν ζάρες, μπορείτε να τα ψεκάσετε ελαφρά με λίγο νερό, να τα στρώσετε με την παλάμη σας τεντώνοντάς τα συγχρόνως και να τα αφήσετε να στεγνώσουν τελείως.

- Εάν θέλετε να καλύψετε μια καρέκλα που η πλάτη της είναι από ξύλινο σκελετό ή μια πολυθρόνα με ξύλινα μπράτσα, είναι καλό τα ξύλινα σημεία να τα καλύψετε πρώτα με ένα φύλλο αφρολέξ, να το στερεώσετε καλά κι από πάνω να βάλετε το κάλυμμα. Έτσι το έπιπλό σας θα γίνει πιο άνετο κι επιπλέον το κάλυμμα δεν θα γλυστρά στις ξύλινες επιφάνειες. Δοκιμάστε το στις καρέκλες της τραπεζαρίας σας, θα ανανεωθούν και θα γίνουν πολύ άνετε και κομψές. fe-mail.gr

.............................................................................
Ιδέες  για rustic διακόσμηση στο σπίτι.
Αν σας αρέσει η μίνιμαλ διακόσμηση τότε ίσως δοκιμάσετε τη rustic διακόσμηση για τους χώρους του σπιτιού σας. Βάλτε ξύλο σε ανοιχτές αποχρώσεις ή βάψτε παλιά ξύλινα έπιπλα σε παστέλ τόνους της πούδρας ή του βεραμάν. Απλά και λιτά διακοσμητικά στοιχεία καθώς και παραδοσιακά χαλιά σε καφέ αποχρώσεις θα ολοκληρώσουν το rustic στυλ. jenny.gr


Αποχρώσεις του λευκού για την κρεβατοκάμαρα.
Τέλεια ολόλευκη κουζίνα.