Πορτογαλία: Είχαν 106 «μπάλες» χασίς 3,7 τόνων μέσα σε ταχύπλοο – Τους εντόπισαν με πολεμικό αεροσκάφος

 Στην κατάσχεση 3,7 τόνων κάνναβης που είχαν φορτωθεί σε ταχύπλοο προχώρησαν οι πορτογαλικές αρχές. Στην επιχείρηση που διεξήγαγαν οι αρχές στα διεθνή ύδατα νότια της Πορτογαλίας, συνέλαβαν δύο Ισπανούς και δύο Μαροκινούς, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Αρχή Ναυτιλίας (AMN).

Η AMN διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της, πως οι συλλήψεις των τεσσάρων υπόπτων για λαθρεμπόριο έγιναν κατά τη διάρκεια επιχείρησης παρακολούθησης που πραγματοποίησαν το πορτογαλικό ναυτικό, η ναυτική αστυνομία και η πολεμική αεροπορία τη νύχτα της Τρίτης προς τα ξημερώματα της σημερινής ημέρας. Η επιβίβαση πραγματοποιήθηκε από δύο μέσα, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού που χειριζόταν πεζοναύτες και ένα άλλο σκάφος της Ναυτικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η ΑΜΝ ανέφερε πως το σκάφος κατασχέθηκε μετά τον εντοπισμό του από αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας. Με αυτό, οι διακινητές μετέφεραν «106 μπάλες χασίς που αντιστοιχούν σε περίπου 3,7 τόνους».

Το σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Φάρο, προκειμένου να διεξαχθούν οι διαδικασίες έρευνας, ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες και τα ναρκωτικά παραδόθηκαν στην αστυνομία για τις περαιτέρω διαδικασίες.

TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου