Γιατί να κάνετε σεξ το βράδυ;

Ας μη γελιόμαστε το σεξ όποτε κι αν γίνεται, είναι ευλογία. Το βράδυ όμως έχει άλλη χάρη! Και οι ειδικοί εξηγούν το γιατί:

«Ικανοποιημένος» σύντροφος


Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine» έδειξε ότι όσοι άνδρες κάνουν σεξ με την σύντροφο τους τα βράδια είναι περισσότεροι ικανοποιημένοι επομένως δεν γκρινιάζουν.


Φυσικό παυσίπονο

Το σεξ αποτελεί ένα είδος φυσικού παυσίπονου αφού έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει από το στρες και το έντονο άγχος της καθημερινότητας,. Έτσι κάνοντας σεξ το βράδυ, πέφτουν οι ρυθμοί και αυξάνεται η σεροτονίνη ή αλλιώς η ορμόνη της ευτυχίας. Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί επιστήμονες συνιστούν να κάντε σεξ για να ηρεμήσετε και να διώξτε την κατάθλιψη.

Σμιλεύει το σώμα

Το βραδινό σεξ συνήθως διαρκεί περισσότερη ώρα από το γεγονός ότι υπάρχει χρόνος μετά, οπότε καίγονται περισσότερες θερμίδες και αδυνατίζει το σώμα.

Λύνει τις διαφορές

Είναι φυσικό μεταξύ των ζευγαριών να υπάρχουν μικρο εντάσεις και καυγαδάκια λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων στην δουλεία και στο σπίτι. Κάνοντας σεξ με το έτερο ήμισυ το βράδυ μετά ακολουθεί και συζήτηση που μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα και να σβήσουν οι όποιες «μικρο-εστίες».

Πηγή:thestival.gr

Οι «υπερβολικές δόσεις» σεξ ... βλάπτουν!

Οι «υπερβολικές δόσεις» σεξ ... βλάπτουν!
Αν και πολλοί μπορεί να σκέφτονται ότι δεν υπάρχει καν η έκφραση «υπερβολικό σεξ», παρόλα αυτά σήμερα οι επιστήμονες διατείνονται πως εάν περάσεις όλη σου τη ζωή ερωτοτροπώντας μπορεί και να γίνεις δυστυχής.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon University συμβούλεψαν 32 ζευγάρια να διπλασιάσουν τις ημέρες που συνουσιάζονται και άλλα 32 ζευγάρια να συνεχίσουν να κάνουν σεξ με τη συχνότητα που ακολουθούσαν μέχρι τότε.

Όταν μετά από ένα χρονικό διάστημα ρώτησαν τα ζευγάρια που είχαν διπλασιάσει τις φορές που συνευρίσκονταν ερωτικά, ισχυρίστηκαν πως ένιωθαν λιγότερο ευτυχισμένοι διότι η συχνότητα είχε επηρεάσει, για την ακρίβεια μειώσει, την επιθυμία του ενός για τον άλλο. Επίσης περιέγραψαν πως απολάμβαναν το σεξ μόνο όταν δεν λάμβαναν «υπερβολικές δόσεις».

«Όπως απέδειξε η έρευνα η συχνή επαφή μειώνει πολύ γρήγορα την απόλαυση από προκύπτει όταν συμβαίνει αυθόρμητα», δήλωσε ο Tamar Krishnamurti, υπεύθυνος έρευνας του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon.

Όπως κατέληξε μάλιστα από το να επικεντρωνόμαστε στο να αποκτήσουμε εκ νέου την συχνότητα σεξουαλικής συνεύρεσης που είχαμε στην αρχή μιας σχέσης είναι προτιμότερο να εστιάζουμε στο δημιουργήσουμε μια ερωτική ατμόσφαιρα κι ένα περιβάλλον ικανό να κάνει την εμπειρία του σεξ διαφορετική και πιο διασκεδαστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου