Time: Οι δέκα κορυφαίες φωτογραφίες του 2014

Δεν είναι τυχαίο ότι η χρονιά που φεύγει είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών όσον αφορά τις εμπόλεμες συγκρούσεις
Σε λίγες μέρες το 2014 θα αποτελεί παρελθόν. Όχι όμως και κάποιες στιγμές οι οποίες αποτυπώθηκαν και... αιχμαλωτίστηκαν στο φακό. Από την Ουκρανία στο Φέργκιουσον και  από τη Γάζα στη Λιβερία το περιοδικό Τime παρουσίασε τις σημαντικότερες και πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες για τη χρονιά που φεύγει.




1. Η πιο διάσημη selfie

ΗΠΑ- Καλιφόρνια- Απονομή Οσκαρ - 2 Μαρτίου: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο διάσημη selfie όλων των εποχών. Η φαεινή ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία της Ellen DeGeneres να κάνει πλάκα στην Meryl Streep και η φωτογραφία συμπεριελάμβανε την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ.

2. Οι αναταραχές στο Φέρκιουσον

ΗΠΑ-Φέργκιουσον- 11 Αυγούστου: «Δεν μου προκάλεσαν έκπληξη ο πυροβολισμός του Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν καθώς οι φυλετικές διακρίσεις στην περιοχή είναι έντονες», λέει με κυνισμό ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον που τράβηξε τη σκανδάλη. Η φωτογραφία είναι από το Φέργκιουσον των ΗΠΑ λίγες μόλις ώρες  μετά τη δολοφονία του παιδιού.

3. Παγκόσμιος συναγερμός από τον ιό του Έμπολα

Λιβερία- Μονρόβια- 5 Σεπτεμβρίου: Ιατρικό προσωπικό με ειδικές προστατευτικές σχολές μεταφέρουν ένα μικρό αγόρι που νοσεί. Μετά από το ξέσπασμα του ιού περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

4. Συγκρούσεις στην Ουκρανία

Ουκρανία- Κίεβο-25 Ιανουαρίου:
Χωρίς αμφιβολία η χρονιά που φεύγει χαρακτηρίστηκε από έντονες συγκρούσες και αναταραχές στην Ευρώπη. Η Ουκρανία διασπάται στα δύο με τους Ρωσόφιλους να ζητούν την προσάρτηση των ανατολικών περιοχών και της Κριμαίας στην Ρωσία. Η κρίση κορυφώθηκε με τη προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία το Μάρτιο και συνεχίζεται με την Ευρώπη να παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις. Στο καρέ στιγμιότυπο από την εξέγερση.

5. Λίμνη χάνει το 70% του νερού της

Καλιφόρνια- Λίμνη Οροβίλ- 25 Νοεμβρίου: Το 2014 ήταν μια από τις θερμότερες χρονιές των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα η στάθμη στη λίμνη Οροβίλ να έχει πέσει επικίνδυνα. Στη συγκεκριμένη αεροφωτογραφία απεικονίζονται εκατοντάδες ιδιοκτήτα σκάφη στη... ρηχή λίμνη που όπως αποκαλύψε ο φωτογράφος Tomas van Houtryve έχει χάσει το 70% του νερού της.

6. 500 ψυχές αναζητούν σωτηρία μεσοπέλαγα

Μεσόγειος- 7 Ιουνίου:
Περισσότερες από 12 μέρες ανάμεσα σε Αφρική και Μάλτα πέρασαν οι 500 εικονιζόμενοι άνθρωποι πάνω σε αυτό το σκάφος. Οι ιταλικές αρχές που εντόπισαν τη λέμβο, διοργάνωσε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης των τελευταίων ετών.

7. Παιδιά πέφτουν νεκρά από ρουκέτες

Γάζα- 16 Ιουλίου: Κάθε χρόνο η φλεγόμενη Μέση Ανατολή βρίσκεται στο επίκεντρο και κάθε χρόνο τα στιγμιότυπα είναι συγκλονιστικά. Οι συνεχείς βομβαρδισμοί σκορπίζουν το θάνατο, ισοπεδώνουν ολόκληρες περιοχές ενώ τις περισσότερες φορές θύματα είναι αθώα παιδιά. Στη συγκλονιστική φωτογραφία ρουκέτα έπληξε την περιοχή με αποτέλεσμα δύο παιδιά να βρουν τραγικό θάνατο. Το ένα το έχει αγκαλιά ο αδερφός του και το άλλο έχει σωριαστεί στην άμμο.

8. Πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους

Ιράκ-Βουνά Σινγκάρ- 12 Αυγούστου: Αεροπλάνο μεταφέρει τραυματία μετά από επίθεση αυτοκτονίας των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους μέσε σα γειτονία του Ιράκ, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

9. Δεν ήταν καλή μέρα για μπάνιο στη θάλασσα

Ρωσία- Νοβοσιμπίρκσ- 12 Ιουλίου: «Ήταν μια ασυνήθιστα ζεστή μέρα για την Σιβηρία και έτσι αποφασίσαμε με την φίλη να πάμε για μπάνιο», λέει ο Nikita Dudnik που τράβηξε και τη φωτογραφία και δεν περίμενε ότι θα τον βρει το χαλάζι μέσα στο κατακαλόκαιρο.

10. Νεκρός από πτώση αεροσκάφους

Ουκρανία- Ντονιέτσκ- 17 Ιουλίου: Το επιβατικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε στο Ντονιέτσκ, με τους επιβάτες να χάνουν τη ζωή τους, ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγω για στρατιωτικό αεροσκάφος, πληροφορίες που λειτούργησαν εμπρηστικά στις διαμάχες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Στη φωτογραφία ο εικονιζόμενος είναι νεκρός άνδρας επιβάτης του μοιραίου αεροσκάφους.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου