Τα σύμβολα της γαλλικής μόδας

Τα σύμβολα της γαλλικής μόδας αναμφίβολα έχουν στιγματίσει με την δική τους βαρύτητα την εξέλιξη της παγκόσμιας μόδας.
Οι Γάλλοι φημίζονται για την αισθητική που τους χαρακτηρίζει στον τομέα αυτό και θα μπορούσε σίγουρα κάποιος να πει ότι έχουν γεννηθεί μ’ αυτό το χάρισμα.
Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι fan της γαλλικής κουλτούρας, που επηρεάστηκε από προσωπικότητες του παρελθόντος όπως η  Coco Chanel και σήμερα συνεχίζει με σύγχρονους εκφραστές όπως η Emanuelle Alt.....
1. Coco Chanel
Η Coco Chanel χωρίς αμφιβολία, έφερε επανάσταση τόσο στη βιομηχανία της μόδας, όσο και στον τρόπο με τον οποίο ντυνόμαστε. Η άνεση που χαρακτήριζε τα ρούχα της, όχι μόνο στο σχεδιασμό τους αλλά και στον τρόπο που πρότεινε για να τα φοράμε, την καθιέρωσαν σαν ένα από τα μεγαλύτερα “fashion icons” της Γαλλίας για την εποχή μας.


2. Brigitte Bardot
Υπάρχουν δύο λέξεις, με τις οποίες μπορείς απόλυτα να περιγράψεις την Μπριζίτ Μπαρντό (Brigitte Bardot): ξανθιά - βόμβα. Η εμμονή της στα ατημέλητα χτενίσματα, το εντυπωσιακό eyeliner στο μακιγιάζ της και το αποκαλυπτικό ντεκολτέ της, έγιναν σύντομα το σήμα κατατεθέν που πρόσθεσε κι αυτή με τη σειρά της στη γυναικεία μόδα. Σίγουρα αποτελεί  ένα σύμβολο για τα “fashion icons”  με πολύ ταλέντο.


3. Francoise Hardy
Η  μουσική και μόδα φαίνεται ότι πηγαίνουν χέρι-χέρι, και η Francoise Hardy είναι το τέλειο παράδειγμα. Το “look” της άφησε το δικό του στίγμα, κι έγινε πηγή έμπνευσης για πολλούς σύγχρονους σχεδιαστές , όπως ο Balenciaga και ο Nicolas Ghesquiθre.


4. Anna Karina
Η Anna Karina είναι το σύμβολο του σύγχρονου Γαλλικού κινηματογράφου και υπήρξε η μούσα του διάσημου Γάλλου σκηνοθέτης Ζαν-Λικ Γκοντάρ (Jean-Luc Godard). Στην επισφράγιση αυτής της καταξίωσης, έπαιξε μεγάλο ρόλο και ο οίκος μόδας Coco Chanel, ο οποίος πρότεινε να αλλάξει το όνομά της σε «Anna Karina» από Hanne Karin Blarke Bayer! Γεννήθηκε στη Δανία, αλλά τώρα πια είναι Γαλλίδα πολίτης κι έτσι δικαιούται να φιγουράρει κι αυτή στα “fashion icons”  της Γαλλίας!


5. Emanuelle Alt
Η σαρανταπεντάχρονη Emanuelle Alt, η οποία είναι γνωστή για το απλοϊκό ύφος που έχει το ντύσιμό της. Στα “fashion week” θα την δεις συνήθως να φοράει ένα στενό jeans, συνδυασμένο μ’ ένα t-shirt κι ένα σακάκι. Πάντα όμως καταφέρνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον όλων γύρω της, με το σικάτο στιλ της. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι, αφού μιλάμε για τη γυναίκα που είναι διευθύντρια στην Παρισινή Vogue.


6. Audrey Tautou
Η πανέμορφη Audrey, που έγινε πασίγνωστη με την συμμετοχή της στις ταινίες Amιlie (2001), The Da Vinci Code (2006), Priceless (2006) και Coco Before Chanel (2009)! Διαθέτει μια ξεχωριστή αίσθηση της μόδας, που ταιριάζει σχεδόν τέλεια με την ιδιομορφία των χαρακτήρων που έχει υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη. Το ντύσιμο της είναι συνήθως πολύ θηλυκό και προκλητικό, αλλά πάντα αποπνέει μια χαλαρή και διακριτική διάθεση, που είναι άλλωστε και το κύριο γνώρισμα της Γαλλικής κουλτούρας στη μόδα.


7. Clemence Poesy
Τα τελευταία χρόνια, η εικοσιεννιάχρονη ηθοποιός και μοντέλο Clιmence Poesy θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα της γαλλικής μόδας. Πολύ συχνά πια, τα editorial των περιοδικών ασχολούνται μαζί της, όχι μόνο γιατί είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που κάθονται στην πρώτη σειρά στα μεγάλα fashion shows, αλλά και γιατί με το ντύσιμό της δείχνει μια εξαιρετικά προσιτή προσέγγιση με τη μόδα, παρά το γεγονός ότι στις φωτογραφίσεις της φοράει ρούχα αξίας, που για πολλές από εμάς ξεπερνούν τις μηνιαίες αποδοχές μας!


8. Charlotte Gainsbourg
Η Charlotte Gainsbourg αποτελεί σήμερα στη Γαλλία το συνώνυμο της απλότητας. Η μητέρα της ήταν η θρυλική Jane Birkin (ναι, σωστά θυμάστε, αυτή που έδωσε  το όνομά της στην διάσημη τσάντα της Hermes) και ο πατέρας της ήταν ο τραγουδιστής Serge Gainsbourg, καταβολές που όχι μόνο την στιγμάτισαν, αλλά και την βοήθησαν να αναδειχθεί! Το ντύσιμό της ανεπιτήδευτα εκκεντρικό, γνήσιο δείγμα της σύγχρονης Γαλλικής άποψης για τη μόδα. fe-mail.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου