Οι φράσεις που δυναμώνουν μια σχέση

Είναι αλήθεια ότι οι πράξεις είναι πιο σημαντικές και ουσιαστικές. Τα λόγια παίρνουν αξία μόνο όταν συνοδεύονται από πράξεις, διαφορετικά είναι απλά παραμύθια. Και τα παραμύθια, όσο και να μας αρέσουν και να μας ξεγελούν για λίγο, στο τέλος πάντα μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα, όπου πρίγκιπας με άσπρο άλογο δεν υπάρχει, ούτε μαγικό ραβδάκι που μπορεί να τα αλλάξει όλα σε μια στιγμή.
Σε μια σχέση, το έτερόν σου ήμισι θέλει να νιώθει ότι το σέβεσαι, ότι τον θαυμάζεις και πως τον αγαπάς. Μάλλον, όχι μόνο να το νιώθει, αλλά και να το ακούει. Αυτά είναι όσα πρέπει να λες στο αγόρι σου συχνά, λόγια που θα τον κάνουν να νιώσει καλά και αυτό θα έχει φυσικά αντίκτυπο σε εσένα και κατά συνέπεια και στη σχέση σας.
«Είμαι περήφανη για εσένα». Αυτή είναι μια φράση που οι άντρες λατρεύουν και έχουν ανάγκη να ακούν από τη γυναίκα που είναι δίπλα τους. Αμέσως "φουσκώνει" ο αντρικός εγωισμός τους και όσο πιο καλά νιώθει ένας άντρας δίπλα σου, τόσο περισσότερα δίνει στη σχέση. Μια μόνο φράση αρκεί για να του τονώσει την αυτοπεποίθηση και να τον κάνει να νιώσει δυνατός. Όταν κάνει κάτι καλό, επιβράβευσέ τον με αυτόν τον τρόπο. Δείξτου ότι αναγνωρίζεις την προσπάθειά του και τον κόπο του, είτε έκανε κάτι καλό για εσάς, ή ακόμα κι αν κατάφερε κάτι σημαντικό για τον εαυτό του.
«Πιστεύω σε εσένα». Είναι αυτονόητο ότι για να έχεις αποφασίσει να είσαι με κάποιον, του έχεις εμπιστοσύνη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εννοούμε μόνο ότι πιστεύεις πως δεν θα πήγαινε με άλλη, για παράδειγμα, αλλά να τον στηρίζεις σε πράγματα που σκέφτεται να κάνει. Αυτή η φράση, μεταφράζεται δηλαδή και με τον εξής τρόπο: «Ξέρω ότι μπορείς να τα καταφέρεις». Είναι σημαντικό για εκείνον να ξέρει πως είσαι δίπλα του, ότι τον στηρίζεις και τον πιστεύεις. Θα καταφέρει περισσότερα, γιατί έτσι θα νιώσει πιο σίγουρος και δυνατός.
«Σου έχω εμπιστοσύνη». Η εμπιστοσύνη είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μία σχέση και αν αυτή απουσιάζει, η σχέση νοσεί και βασικά, δεν υφίσταται. Ακου τι πιστεύω: Άσε τις ζήλειες και την καταπίεση! Αν θέλει να την κάνει τη λαδιά, θα την κάνει έτσι κι αλλιώς! Ακόμα και να του γίνεις στενός κορσές και να τον ελέγχεις σε κάθε του κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, να ξέρεις, τον ωθείς στην απιστία. Επομένως, μην αμφιβάλλεις για την αφοσίωσή του προς εσένα, όσο δεν σου έχει δώσει αφορμή να το κάνεις. Αν ποτέ συμβεί κάτι τέτοιο, θα το αντιμετωπίσεις ανάλογα.
«Είσαι η προτεραιότητά μου». Οι άντρες θέλουν να είναι σημαντικοί για τη ζωή σου και με ό,τι κι αν καταπιάνεσαι, θέλουν να κατέχουν την κορυφή. Δε νιώθουν καλά αν δεν έχουν την πρώτη θέση στη ζωή, στο μυαλό και στην καρδιά της κοπέλας τους. Μην ξεχνάς να του υπενθυμίζεις πως τον αγαπάς, ότι είναι συνέχεια στο μυαλό σου και ότι θέλεις να τον κάνεις ευτυχισμένο κάθε στιγμή.
«Είμαι η πιο τυχερή γυναίκα στον κόσμο». Κάντον να νιώσει ήρωας, ο δικός σου ήρωας. Είναι τρομερά σημαντικό για έναν άντρα να ακούσει από τη γυναίκα που έχει δίπλα του ότι νιώθει τυχερή που είναι δικός της. Υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση;
«Έχεις πάντα τον τρόπο να με κάνεις να γελάω».  Νομίζεις ότι δεν έχει διαβάσει τη φράση «Αν μπορείς να κάνεις μια γυναίκα να γελάσει, μπορείς να την κάνεις ό,τι θες»; Φυσικά και την έχει δει και γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι. Αν λοιπόν βρίσκει τον τρόπο να σου φτιάχνει τη διάθεση, ακόμα και μετά από μια άσχημη ημέρα, του αξίζει μια αναγνώριση. Τουλάχιστον.
«Μαζί σου περνάω καλύτερα». Φυσικά και με τους φίλους σου περνάς τέλεια, το ίδιο και με την οικογένειά σου, αλλά οι δικές σας στιγμές είναι μοναδικές. Αυτό να του το λες, γιατί έχει ανάγκη να το ακούει. Ειδικά αν η σχέση σας μετράει καιρό και ο φόβος της ρουτίνας σας στοιχειώνει, αυτή η φράση αλλά και όλες οι προηγούμενες θα τον κάνουν να νιώσει ότι αυτό που έχετε είναι ακόμα εκεί, φρέσκο και ζωντανό και ότι ο καιρός που περνάει δεν ξεθωριάζει τα συναισθήματά σου για εκείνον.
Το παν, είναι να τα νιώθεις όλα αυτά για να τα πεις, αλλιώς τι νόημα έχει; Αν είσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση, μην αμελείς να δείχνεις, αλλά και να λες στο αγόρι σου όσα νιώθεις για εκείνον. Μπορεί οι πράξεις να αξίζουν περισσότερο, αλλά όλοι έχουμε ανάγκη από όμορφα και αληθινά λόγια. Ειδικά όταν αυτά προέρχονται από τον πιο δικό μας άνθρωπο...
Φοβάσαι ότι σε έχει βαρεθεί; Τα σημάδια αυτά θα σου δώσουν την απάντηση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου