Μήπως οι ομοφοβικοί είναι απλά νοητικά άρρωστοι;

Το Journal of Sexual Medicine δημοσίευσε μια νέα έρευνα σύμφωνα με την οποία υπάρχει σύνδεση μεταξύ της ομοφοβίας και των ψυχωτικών τάσεων.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από καθηγητές του πανεπιστημίου της L' Aquila της Ιταλίας, οι οποίοι μελέτησαν τα επίπεδα ομοφοβίας, τους μηχανισμούς άμυνας και τα ψυχοπαθολογικά συμπτώματα πάνω από 500 μαθητών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν - χωρίς να μας εκπλήσσουν καθόλου - πως υπάρχει μια εκπληκτικά ξεκάθαρη συσχέτιση μεταξύ των ατόμων με υψηλά επίπεδα ομοφοβίας και εκείνων με ψυχωσικές τάσεις.
''Η ομοφοβία είναι ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που αφορά ειδικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ατόμων, με μια εγγενή απέχθεια απέναντι στους ομοφυλόφιλους'', ισχυρίζονται οι συντάκτες της έρευνας.
Ο ψυχωτισμός και οι ανώριμοι μηχανισμοί άμυνας χαρακτηρίζουν τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα ομοφοβίας, αναδεικνύοντας μια αξιοσημείωτη σύνδεση μεταξύ των δυσλειτουργικών πτυχών της προσωπικότητας και των ομοφοβικών συμπεριφορών.
Έχει αποδειχτεί η εμπλοκή του ψυχωτισμού και των ανώριμων μηχανισμών άμυνας στις ομοφοβικές συμπεριφορές, ενώ αντιφατικό ρόλο παίζουν οι νευρωτικοί μηχανισμοί άμυνας και τα συμπτώματα κατάθλιψης.
Για όσους δεν είναι σαφες, ο ψυχωτισμός είναι ένα μοτίβο προσωπικότητας που χαρακτηρίζεται από ''επιθετικότητα και διαπροσωπική εχθρότητα''. Οι πιο σίγουροι και ασφαλείς δεσμοί, είναι ένας δείκτης ατόμου με χαμηλά επίπεδα ομοφοβίας, σε αντίθεση με τα άτομα που κάνουν πιο ασταθείς και αυταρχικές σχέσεις. ''Το να ξέρεις και να αξιολογείς τη σχέση μεταξύ της ψυχοπαθολογίας και της ομοφοβίας είναι μια θεμελιώδης πρόκληση για την πρόληψη του στιγματισμού απέναντι στην ομοφυλοφιλία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου