Mουσακάς…παραλλαγή (με λαχανικά και κοτόπουλο)

Για να γίνει ακόμα πιο ελαφρύς και με λιγότερες θερμίδες αντί να τηγανίσουμε τα υλικά μπορούμε να τα ψήσουμε.

Για την συνταγή θα χρειαστούμε:


2 κιλά πατάτες
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
4 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά, ψητή)

1 στήθος κοτόπουλο
250γρ κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γάλα
200γρ κεφαλοτύρι
1 κ.σ. βιτάμ
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό
ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε ένα τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο. Παράλληλα βράζουμε το κοτόπουλο μας για λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια.

Αφού τηγανιστούν, πετάμε το πολύ λάδι και αφήνουμε λίγο για να συνεχίσουμε την συνταγή.
Μέσα σε αυτό το λάδι. τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, αφού το έχουμε ψιλοκόψει, και στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε και τις πιπεριές μας και αφήνουμε να σοταριστούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και την μισή κρέμα γάλακτος αλατοπιπερώνουμε και ψιλοκόβουμε μέσα τον μαϊντανό. Τα αφήνουμε στο τηγάνι για 10 λεπτά μέχρι να πιουν το ζουμί τους.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε 2 στρώσεις τηγανητές πατάτες. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε ρίχνοντας το μείγμα που μόλις ετοιμάσαμε. Από πάνω στρώνουμε άλλη μια στρώση με πατάτες και προσθέτουμε λίγο αλατάκι.

Στη συνέχεια για το τελευταίο βήμα της συνταγής μας, θα ετοιμάσουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ. Σε ένα τηγάνι και σε σιγανή φωτιά, ρίχνουμε το γάλα και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, 2 γεμάτες κουταλιές αλεύρι και το βιταμ. Αφήνουμε την κρέμα μας να πήξει και ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει.

Μόλις πήξει περιχύνουμε από πάνω τις πατάτες μας και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (πάνω κάτω αέρα) για μισή ώρα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου