Εφαρμογή: Πόσες θερμίδες πρέπει να «κόψετε» για να χάσετε τα περιττά κιλά

Υπολογίστε τις θερμιδικές σας ανάγκες και σχεδιάστε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που ταιριάζει στους δικούς σας στόχους για αδυνάτισμα.
Ένα νέο εργαλείο που σχεδιάστηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ είναι πλέον διαθέσιμο στο ευρύ κοινό για να κάνει το αδυνάτισμα πιο εύκολο από ποτέ.

Το Body Weight Planner χρησιμοποιείται από το 2011για ερευνητικούς σκοπούς. «Αρχικά σκοπεύαμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο ως ερευνητικό εργαλείο, όμως πολλοί άνθρωποι ήθελαν να το αξιοποιήσουν στο πλαίσιο του δικού τους προγράμματος διαχείρισης σωματικού βάρους», δηλώνει ο Κέβιν Χωλ, ένας εκ των δημιουργών του εργαλείου και ερευνητής στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Έτσι, το εργαλείο προσαρμόστηκε και εμπλουτίστηκε για να μπορεί οποιοσδήποτε να το χρησιμοποιήσει.
Πατήστε επάνω στην εικόνα για να μεταβείτε στην εφαρμογή Body Weight Planner.
Body Weight Planner
Αρχικά, θα πρέπει να δώσετε μερικές βασικές πληροφορίες, όπως το βάρος, το φύλο και η ηλικία σας, ώστε να υπολογιστούν οι ημερήσιες ενεργειακές σας ανάγκες.
Συνυπολογίζοντας τα επίπεδα σωματικής σας άσκησης, θα πρέπει στη συνέχεια να θέσετε ένα στόχο ως προς το επιθυμητό βάρος που θέλετε να φτάσετε αλλά και το χρονικό όριο εντός του οποίου θέλετε να πετύχετε αυτό το στόχο. Μπορείτε μάλιστα να δηλώσετε πόσο σκοπεύετε να αυξήσετε τα επίπεδα σωματικής δραστηριοποίησης και ποιες αθλητικές δραστηριότητες σκοπεύετε να ξεκινήσετε.
Βάσει όλων των στοιχείων που θα καταχωρίσετε, θα προκύψουν 3 μετρήσεις:
- Οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνετε σε ημερήσια βάση ώστε να διατηρήσετε το τρέχον βάρος σας
- Οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνετε σε ημερήσια βάση ώστε να φτάσετε στο επιθυμητό βάρος εντός του χρονικού ορίου που έχετε θέσει
- Οι θερμίδες που πρέπει να καταναλώνετε σε ημερήσια βάση ώστε να διατηρήσετε το επιθυμητό βάρος αφού το φτάσετε, δεδομένου βέβαια ότι έχετε διατηρήσει τα επίπεδα της σωματικής άσκησης
Το Body Weight Planner ενδείκνυται για χρήση από άτομα 18 ετών και άνω, με εξαίρεση γυναίκες που διανύουν εγκυμοσύνη ή θηλάζουν.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου