Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας αρνήθηκε τον τίτλο της για να παντρευτεί τον σύντροφό της

Αφιερώνουμε το ''Για σένανε μπορώ να βγω γυμνή στους δρόμους,αντίθετα στους νόμους και κάθε ιερό'' στην πριγκίπισσα Mako.
Τα στερεότυπα της κοινωνίας θέλουν τις γυναίκες να ονειρεύονται μια πριγκιπική ζωή· γεμάτη πανάκριβα κοσμήματα, εντυπωσιακά αφράτα φορέματα και μονάκριβους πρίγκιπες που τις ερωτεύονται με μια ματιά και τις αγαπάνε για όλη τους τη ζωή.
Η πραγματικότητα ωστόσο διαφέρει αρκετά από τα παραμύθια της Disney και τις ταινίες του
Hollywood, καθώς οι κανόνες που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι γαλαζοαίματοι είναι συχνά πιεστικοί και δεν τους αφήνουν να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας, Mako, η οποία αρνήθηκε τον τίτλο ευγενείας ώστε να παντρευτεί τον, επί πέντε χρόνια σύντροφό της, Kei Komuro.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2012 στο International Christian University στο Τόκιο και πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε επίσημα ότι παντρεύονται. Σύμφωνα όμως με τη νομοθεσία στην Ιαπωνία, οι γαλαζοαίματοι δεν μπορούν να διατηρήσουν τον τίτλο τους αν παντρευτούν κοινούς ανθρώπους για αυτό και εκείνη ανακοίνωσε ότι παραιτείται των πριγκιπικών της δικαιωμάτων. ''Ήξερα από πολύ μικρή ότι αν παντρευόμουν θα άφηνα τον τίτλο μου, ωστόσο εργάστηκα για να βοηθήσω τον Αυτοκράτορα και να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως βασιλικό μέλος της οικογένειας, που λάτρεψα σε όλη μου τη ζωή'' δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της.
Ο γάμος αναμένεται να γίνει το 2018 και όπως είπε η πρώην πια πριγκίπισσα, Mako, ''Μαζί με τον κύριο Komuro, θέλουμε να φτιάξουμε μια ζεστή και ειρηνική οικογένεια, γεμάτη χαμόγελα''. Κάπου εδώ, πατάμε play στην Μαρινέλλα και τραγουδάμε μαζί με την Mako ''Για σένανεεεεε μπορώωωω'' ενώ παράλληλα την χειροκροτάμε για το θάρρος της να αρνηθεί την προνομιούχα ζωή της για να ζήσει με τον άνθρωπο που αγαπάει.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Shizuo Kambayashi, Pool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου