Το 50% των ανδρών δεν μπορεί να βρει τον κόλπο της γυναίκας σε αυτή την εικόνα! [pic-vds]

Μια πρόσφατη έρευνα από έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για τους γυναικολογικούς καρκίνους έδειξε, ότι σχεδόν οι μισοί άνδρες δεν μπορούσαν να εντοπίσουν σωστά τον κόλπο μιας γυναίκας σε ένα διάγραμμα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση The Eve Appeal ζήτησε από περίπου 2.000 βρετανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.000 ανδρών, να δείξουν πού βρίσκεται ο γυναικείος κόλπος σε ένα τυπικό διάγραμμα του θηλυκού αναπαραγωγικού συστήματος.



Περίπου το 50% των ανδρών ήταν ανίδεοι και δεν μπορούσαν να το κάνουν! Ένα επιπλέον 61% δεν μπορούσε να εντοπίσει καν το αιδοίο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν και κυκλοφόρησαν μαζί με την έναρξη του Μήνα Γυναικολογικής Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο.




Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι για πολλούς άνδρες το γυναικείο σώμα εξακολουθεί να αποτελεί… μυστήριο και θεωρούν ότι είναι κάποιου είδους «ταμπού» που δεν έχουν ανάγκη να το μάθουν ούτε και να το συζητάνε με τις γυναίκες συντρόφους τους.

Αυτό δείχνει ότι απαιτείται μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και καλύτερη κατανόηση των γυναικολογικών προβλημάτων και ασθενειών μεταξύ των ανδρών που αισθάνονται ότι «τα ξέρουν όλα» για το γυναικείο σώμα.

Στην δημοσκόπηση, περίπου το 17% των ανδρών δεν γνώριζε τίποτα απολύτως για τα γυναικολογικά ζητήματα υγείας και επιπλέον δεν πίστευε ότι έπρεπε να ξέρει και τίποτα, καθόσον «είναι γυναικεία πράγματα αυτά».

Περίπου το 24% των ερωτηθέντων ανδρών δεν αισθανόταν άνετα να συνομιλεί με τις συντρόφους τους για τα γυναικολογικά προβλήματα υγείας που, ενδεχομένως, αντιμετωπίζουν.

Η ίδια φιλανθρωπική οργάνωση είχε πραγματοποιήσει παρόμοια έρευνα πέρυσι. Τότε είχε διαπιστωθεί ότι το 44% των γυναικών δεν ήξερε πού ακριβώς ήταν ο κόλπος στο ίδιο διάγραμμα! Αυτό δείχνει ότι οι γυναίκες δεν απέχουν και τόσο πολύ από τους άντρες ως προς την άγνοιά τους επάνω σε γυναικολογικά ζητήματα υγείας.
....πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου