Αντζελίνα Τζολί: Εγκαινίασε κέντρο κατά της σεξουαλικής βίας στις γυναίκες

Η Αντζελίνα Τζολί εγκαινίασε στο London School of Economics το Κέντρο «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια» που θα εργαστεί για να θέσει τέρμα στην σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών σε εμπόλεμες ζώνες.


Η Τζολί αφιέρωσε το Κέντρο σε μια 13χρονη κοπέλα που συνάντησε σε στρατόπεδο προσφύγων στο Ιράκ. Η 13χρονη είχε συλληφθεί ως σκλάβα του σεξ από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και όταν επέστρεψε στην οικογένειά της, εκδιώχθηκε επειδή υπήρξε θύμα βιασμού!

Στόχος του Κέντρου θα είναι η διεξαγωγή ερευνών με σκοπό να προλαμβάνεται η σεξουαλική βία κατά του γυναικείου πληθυσμού σε καιρό πολέμου ενώ το προσωπικό του Κέντρου θα ασχολείται και με την πρακτική πλευρά του προβλήματος. Δηλαδή, θα εξετάζονται οι καλύτεροι τρόποι νομικής δίωξης των βιαστών καθώς και οι τρόποι βοήθειας στα θύματα για να ξαναχτίσουν την ζωή τους, αλλά και για να γίνουν αποδεκτά από τις τοπικές κοινωνίες.

Όπως ανέφερε η Αντζελίνα Τζολί, οι γυναίκες που έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής βίας σε καιρούς πολεμικών συρράξεων, όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους ο σύζυγός τους τις διώχνει, ενώ συχνά υποχρεώνονται να παντρεύονται τους βιαστές τους.

Η ηθοποιός δήλωσε στα εγκαίνια του Κέντρου: «Αυτό που έχουμε ξεκινήσει σήμερα στο LSE είναι για το κορίτσι από το Ιράκ και για άλλα σαν αυτήν που πληρώνουν το τίμημα για την κουλτούρα της ατιμωρησίας για τα εγκλήματα κατά των γυναικών και την αποτυχία μας να σταματήσουμε τις ένοπλες συγκρούσεις».

Από το 2016 οι φοιτητές του LSE θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν μεταπτυχιακό πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με το οποίο θα ασχολείται το Κέντρο «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου