Όταν ο πρόεδρος Νίξον έκανε προξενιό στην κόρη του τον πρίγκιπα Κάρολο

 

Εκτός του γεγονότος ότι πρόκειται για τον μακροβιότερο κληρονόμο του θρόνου της Αγγλίας στην ιστορία -ήταν μόλις 3 ετών όταν πέθανε ο παππούς του βασιλιάς Τζορτζ ΣΤ’ και η μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ανέβηκε στο θρόνο- ο πρίγκιπας Κάρολος έχει μείνει στην ιστορία και για τις δύο πολυσυζητημένες ιστορίες αγάπης που τον σημάδεψαν για πάντα. Η μία με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, με την οποία απέκτησε και τους δύο γιους του, και η άλλη με την μετέπειτα σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ, που όπως αποδείχθηκε ήταν και ο μεγάλος έρωτας της ζωής του.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα ειδύλλιο που τελικά δεν ευδοκίμησε. Μάλιστα, πρόκειται για ένα «τεχνητό» ειδύλλιο, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τον 36ο πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον και την μεγαλύτερη κόρη του Τρίσια.

Το 1971, λοιπόν, η μεγαλύτερη κόρη του Προέδρου Νίξον, Τρίσια, οργάνωσε τον πρώτο υπαίθριο γάμο στο Rose Garden του Λευκού Οίκο. Ωστόσο, το προηγούμενο καλοκαίρι, ο πατέρας της, ο 36ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον, προσπάθησε να της κάνει προξενιό με τον μελλοντικό βασιλιά της Αγγλίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η αδερφή του, πριγκίπισσα Άννα, ήταν 21 και 19 ετών αντίστοιχα τη στιγμή που επισκέφθηκαν επίσημα ως εκπρόσωποι της βρετανικής, βασιλικής οικογένειας την Ουάσινγκτον και έλαβαν υποδοχής ως βασιλικοί αξιωματούχοι, ξεναγήθηκαν σε διάφορα μουσεία και περιοχές της Ουάσινγκτον και φιλοξενήθηκαν στο Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο Νίξον -ο πρίγκιπας Κάρολος φιλοξενήθηκε στο υπνοδωμάτιο του Λίνκολν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη βιογραφία της Σάλι Μπέντλ Σμιθ του 2017, «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of a Improbable Life» και όσα αναφέρει το mentalfloss.com «ο πρόεδρος Νίξον διευθετούσε πάντα η μεγαλύτερη κόρη του Τρίσια να κάθεται πάντα δίπλα στον πρίγκιπα Κάρολο, κάτι που φάνηκε να ενόχλησε τον νεαρό πρίγκιπα».

Απ’ ό,τι φαίνεται η κόρη του προέδρου των ΗΠΑ, δεν ανταποκρινόταν στα πρότυπα του πρίγκιπα Καρόλου, καθώς όπως λέει και η Σμιθ, ο μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας θα την περιέγραφε, ανεπιφύλακτα, ως «τεχνητή και πλαστική»! Μια εμπειρία που, όπως φαίνεται, δεν ξέχασε ποτέ ο πρίγκιπας Κάρολος, καθώς σε επίσκεψή του πολλά χρόνια αργότερα στην Ουάσινγκτον με την Καμίλα, εξακολουθούσε να γελάει με την απόπειρα του Νίξον να του προξενέψει την κόρη του, εξηγεί η Σμιθ.

TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου