Φταίει τελικά η Porsche για τον θάνατο του Πολ Γουόκερ; (φωτό)

Νέα τροπή παίρνει η δίκη για τον θάνατο του Πολ Γουόκερ. Ο σαραντάχρονος ηθοποιός είχε χάσει τη ζωή του το 2013 σε τροχαίο δυστύχημα στην Καλιφόρνια ως συνοδηγός σε μία Porsche Carrera GT. Η κόρη του Γουόκερ, η 18χρονη Μίντοου, κατηγορεί την Porsche για ελαττωματική κατασκευή της Carrera GT, όμως η γερμανική μάρκα αντιτείνει ότι το μοντέλο της είναι απολύτως ασφαλές και ότι για τον θάνατο του πρωταγωνιστή των ταινιών Fast and Furious ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα που είχε
αναπτύξει ο οδηγός του οχήματος, Αντόνιο Ρόντας.

Ωστόσο ο δικηγόρος του Γουόκερ εμφάνισε ξαφνικά ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ στελεχών της Porsche, από τα οποία προκύπτει ότι η Carrera GT θα μπορούσε να είναι ελαττωματική και να έχει μηχανικά προβλήματα. Τα mails είναι από το έτος 2006 και ο Γουόκερ είχε απανθρακωθεί μέσα σε ένα τέτοιο μοντέλο το 2013. Ένας συνεργάτης της Porsche αναφέρει σε κάποιο μήνυμα για ένα περίεργο ατύχημα με την εμπλοκή μίας Carrera GT, μάλιστα αναπαράγει μία πληροφορία σύμφωνα με την οποία καταστράφηκαν σε τροχαία ατυχήματα περίπου 200 τέτοια μοντέλα από τα συνολικά 1.280, που είχαν κατασκευαστεί μεταξύ 2004 και 2006.
Το στέλεχος μίας αμερικανικής αντιπροσωπείας της Porsche συμπληρώνει στο mail του σαρκαστικά, ότι πρόκειται για «μία καλή είδηση για τους κατόχους Carrera GT, γιατί τα αυτοκίνητά τους γίνονται έτσι πιο σπάνια».
Ένας άλλος συνεργάτης της Porsche γράφει επίσης, ότι κάθε φορά που παίρνει θέση πίσω από το τιμόνι ενός τέτοιου μοντέλου διακατέχεται από ένα περίεργο συναίσθημα, εξαιτίας των πολυάριθμων ατυχημάτων, που έχουν σημειωθεί με αυτό.
Ο δικηγόρος Τζεφ Μίλαμ ισχυρίστηκε, ότι τα καυτά ηλεκτρονικά μηνύματα έφτασαν στα χέρια του μόλις τώρα και δήλωσε ότι «μία ηθική εταιρεία θα είχε αποσύρει τα αυτοκίνητα από την αγορά ή τουλάχιστον θα προειδοποιήσει τους κατόχους τους για τους κινδύνους».
Ο Πολ Γουόκερ έγινε διάσημος μέσα από τη σειρά ταινιών Fast and Furious στο πλευρό του Βιν Ντίζελ και λάτρευε τα μηχανοκίνητα σπορ, μάλιστα έτρεχε και σε αγώνες. Εφέτος θα προβληθεί η όγδοη ταινία αυτής της σειράς, από την οποία θα λάμψει δυστυχώς με την απουσία του ο άτυχος ηθοποιός!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου