Omerta για παντρεμένους


ή τι δεν πρέπει με τίποτα να μοιραστείτε με το άλλο σας μισό.
Το μυστικό για έναν καλό γάμο είναι η επικοινωνία και «να λέτε την αλήθεια ο ένας στον άλλον», έτσι δεν είναι; Χμ, όχι πάντα. Υπάρχουν κάποια πράγματα..
που δεν σας συστήνουμε να τα μοιραστείτε με το άλλο σας μισό (κάτι σαν Νόμος της Σιωπής, στο πιο αισθηματικό του…)
#1 Η σιωπή.... της µαµάς
Καλώς ήρθατε στην πιο κλασική πίστα γαµήλιας σιωπής. Σίγουρα θα θέλατε να του πείτε ότι η µαµά του είναι µια τρελή που πολύ θα ήθελε να έχει παντρευτεί τον γιο της και εσάς να σας έχει ξαποστείλει. Όµως καλό είναι να µην παραδεχτείτε ότι δεν τη συµπαθείτε, ακόµη και αν ξέρετε ότι και εκείνη τρέφει τα ίδια αισθήµατα µε σας. Πάρτε µια βαθιά ανάσα και κρατήστε το στόµα σας κλειστό. Μην ξεχνάτε ότι ο σύντροφός σας µπορεί να λέει ό,τι θέλει για εκείνη, ακριβώς γιατί είναι η µαµά του. Συζητήστε τις απόψεις σας µε τις φίλες ή τη µητέρα σας και πιστέψτε µας η ζωή σας θα κυλάει πιο ήρεµα και ευτυχισµένα. (Τώρα αν έχετε παντρευτεί τον µοναδικό Έλληνα που δεν έχει κρυφή αδυναµία στη µαµά του, συγχαρητήρια, κόψτε εισιτήρια να έρθουµε να τον δούµε.) Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω ακυρώνονται αν η συµπεριφορά της µαµάς του έχει αντίκτυπο στη µεταξύ σας σχέση ή σε αποφάσεις που αφορούν την οικογένειά σας. Τότε, όχι απλώς µιλήστε, ουρλιάξτε. 
#2 Η σιωπή ...του κολλητού
Η Μαρία µάς λέει ότι ο Χρήστος (κολλητός φίλος του άντρα της) της έλεγε χαριτολογώντας συνέχεια «είσαι η ιδανική γυναίκα για µένα, παράτησέ τον αυτόν και παντρέψου µε». Ώσπου µια µέρα η κατάσταση σοβάρεψε και µετά από µερικά τζιν τόνικ ο Χρήστος φίλησε τη Μαρία στο στόµα καθώς καληνυχτίζονταν. Η Μαρία φρίκαρε και τα είπε όλα στον σύζυγό της. Κακό. Πολύ κακό. Γιατί µετά από έναν τεράστιο καβγά, οι δύο άντρες δεν ξαναµίλησαν ποτέ. «Μια µεγάλη φιλία έληξε άδοξα» είπε η Μαρία, που ευχόταν να µην είχε ανοίξει το στόµα της. Αν δείτε ότι ο κολλητός του συντρόφου σας σάς πολιορκεί επανειληµµένα, καλό είναι να το συζητήσετε µαζί του, προειδοποιώντας όµως πρώτα το «τρίτο πρόσωπο» – αυτό θα τον κάνει λιγότερο άνετο γενικά. Αν, ωστόσο, µιλάµε για ένα µεµονωµένο περιστατικό, µη βιαστείτε να του το προλάβετε.
#3 Η σιωπή ...της άπιστης
Καλά, αυτό δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση. Ποτέ µην παραδεχτείτε στον σύντροφό σας ότι τον απατήσατε, ακόµη κι αν το κάνατε τότε που ήσασταν 20 χρόνων και µεθυσµένη κι από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια. Μπορεί στιγµιαία να νιώσετε καλύτερα, γιατί θα έχετε δώσει µια διέξοδο στις τύψεις σας, ωστόσο µακροχρόνια µόνο βλάβη θα προκαλέσετε στη σχέση σας. Θα θυµώσει, θα χάσει την εµπιστοσύνη του, θα σας δει µε άλλο µάτι, θα θελήσει πιθανόν να σας εκδικηθεί… Υπάρχει κάτι καλό σε όλα αυτά και δεν το βλέπουµε; Η Βίκυ το πάει ακόµα πιο µακριά. Πιστεύει ότι ο άντρας της θα µπορούσε να την απατήσει λαµβάνοντας υπόψη το «ζωηρό» παρελθόν της, που όµως δεν συµπεριλάµβανε κάποια απιστία… εναντίον του, αλλά εναντίον του προηγούµενου συντρόφου της, τον οποίο απάτησε µε τον τωρινό της σύζυγο (!) Μπερδευτήκατε; H Βίκυ και ο άντρας της ξεκίνησαν να βγαίνουν ραντεβού όταν ακόµα εκείνη είχε µια σοβαρή σχέση τον οποίο απάτησε για χάρη του µελλοντικού της άντρα. «Παρ’ όλα αυτά, συχνά-πυκνά του υπενθυµίζω ότι αν ποτέ κάνει one-night stand θα τον χωρίσω και θα φύγω µε τα παιδιά στην Αυστραλία. Μέχρι στιγµής οι απειλές µου φαίνεται ότι έχουν πιάσει τόπο.» Καλά, µη φτάσουµε και σε αυτό το σηµείο…
#4 Η σιωπή ...της απαισιόδοξης
Μήπως ο σύντροφός σας δεν έχει πια το σώµα ενός 25χρονου; Τότε και εσείς να ξέρετε ότι πιθανόν να µην έχετε την καλλίγραµµη σιλουέτα που είχατε παλιότερα. Δεν το λέµε για να νιώσετε άσχηµα, αλλά για να το εκτιµήσετε (ή τουλάχιστον να το αποδεχτείτε). Τι και αν έχει κάνει λίιιγη κοιλίτσα παραπάνω λοιπόν; Aν ψάχνει ακόµα τρόπους να σας εντυπωσιάζει στο κρεβάτι, τότε µη φοβάστε, «τον έχετε». Φυσικά αυτό δεν σηµαίνει ότι πρέπει να παραµελεί τον εαυτό του συστηµατικά. Δείτε ποιο είναι το όριο που δεν σας ενοχλεί και προειδοποιήστε τον πριν ξεφύγει εντελώς.
#5 Η σιωπή ...της γενναιόδωρης
Για χρόνια ο άντρας της Σοφίας κέρδιζε περισσότερα από εκείνη και πραγµατικά δεν θα µπορούσε να είναι πιο γενναιόδωρος µαζί της. Καθώς η ζυγαριά άλλαζε και η Σοφία άρχισε να κερδίζει περισσότερα από εκείνον, δεν ένιωθε την ίδια γενναιοδωρία. Αυτά που ήταν πάντα τα λεφτά «τους» άρχισαν να γίνονται τα λεφτά «της» και συγκρατιόταν κάθε φορά που πήγαινε για ψώνια για να µην του πει «χρειάζεται ν’ αγοράσεις καινούργιο κοστούµι;» Αν το ισοζύγιο αλλάξει στη σχέση σας και ο σύντροφός σας βρεθεί στη θέση του οικονοµικά αδύναµου, αν µειωθούν δραµατικά οι αποδοχές του ή αν χάσει τη δουλειά του (συµβαίνει σε 1.100.000 Έλληνες), παρακαλούµε, δείξτε λίγο class και µην του υπενθυµίζετε, έστω και πλαγίως, την αδυναµία του να συνεισφέρει όσο παλιά στον κοινό προϋπολογισµό. Ειδικά αυτή την περίοδο χρειάζεται κάποιον να του τονώσει την αυτοπεποίθηση και να του δείξει ότι πιστεύει σ’ αυτόν και στις προοπτικές του. Υπάρχει κάποιος πιο κατάλληλος για αυτόν το ρόλο από τη γυναίκα της ζωής του; 
#6 Η σιωπή ... του καβγά
Το να απειλείτε τον σύντροφό σας λέγοντάς του ότι θα τον εγκαταλείψετε σε κάθε καβγά που κάνετε δεν είναι και η καλύτερη τακτική. Η Κλαίρη προειδοποιούσε συνεχώς τον σύζυγο της ότι θα του ζητήσει διαζύγιο, ώσπου µια µέρα δεν άντεξε και της ζήτησε εκείνος. Ήταν τόσο βαρύ το πλήγµα για την Κλαίρη, που χρειάστηκε να απευθυνθεί σε ψυχολόγο. Αργότερα, ο σύζυγός της παραδέχτηκε ότι κάθε φορά που τσακώνονταν, εκείνη τον απειλούσε ότι θα φύγει από το σπίτι και εκείνος δεν µπορούσε να ζει άλλο µε αυτό το άγχος. Από την άλλη, εκείνη είπε ότι παρά τις απειλές, ποτέ δεν θα τον άφηνε γιατί ήταν ο έρωτας της ζωής της. Προσοχή λοιπόν, οι µεγάλες κουβέντες πρέπει να λέγονται µόνο όταν τις εννοείτε πραγµατικά.  
#7 Η σιωπή ...του κατά φαντασίαν εραστή
Ανά διαστήµατα, η Λίζα, παντρεµένη εδώ και 12 χρόνια, νοµίζει ότι συναντάει κάποιον που είναι ο έρωτας της ζωής της. Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν η γνωριµία της µε έναν καλλιτέχνη, που πολύ απείχε από το να είναι ο άντρας της ζωής της, µιλάµε για ένα εντελώς αταίριαστο συνδυασµό, όπως παραδέχτηκε και η ίδια λίγο καιρό αφότου η «θητεία» του έληξε άδοξα. Δεν είναι λίγες οι παντρεµένες γυναίκες που έχουν ανάγκη να ζήσουν αυτά τα ψευτο-ροµαντικά φλερτ µεταξύ δύο τόσο διαφορετικών ανθρώπων. ΟΚ, κανένα πρόβληµα, κάποια στιγµή ίσως να τύχει να φλερτάρετε λιγάκι –σίγουρα θα σας ανανεώσει– και να το συζητήσετε µε τις φίλες σας αλλά µέχρι εκεί. Ποιος ο λόγος να το µάθει ο σύντροφός σας; Αν µαθαίνατε εσείς κάτι τέτοιο, δεν θα τρελαινόσασταν; Δεν θα του δίνατε διαστάσεις που κατά πάσα πιθανότητα δεν είχε; Κρατήστε, λοιπόν, τη ροµαντική παρασπονδία σας µόνο για σας. Δεν χρειάζεται να ξέρει ας πούµε γιατί είχατε τέτοια όρεξη για σεξ χθες το βράδυ…
  Μπελίνα Σαρακενίδου. glamour

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου