Σούπερ χλωροφύλλη
Πριν από μερικά χρόνια με τη λέξη superfoods περιγράφονταν η σπιρουλίνα, τα μούρα ακάι και γκότζι από το Θιβέτ και η μάκα, η ρίζα από το Περού. Σήμερα λέξη-κλειδί είναι η χλωροφύλλη, νούμερο ένα για την οξυγόνωση των κυττάρων: Σπανάκι, μαϊντανός, δυόσμος, βασιλικός, όλα τα πράσινα σε συνδυασμό 30% φρούτων και 70% λαχανικών για την ισορροπία όξινου και αλκαλικoύ pH (τα φρούτα από μόνα τους είναι όξινα). Το ιδανικό πράσινο κοκτέιλ αποτελείται από μπανάνα, ακτινίδιο, ανανά και σταφύλι μαζί με καρότο, αβοκάντο, παντζάρια, ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι, ρόκα, φύλλα παντζαριού, φύτρες σόγιας και τζίντζερ (όλα ωμά και βιολογικά) και μεταλλικό νερό, νερό καρύδας ή αλόε βέρα. Για δυο ποτήρια βάλτε στο μπλέντερ μισό αγγούρι, χυμό ενός λεμονιού, χυμό ενός γκρέιπ φρουτ, ένα ματσάκι σπανάκι, δυο-τρία φύλλα δυόσμου και δυο πράσινα μήλα ή ένα μάνγκο, ⅓ ανανά, τρία δαμάσκηνα, ένα ματσάκι σπανάκι κι ένα ματσάκι μαϊντανό. vogue
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου