Νέλσον Μαντέλα, η φίρμα!

Τα 94α γενέθλια του Νέλσον Μαντέλα (18 Ιουλίου 2012) εορτάστηκαν με ένα γεγονός που ξάφνιασε πολλούς: με την παρουσίαση στη Νέα Υόρκη μιας νέας σειράς ρούχων που φέρει την υπογραφή του ιστορικού ηγέτη – ή για την ακρίβεια την υπογραφή της 46664, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, η οποία πήρε το ονόμά της από το νούμερο που του είχε δοθεί όταν ήταν φυλακισμένος. Η συλλογή-ντεμπούτο περιλαμβάνει αντρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα στα οποία επικρατούν τα φωτεινά χρώματα και τα μεγάλα τυπώματα.

Η εμπλοκή του ιδρύματος 46664 με τη μόδα ήταν αποτέλεσμα της αναζήτησης μιας αειφόρου πηγής πόρων, όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του. Ετσι το 7-9% των εσόδων από τα ρούχα θα διατίθεται για τους σκοπούς του ιδρύματος, ενώ το 40% της παραγωγής έχει ανατεθεί σε βιοτεχνίες της Νοτίου Αφρικής με στόχο τη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Ο ιστορικός ηγέτης απουσίαζε από τη βραδιά της παρουσίασης της πρώτης συλλογής του. Ομως έδωσαν το παρών οι πρέσβεις της φίρμας: η πολυπλατινένια τραγουδίστρια της Νοτίου Αφρικής, Λίρα, και το μοντέλο Σαμ Σάρονγκ. – Γωγώ Καρκάνη gynaikamag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου