Ο Λάιονελ Ρίτσι πρόσωπο της χρονιάς για τα βραβεία Grammy

Ο Αμερικανός τραγουδιστής Λάιονελ Ρίτσι θα είναι το πρόσωπο της χρονιάς των προσεχών βραβείων Γκράμι, που θα απονεμηθούν τον Φεβρουάριο στο Λος Άντζελες.

«Ο Λάιονελ Ρίτσι θα ανακηρυχθεί πρόσωπο της χρονιάς στις 13 Φεβρουαρίου, δυο ημέρες πριν από την 58η τελετή απονομής των βραβείων Γκράμ», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών
Ηχογράφησης (Naras) των ΗΠΑ, η οποία δίνει τα βραβεία αυτά, τα πιο σημαντικά της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας.

Τα έσοδα της μεγάλης βραδιάς, στην οποία θα τραγουδήσει ο Φάρελ Γουίλιαμς, θα δοθούν στο Musicares Foundation. Το ίδρυμα αυτό βοηθά μουσικούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς προσφέρει μεταξύ άλλων έκτακτη οικονομική βοήθεια, προγράμματα απεξάρτησης, διαμονή σε οίκο ευγηρίας.

«Είναι μεγάλη χαρά να βραβεύεις τον Λάιονελ, του οποίου οι μουσικές δωρεές και το φιλανθρωπικό έργο έχουν αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο», σχολίασε ο Νιλ Πόρτναου, διευθυντής της Naras.

Ο 66χρονος Ρίτσι είπε ότι πρόκειται για «τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση από τη μουσική βιομηχανία καθώς αυτή αποδεικνύει ότι... έχεις μια καριέρα, ότι επέζησες στο ταξίδι».

Ο μουσικός, τους οποίου οι παγκόσμιες επιτυχίες όπως το «All night long» ή «Dancing on the ceiling» συνδυάζουν τα μουσικά είδη R&B και φανκ, αλλά και μπαλάντες όπως το «Hello», διαδέχεται τον Μπομπ Ντίλαν που βραβεύτηκε φέτος. Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ και ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ έχουν επίσης τιμηθεί με την διάκριση αυτή.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου