Όπως αναφέρουν οι Financial Times, η συμφωνία της βρετανικής μπάντας αφορά τον κατάλογο των ηχογραφημένων τραγουδιών, αλλά όχι τα δικαιώματα σύνθεσης μουσικής.
Ωστόσο, το συγκρότημα έχει υπογράψει συμφωνία για το όνομα και την απεικόνισή του, δίνοντας στη δισκογραφική δικαιώματα για εμπορικά προϊόντα και πιθανά spinoff ταινιών και τηλεόρασης.
Λίγες εβδομάδες πριν ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ παραδέχτηκε στο Rolling Stone, ότι θα ήταν «όνειρο» να πουλήσει τον κατάλογο των Pink Floyd και να βγει από το «τέλμα», προφανώς αναφερόμενος στη μακροχρόνια αμφιλεγόμενη σχέση του με τον πρώην μέλος του συγκροτήματος Ρότζερ Γουότερς. Τον περασμένο μήνα αναφέρθηκε, ότι οι Pink Floyd ήταν σε «προχωρημένες συζητήσεις» με τη Sony για μια συμφωνία 500 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Ρότζερ Γουότερς αποχώρησε από το συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και προσπάθησε να σταματήσει τα άλλη μέλη του, να χρησιμοποιούν το όνομα Pink Floyd, με συνέπεια να υπάρχουν πολλές εντάσεις στις σχέσεις των μελών του μέχρι και σήμερα.
Πρόκειται για «μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες των τελευταίων χρόνων», αναφέρει το Variety.
Ο μουσικός κατάλογος των Pink Floyd είναι ένας από τους πιο πολύτιμους και περιζήτητους στη σύγχρονη μουσική, με άλμπουμ όπως τα “Dark Side of the Moon“, “The Wall“, “Wish You Were Here“, “Animals“, “Meddle“, “Piper at the Gates” και άλλα.
Οι Pink Floyd προσπάθησαν για πρώτη φορά να πουλήσουν τον κατάλογό τους το 2022, αλλά οι συζητήσεις τέθηκαν σε αναμονή εν μέσω των διαφωνιών εντός της μπάντας και των εμπρηστικών σχολίων του Γουότερς για την Ουκρανία και το Ισραήλ. Τότε, η Sony ήταν μεταξύ των επίδοξων αγοραστών μαζί με τη Warner Music, την BMG και την Hipgnosis.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου