Ο Ρώσος πιλότος τερμάτισε την καριέρα λόγο των περιορισμών στη Formula 1 σε ηλικία 25 ετών

 Ο οδηγός αγώνων Nikita Mazepin ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Formula 1

Ο Ρώσος οδηγός αγώνων Nikita Mazepin ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Instagram (οι δραστηριότητες απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία) ότι δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη Formula 1. Σύμφωνα με τον αθλητή, σε ηλικία 25 ετών αποφάσισε

να θέσει στόχους για τον εαυτό του που δεν σχετίζονταν «με την ταχύτητα και τα τρόπαια». Είναι καιρός να κοιτάξουμε μπροστά και όχι να κοιτάξουμε πίσω. Ήρθε η ώρα να γράψω μια νέα πράξη της ζωής μου ως ενήλικας», έγραψε ο Mazepin. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα χαρεί να μοιραστεί νέα για τις μελλοντικές του δραστηριότητες με τους θαυμαστές του.

Ο Ρώσος αγωνίστηκε στη Formula 1 το 2021 για την ομάδα Haas, αλλά πριν από την έναρξη της επόμενης σεζόν προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ. Ο λόγος ήταν η σχέση του με τον επιχειρηματία Ντμίτρι Μαζεπίν. Στη συνέχεια, ο αναβάτης κατέθεσε έφεση ζητώντας την άρση των περιορισμών. Το δικαστήριο εξέτασε την αξίωση και έκρινε ότι η σχέση με τον επιχειρηματία δεν αποτελεί απόδειξη για παρόμοιες απόψεις των Mazepins.

Φέτος ο οδηγός αφαιρέθηκε από τη λίστα κυρώσεων της ΕΕ. Ένα χρόνο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέτρεψε στον πιλότο να εισέλθει στην επικράτεια των χωρών-μελών, αλλά με την υποχρέωση να φέρει ουδέτερη σημαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου