Το αξιόλογο κοινωνικό έργο του Ντένζελ Ουάσινγκτον πίσω από τα φλας της δημοσιότητας

 Από το πρώτο του θεατρικό ντεμπούτο στη δεκαετία του 1980, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον μαγνήτισε το κοινό με τις εντυπωσιακές ερμηνείες του για πάνω από τρεις δεκαετίες. Το 2020, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ανακηρύχθηκε ο μεγαλύτερος ηθοποιός του 21ου αιώνα από τους New York Times, με τους κριτικούς Manohla Dargis και A.O. Ο Scott, που συνέθεσαν τη λίστα, να παραδέχονται ότι η πρώτη θέση της λίστας ήταν ομόφωνη.

«Τσακωθήκαμε και μαλώσαμε για κάθε άλλη θέση στη λίστα», εξήγησε ο Scott, σύμφωνα με το thelist.com. «Αλλά δεν υπήρξε κανένας δισταγμός ή συζήτηση για την πρώτη θέση». Ο κριτικός προχωράει περαιτέρω χαρακτηρίζοντας τον Ουάσινγκτον ως «τιτάνα της οθόνης». Ο Scott περιγράφει τον Ουάσινγκτον ως «έναν λεπτό και ευαίσθητο τεχνίτη, με σοβαρή εκπαίδευση και φλογερή στόφα ενός σταρ του κινηματογράφου». Εκτός, όμως, από την αξιόλογη καριέρα του, ο Ουάσιγκτον πίσω από τα φλας της δημοσιότητας, έχει να επιδείξει και ένα αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Το αξιόλογο κοινωνικό έργο του Ουάσινγκτον πίσω από τα φλας της δημοσιότητας

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απέκτησε το πτυχίο του στη δραματουργία και τη δημοσιογραφία από το Πανεπιστήμιο Fordham. Ταυτόχρονα με τις σπουδές του, ο Ουάσινγκτον πρωταγωνίστησε στην ομάδα μπάσκετ ως γκαρντ με προπονητή τον P.J. Carlesimo Όσο παρακολουθούσε το Fordham, άρχισε να ακολουθεί καριέρα ηθοποιού και το 1977 εντάχθηκε στο American Conservatory Theatre στο Σαν Φρανσίσκο.

Αφού πρωταγωνίστησε σε πολλές επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το 1981 ως Ρότζερ Πόρτερ στο «Carbon Copy» και έκτοτε η καριέρα του έχει απογειωθεί. Αλλά ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βρίσκει ακόμα χρόνο για να επιστρέψει στην κοινότητά του. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Fordham, ο σταρ του Χόλιγουντ υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου από το 1994-2000, ενώ το 2011, ο θρύλος της υποκριτικής δημιούργησε το Denzel Washington Endowed Chair in Theatre, ένα δώρο 2 εκατομμυρίων δολαρίων στο πανεπιστήμιο Fordham. Έκανε, επίσης, ένα δώρο 250.000 δολαρίων για τη δημιουργία ενός ταμείου υποτροφιών για προπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται για το θέατρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το thelist.com, ο Ουάσινγκτον δημιούργησε τη συγκεκριμένη υποτροφία με σκοπό να «προσφέρει στην επόμενη γενιά φοιτητών θετικές επιρροές». Αλλά το Fordham δεν είναι το μόνο πανεπιστήμιο στο οποίο η Ουάσινγκτον αποτίνει φόρο τιμής. Σύμφωνα με την AfroTech, το Ίδρυμα της Οικογένειας Ντέινζελ Ουάσινγκτον δεσμεύτηκε να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια στο Wiley College, ένα ιστορικά μαύρο κολέγιο στο Τέξας.

TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου