Ασχολείται
από μικρό κοριτσάκι με το μπαλέτο και τη ρυθμική γυμναστική. Αυτή που
την ώθησε να γίνει χορεύτρια ήταν η μητέρα της, η οποία την είχε γράψει
σε μαθήματα χορού και στη συνέχεια η ίδια αντιλήφθηκε πως ο χορός είναι ο
τρόπος έκφρασης της σε όλα. Προπονείται 4 φορές την εβδομάδα από 3
ώρες.
Δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί όλο και περισσότερο, θέλοντας μάλιστα να αυξήσει τις ώρες που αφιερώνει στο χορό. “Το σώμα μου διαμορφώθηκε από μικρή ηλικία, αλλά πιστεύω πως είναι και θέμα κληρονομικότητας. Η μητέρα μού έδωσε τα καλά της γονίδια”. Πιστεύει πως εκτός από την γυμναστική και η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο, αν και η ίδια μας εξομολογείται πως δεν τηρεί αυτά που πρέπει και δεν αντιστέκεται στους πειρασμούς.
Επιμέλεια: Σάββια ΣιάτηΦωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Δεν το βάζει κάτω και προσπαθεί όλο και περισσότερο, θέλοντας μάλιστα να αυξήσει τις ώρες που αφιερώνει στο χορό. “Το σώμα μου διαμορφώθηκε από μικρή ηλικία, αλλά πιστεύω πως είναι και θέμα κληρονομικότητας. Η μητέρα μού έδωσε τα καλά της γονίδια”. Πιστεύει πως εκτός από την γυμναστική και η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο, αν και η ίδια μας εξομολογείται πως δεν τηρεί αυτά που πρέπει και δεν αντιστέκεται στους πειρασμούς.
Συμβουλή: Μην παραμελείς το σώμα σου και ασχολήσου όσο μπορείς μαζί του.
Χριστίνα Τσουκαλά, Πόλο
Από μικρή, 3 χρονών, παίζει στα νερά και είναι άσσος στην κολύμβηση. Η αιτία που ασχολήθηκε τελικά με το πόλο στα 12 της χρόνια ήταν ο αδελφός της. Αφιερώνει σχεδόν την κάθε της ημέρα κάνοντας προπονήσεις 2μιση ώρες το πρωί και 4 ώρες το απόγευμα. “Μικρή ήμουν πιο τσουπωτή, αλλά όταν ξεκίνησα γυμναστήριο με την ομάδα μου και διατροφήμαζί έφτιαξέ πάρα πολύ το σώμα μου”. Αν δεν έκανε πόλο, κάτι το οποίο δεν μπορεί ούτε καν να το φανταστεί, σίγουρα θα έκανε πιλάτες ή… τραμπολίνο! Οι θυσίες που κάνει σαν αθλήτρια- πρωταθλήτρια είμαι μεγάλες και της στερεί αρκετά πράγματα από τη ζωή της - “δύσκολα θα βγω με ευκολία για ποτό”.
Συμβουλή: Γυμναστική, γυμναστική, γυμναστική. Είναι αναγκαία - και δεν μιλάω για 7 φορές την εβδομάδα. Μην αγχώνεσαι. Και διατροφή φυσικά. Να τρως σωστά.
Σοφία Ξηροτύρη, Γιόγκα
Η όμορφη δασκάλα Σοφία ασχολιόταν με την ακροβατική- αεροβική γυμναστική και προκειμένου να διατηρήσει την ευλυγισία της και την δύναμη που είχε αποκτήσει από αυτήν, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη Γιόγκα. “Αρχικά, μου ταίριαξε ως σωματική άσκηση. Πηγή έμπνευσής μου είναι ο δάσκαλός μου, Σάββας Γιάντσης”. Πόσες ώρες κάνει Γιόγκα κάθε μέρα; “Δύο, κάθε πρωί”. Γι αυτήν το σώμα της είναι το εργαλείο γι αυτά που θέλει να κάνει. “Το λατρεύω γιατί με αυτό έχω ζήσει ωραίες στιγμές και προσπαθώ να το φροντίζω με τη γυμναστική, τα φρούτα, τις σαλάτες και με την ξεκούραση”.
Συμβουλή: Πρώτα απ‘ όλα αγάπησε τον εαυτό σου, είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες και έχουμε διαφορετικούς σωματότυπους. Δεν χρειάζεται να μοιάσουμε με κανέναν. Ξεκίνα μια σωματική δραστηριότητα που θα σε ευχαριστεί, θα σου δίνει ευεξία και χαρά. Όσο για την διατροφή πιστεύω το παν μέτρον άριστον. Να μη στερείσαι…άλλα και να μην υπερβάλλεις!
Αναστασία Φουτσιτζίδου, Στίβος
Πάντα αγαπούσε το στίβο η Αναστασία. Ήταν πολύ καλή σε αυτό από την αρχή και “ο λόγος ήταν πως μου άρεσε που είναι ένα ατομικό αγώνισμα”. Οι ώρες που αφιερώνει είναι πάρα πολλές, 4 με 5 την ημέρα για 5 με 6 φορές την εβδομάδα. Ναι, αυτό το κορμί “δουλεύει” σκληρά. Πιστεύει πως η γυμναστική και η διατροφή είναι αυτά που χτίζουν το σώμα και κάνουν θαύματα και αν δεν έκανε στίβο θα έβρισκε σίγουρα χρόνο να αθλείται. Αν και, όπως μας παραδέχτηκε η ίδια, δεν “το έχει” με τη διατροφή, παρόλα αυτά προσπαθεί με τη βοήθεια του διατροφολόγου να έχει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα. Έχει μάθει το σώμα της και ξέρει ποιες είναι οι τροφές που το βοηθούν να αποδίδει καλύτερα. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι η ψυχική και η σωματική κούραση.
Συμβουλή: ;Αγάπησε την γυμναστική και μην τη βλέπεις σαν αγγαρεία. Προσπάθησε να αλλάξεις το κορμί σου και μετά θα εκτιμήσεις τη γυμναστική για αυτά που σου δίνει.
Ευρυδίκη Βαλαβάνη, Pole dance
Η Ευρυδίκη έχει περάσει από μπαλέτο, κολύμβηση και στίβο. Πριν 4 χρόνια η κολλητή της ήταν εκείνη που την παρότρυνε να ασχοληθεί με το pole dance, το οποίο πλέον λατρεύει. Έχει ανοίξει δική της εταιρεία με αθλητικά ρούχα, τη Rad Pole Wear. “Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν το σώμα μου χωρίς την γυμναστική, γιατί ασχολούμαι από μικρή. Σίγουρα τίποτα δεν σου χαρίζεται αν δεν το δουλέψεις”. Αν κάτι δεν της αρέσει είναι η παρεξηγημένη εντύπωση που έχει ο κόσμος- η κοινωνία της Ελλάδας - για to pole dancing, μιας και δεν το βλέπει σαν άθλημα. “Είναι άθλημα και μάλιστα από τα δύσκολα”.
Συμβουλή: Να αγαπάς το σώμα σου, όπως κι αν είναι, και να προσπαθείς να είναι υγιές. Συνδύασε διατροφή με γυμναστική, αλλά με μέτρο. Μην τρελαίνεσαι.
Εύη Τσαπέ , Windsurfing
Όταν λατρεύεις τη θάλασσα και τη γυμναστική είναι σαν να βαδίζεις σε έναν μονόδρομο. Για την Εύη, αυτός οδήγησε στην ενασχόλησή της με το windsurfing. “Μου άρεσε, αφοσιώθηκα από την αρχή και γρήγορα έγινα καλή”. Πλέον, είναι εκπαιδεύτρια windsurfing και γυμνάζεται εκτός μαθημάτων, 4-5 φορές την εβδομάδα, κάνοντας βάρη και αερόβια γυμναστική. Αθλείται από μικρή ηλικία και το σώμα της δεν έχει αλλάξει. “Ήταν πάντα τόσο γυμνασμένο και η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι τον εαυτό μου χωρίς να αθλούμαι”. Ως εκπαιδεύτρια κουράζεται πάρα πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω φόρτου εργασίας, ενώ το χειμώνα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά “και για αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με το personal training”.
Συμβουλή: Ξεκίνα να είσαι δραστήρια, με οποιοδήποτε τρόπο, είτε κάνοντας ένα άθλημα που σου αρέσει είτε να πηγαίνοντας στην δουλεία με τα πόδια. Προτείνω αφενός το windsurfing ή group training σε εξωτερικούς χώρους με φίλες για να γίνει πιο ευχάριστη η γυμναστική σου.
Κάτια Τσόβγκαν, Muay Thai
Το Muay Thai στην αρχή για την Κάτια ήταν μια δοκιμασία για τον εαυτό της. Όλα ξεκίνησαν από μία απλή περιέργεια. “Ανέκαθεν θαύμαζα το συγκεκριμένο άθλημα και γενικότερα τις γυναίκες που έκαναν πολεμικές τέχνες”. Η Tingerbell, όπως τη φωνάζει ο προπονητής της, προπονείται σκληρά 2 φορές την ημέρα, σχεδόν όλη την εβδομάδα. Ασχολείται από 5 χρονών με την γυμναστική και είχε πάντα απαιτήσεις από το σώμα της. Φυσικά προσέχει και κάνει διατροφή, “αν και έχω μεγάλη αδυναμία στις σοκολάτες”. Αν κάτι της λείπει, αυτός είναι ο χρόνος. “Πολλές φορές αισθάνομαι ότι οι προπονήσεις μου στερούν την πιο συχνή επαφή με τα αγαπημένα μου πρόσωπα”.
Συμβουλή: Θυσίασε από τον χρόνο σου, έστω 3 ώρες την εβδομάδα, για να γυμνάζεσαι. Πρόσεχε τη διατροφή σου και με μέτρο το ξενύχτι και το ποτό.
Μαίρη Καλαφατά, Γυμνάστρια
Τα σκαλιά της επιτυχίας η Μαίρη τα ανέβηκε από νωρίς, όταν σπούδαζε στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και ξεκίνησε τότε η Nike ένα project university attack στο οποίο και συμμετείχε. Αυτό την ώθησε στο να ασχοληθεί με το τρέξιμο και ναι είναι το κορίτσι που σε προπονεί στις running συναντήσεις της Nike στο κέντρο της Αθήνας. Όπως είναι λογικό αφιερώνει 4 με 5 ώρες την εβδομάδα στο τρέξιμο και στη γυμναστική. Αν και όπως μας είπε, στάθηκε πολύ τυχερή στο θέμα κληρονομικότητας σχετικά με το σώμα της, αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια δεν κάνει προσπάθειες καθημερινά για να διατηρήσει το σώμα της και να έχει καλύτερα αποτελέσματα. “Το σώμα χτίζεται σιγά σιγά όπως ένα σπίτι, όσο πιο δυνατά θεμέλια έχει τόσο πιο δύσκολα θα καταστραφεί μετά από ένα σεισμό. Έτσι και το σώμα, όσο καλύτερα το “χτίσεις”, τόσο πιο δύσκολα θα φθαρεί με την πάροδο του χρόνου”.
Συμβουλή: Με υπομονή,επιμονή και θέληση θέσε τους στόχους σου, προχωράμε με αργά και σταθερά βήμα και φτάνουμε στην επίτευξή όλων όσων θέλουμε.
Εύα Κατωπόδη, Μπάσκετ
Είχε ξεκινήσει από 6 ετών τον αθλητισμό, όπου και έκανε Τάε Κβον Ντο. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα κουράστηκε και ήθελε να ξεκινήσει ένα ομαδικό άθλημα, κάτι που επιθυμούσε από μικρή, το μπάσκετ, το οποίο της έκλεψε την καρδία από την πρώτη στιγμή που έπιασε την μπάλα. Γυμνάζεται 6 με 7 φορές την εβδομάδα από 2 έως 4 ώρες την ημέρα. Το σώμα της χτίστηκε λόγω της καθημερινής και σκληρής προπόνησης, καθώς και της διατροφής, που προσπαθεί και κάνει, “αλλά η αλήθεια είναι πως και ο πατέρας μου “βοήθησε” με τα γονίδιά του”. Οι δυσκολίες είναι πολλές, ειδικά όταν συμπαίκτες και αντίπαλοι είναι γυναίκες. “Όμως όταν υπάρχει κοινός στόχος τα υπόλοιπα μπαίνουν στην άκρη”. Και τώρα η ανατροπή: Θεωρεί πως το μπάσκετ δεν βοηθάει στο να έχεις ένα καλλίγραμμο σώμα και πως είναι μύθος ότι βοηθάει στο να ψηλώσεις. Η ίδια έχει αποκτήσει το σώμα της λόγω της αγάπης της για την γυμναστική.
Συμβουλή: Αγάπησε το σώμα σου! Βάλε την γυμναστική καθημερινά στην ζωή σου, όχι μόνο για να έχεις ένα ωραίο κορμί αλλά και για ευεξία. Και να πίνεις πολύ νερό!
Επιμέλεια: Σάββια ΣιάτηΦωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου