Metallics! Για κορίτσια που δεν θέλουν να περνάνε απαρατήρητα...

Τα μεταλλικά ρούχα, τα ρούχα με μεταλλικές λεπτομέρειες αλλά και τα αξεσουάρ με το μέταλλο ως στοιχείο τους φέτος κυριαρχούν και οι οίκοι προσθέτουν αυτό που ονομάζουμε ως liquid metalics στην μεγάλη metal παρέα - στα ελληνικά: τα χυτά υφάσματα που έχουν μέσα τους ίνες χρυσές και ασημένιες. ...


Ένα trend λοιπόν που αξίζει να το φορέσεις, ιδιαίτερα τώρα που κοντοζυγώνει η εορταστική περίοδος. Προσοχή στις στιλιστικές υπερβολές που οδηγούν σε σφάλματα. 


Mεταλλικές λεπτομέρειες


Από αριστερά: Carlos Miele, Alexander McQueen, Calvin klein 

Δεν χρειάζεται να ντυθείς από την κορυφή μέχρι τα νύχια με μεταλλικά κομμάτια. Διατήρησε το δικό σου minimal στιλ προσθέτοντας μικρές πινελιές όπως μία ζώνη επάνω από το μαύρο φόρεμά σου, πάνω από το παλτό σου ή ακόμα και στα γυαλιά σου. Αξίζει να σου αναφέρω πως οι μεταλλικές μύτες σε ένα κομψό ζευγάρι γόβες ή μπαλαρίνες αρκούν για να φορέσεις κι εσύ την glamorous διάθεση της μόδας. 



Total μεταλλικό look 

Από αριστερά: Vaccarello, Barbara Bui, Louis Vuitton 

Είναι "μεγάλη" απόφαση να κάνεις total μεταλλικό look. Είναι δύσκολο και σχεδόν ακατόρθωτο να διατηρηθεί η απαιτούμενη κομψότητα. Αν το τολμήσεις διατήρησε όσο πιο λιτή τη γραμμή στα αξεσουάρ σου με μαύρες μονόχρωμες δερμάτινες γόβες, καθόλου κοσμήματα και φυσικό μακιγιάζ. Το total metallookταιριάζει ίσως μόνο στα πολύ αδύνατα κορίτσια, στα μοντέλα δηλαδή...



Μεταλλικές φούστες 

Από αριστερά: Salvatore Ferragamo, Paco Rabanne, Michael Kors

Είναι η πιο αγαπημένη μορφή του metal look αφού μπορεί να φορεθεί ακόμη κι από γυναίκες με πιο κλασικό στιλ. Μία φούστα pencil μέχρι το γόνατο με ένα μονόχρωμο κλασικό πουκάμισο ή ακόμη και t-shirt μπορεί να δημιουργήσουν ένα πολύ μοδάτο αποτέλεσμα. Αν δεν μπορείς να φανταστείς πως μπορεί να φορεθεί μία τέτοια φούστα σου προτείνω να σκεφτείς με τους κανόνες της δερμάτινης φούστας και να τη φορέσεις με παρόμοιο τρόπο. Ένα ζευγάρι ankle boots, loafers μονόχρωμα ακόμη και πουλόβερ μπορούν με ευκολία να σου κάνουν έναν όμορφο συνδυασμό. Οι φούστες με μεταλικές κλωστές είναι αναμφισβήτητα μία εξίσου μοδάτη επιλογή. 



Μεταλλικά πανωφόρια 

Από αριστερά: Giambattista Valli, Ralph Lauren, Marc by Marc Jacobs 

Τα μεταλλικά πανωφόρια ίσως σου φαίνονται υπερβολικά, μπορούν όμως να μεταμορφώσουν πραγματικά ένα total black σύνολο φωτίζοντάς το με το απαραίτητο glam. Αν το επιλέξεις (ένα παλτό, ένα τζάκετ) απόφυγε να το φορέσεις με εξίσου έντονα ρούχα γιατί το αποτέλεσμα θα είναι too much. Kι αν δεν μπορέσεις να το υποστηρίξεις, εύκολα μπορεί να σε "καπελώσει". 



Μεταλλικά τοπ 

Από αριστερά: Vaccarello, Barbara Bui, Gianfranco Ferre

Ένα μονόχρωμο παντελόνι (ή ένα κολάν αν τα πόδια σου είναι αδύνατα) σε συνδυασμό με ένα μεταλλικό τοπ, είναι μία ωραία επιλογή. Εκτός από τα έντονα τοπ που ξεχωρίζουν από μακριά, υπάρχουν και τα πουκάμισα με μεταλλικές κλωστές που εύκολα μπορούν να φορεθούν με ένα ψηλόμεσο παντελόνι επιτρέποντας να δημιουργήσεις ακόμη και ανδρόγυνο στιλ. Αλλά και τα μακριά πουλόβερ - μπλούζες που εύκολα με ένα σκούρο καλσόν μπορούν να φορεθούν. 



Mεταλλικά παντελόνια 

Από αριστερά: Jean Paul Gaultier, Guy Laroche, Barbara Bui

Είναι περιττό νομίζω να αναφέρω πως τα μεταλλικά παντελόνια είναι στην επικαιρότητα. Είναι ίσως η μορφή που έχεις συναντήσει περισσότερο. Τα παντελόνια αυτά δεν είναι λάθος αρκεί να προσέξεις δύο βασικά μυστικά. Πρώτον να έχεις καλλίγραμμα πόδια και δεύτερον να μην τα συνδυάσεις με κοντά τοπ. Το τοπ που θα φορέσεις πρέπει να είναι μονόχρωμο και να καλύπτει όλη την περιοχή των γλουτών σου ενώ αν το συνοδέψεις με ένα oversized σακάκι και κομψές μαύρες γόβες το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό. 

Γενικός κανόνας που αξίζει να θυμάσαι είναι πως όπως κι αν αποφασίσεις να φορέσεις το trend φρόντισε το υπόλοιπο να είναι πολύ λιτό συμπεριλαμβανομένου και του μακιγιάζ.

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
Τα έντονα μεταλλικά ανήκουν στη νύχτα, δηλαδή στις βραδινές εμφανίσεις. Αν θέλεις να τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου κάν' το στις λεπτομέρειες και με μέτρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου