Όταν η γούνα δεν είναι αληθινή.


Η γούνα είναι ένα από τα βασικά υλικά που κυριάρχησαν στις προτάσεις για τη μόδα του φετινού χειμώνα. Είναι μια τάση...

που όλες μας αγαπάμε, όχι μόνο γιατί μας εξασφαλίζει μια glamorous εικόνα, αλλά γιατί κυρίως σαν υλικό προσφέρει άνεση και ζεστασιά τις κρύες ημέρες του χρόνου.
Θα μου πεις καλή μου φίλη, ωραία είναι όλα αυτά, κι εγώ ζηλεύω την  Victoria Beckham ή την Kim Kardashian που τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται όλο και πιο συχνά φορώντας γούνες, αλλά τα οικονομικά μου δεν συνηγορούν σε τέτοιου είδους επιλογές.
Ούτε και τα δικά μου φιλενάδα συνηγορούν, γι’ αυτό υπάρχει και η λύση της συνθετικής γούνας, που τώρα πια προσφέρει εξαιρετικές - όχι μόνο αισθητικά αλλά και ποιοτικά - λύσεις. Ξεπερνώντας λοιπόν έτσι το θέμα του κόστους, ας δούμε μαζί, πως μπορείς κι εσύ να βάλεις τη γούνα στο καθημερινό σου ντύσιμο, με το σωστό βέβαια τρόπο.



1. Πάρε γάντια
Όλες μας λίγο-πολύ έχουμε ένα μάλλινο σακάκι ή ένα χοντρό κολάν για τις δροσερές μέρες. Αυτά λοιπόν μπορούμε να τα αναβαθμίσουμε, συνδυάζοντάς τα και με λίγη συνθετική γούνα! Πρόσθεσε λοιπόν ένα ζευγάρι γούνινα γάντια στο ντύσιμό σου κι έτσι απλά όχι μόνο θα νιώθεις πιο ζεστή αλλά και η συνολική σου εμφάνιση θα γίνει πιο όμορφη. Τα απλά μαύρα γάντια είναι μια διαχρονική επιλογή που ταιριάζουν με οτιδήποτε. Μπορείς επίσης να διαλέξεις ένα ζευγάρι γάντια με μονόχρωμο ντεγκραντέ σχέδιο, αν θες να εντυπωσιάσεις περισσότερο.


2. Η γοητεία του retro
Το να αγοράσεις ένα παλτό από συνθετική γούνα, δεν είναι κάτι που θα στο προτείνω, γιατί έχω κακό προηγούμενο. Είχα υποκύψει στον πειρασμό και βγήκα φορώντας το σε μια ξαφνική νεροποντή, που το κατέστρεψε. Έτρεχα να κρυφτώ, δεν θες να ξέρεις λεπτομέρειες!  Μπορείς όμως να διαλέξεις ένα παλτό από χοντρό μάλλινο ύφασμα, διακοσμημένο με γούνινο γιακά και μανσέτες. Αυτό βέβαια μπορείς να το κάνεις και στο παλιό σου παλτό, προσαρμόζοντας αξεσουάρ από συνθετική γούνα.


3. Από την εκδρομή στο γραφείο
Παλιότερα πίστευα ότι το γιλέκο είναι ένα ρούχο που μπορεί να φορεθεί κυρίως σε μια εκδρομή, μέχρι που μπήκα σ’ ένα κατάστημα με vintage ρούχα. Εκεί αγόρασα ένα εντυπωσιακό ανοιχτόχρωμο γκρι γιλέκο από συνθετική γούνα, που ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα της ντουλάπας μου και μπορώ να το φορέσω με τα πάντα κι όλες τις ώρες, από τζιν μέχρι maxi φορέματα. Έγινε το αγαπημένο μου ρούχο, όχι μόνο γιατί είναι μαλακό και πολύ ζεστό, αλλά και γιατί είναι εύκολο να το φορέσεις μέσα από ένα πιο χοντρό σακάκι ή  ένα παλτό. Στο προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα, θα με θυμηθείς!


4. Πλεκτά ζακετάκια
Τα πλεκτά ζακετάκια είναι σχεδιασμένα για να φοριούνται περισσότερο στις πρώτες ψύχρες, αλλά αν τους προσθέσεις γούνα, θα έχεις το τέλειο κομμάτι για το χειμώνα. Και πάλι θα σου προτείνω να αποφύγεις να αγοράσεις ένα ζακετάκι που είναι εξολοκλήρου φτιαγμένο από ψεύτικη γούνα, γιατί είναι πολύ πιθανό να είναι δύσκολο στο καθάρισμα. Μπορείς όμως να διαλέξεις μια χοντροπλεγμένη ζακέτα που θα έχει διακοσμηθεί με λεπτομέρειες από γούνα στο γιακά ή μέσα στην πλέξη της με ζακάρ. Είναι ένα πανέμορφο ρούχο που μπορείς να το φορέσεις πάνω από ένα σκούρο στενό μπλουζάκι, με μπότες μέχρι το γόνατο. Επίσης, είναι μια ιδανική  λύση για το γραφείο, αν από κάτω το συνδυάσεις με μια όμορφη pencil φούστα κι εσωτερικά μ’ ένα πουκάμισο.


5. Επένδυση με συνθετική γούνα
Εάν παρά τα γούνινα γάντια και το γούνινο γιακά, πιστεύεις ότι ακόμα θα κρυώνεις, τότε μάλλον ήρθε η ώρα για να σκεφτείς την αγορά ενός πανωφοριού με γούνινη επένδυση. Συνήθως αυτά τα ρούχα είναι φτιαγμένα μ’ ένα αδιάβροχο υλικό ή ένα χοντρό ύφασμα στο εξωτερικό, και στο εσωτερικό με μια παχιά συνθετική γούνα, για να σε ζεσταίνει. Οι παραλλαγές τους στα καταστήματα είναι πάρα πολλές, σε κοντό μπουφάν, ημίπαλτο ή καμπαρτίνα και οι τιμές τους εξαιρετικά συμφέρουσες.


6. Μποτάκια με γούνα
Καλή μου φίλη, ότι και να φορέσω από πάνω, αν τα πόδια μου είναι κρύα, μου είναι αδύνατο να νιώσω άνετα. Γι’ αυτό για τις κρύες μέρες του χειμώνα, σου προτείνω να επενδύσεις σ’ ένα ζευγάρι μποτάκια, επενδεδυμένα με συνθετική γούνα. Φρόντισε να τα φορέσεις μ’ ένα ζευγάρι χοντρές κάλτσες κι απόφυγε να τα φοράς συνεχόμενα, έτσι ώστε να προλαβαίνουν να αερίζονται.


7. Από τη Σιβηρία με αγάπη
Τέλος, για τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα, θα χρειαστείς ένα γούνινο καπέλο, που θα προστατεύσει  το κεφάλι σου από το κρύο. Στα καταστήματα με αξεσουάρ, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από καπέλα, τόσο σε σχέδια όσο και σε υλικά. Δοκιμάζοντάς τα θα βρεις αυτό που πραγματικά όχι μόνο σε κολακεύει, αλλά και σε εξυπηρετεί!

Προσθέτοντας κάποιες απ’ αυτές τις επιλογές στην γκαρνταρόμπα σου, είμαι σίγουρη ότι η εμφάνισή σου θα γίνει πολύ πιο όμορφη και το κρύο θα σε ταλαιπωρήσει πολύ λιγότερο. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξεις με σχολαστικότητα, είναι να ενημερωθείς από τα καταστήματα που θα αγοράσεις αυτά τα προϊόντα, για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τα καθαρίζεις και να τα περιποιείσαι. fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου