Τα ...επίπεδα, είναι στη μόδα...!

Το φετινό χειμώνα, το πολυεπίπεδο ντύσιμο είναι μια κυρίαρχη τάση, που μας προτρέπει παιχνιδιάρικα ν’ αφήσουμε ελεύθερη τη φαντασία μας και να παρουσιάσουμε μια εντελώς ανανεωμένη  εικόνα...
Είναι μια τάση που όχι μόνο δεν θα σου κοστίσει τίποτα, αλλά επιπλέον θα σε βοηθήσει να ξεθάψεις αγαπημένα κομμάτια που έχει καταχωνιασμένα στη ντουλάπα σου και να τα επανεντάξει στο καθημερινό σου ντύσιμο.
Βέβαια θα πρέπει να προσέξεις. Πολυεπίπεδο ντύσιμο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ντυθείς σαν κρεμμύδι. Έχει κι αυτό τα μυστικά του, αν θέλεις η τελική σου εμφάνιση να δείχνει κάτι το ξεχωριστό!
Έλα λοιπόν να δούμε μαζί κάποιες βασικές ιδέες, που θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις αυτήν την τάση, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.



1. Βασικός σου σύμμαχος, το γιλέκο
Το ρούχο που κατεξοχήν θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα όμορφο πολυεπίπεδο ντύσιμο αυτό το χειμώνα είναι το γιλέκο. Είτε πρόκειται για ένα “αγορίστικο” γιλέκο που θυμίζει μηχανόβιο είτε ένα δερμάτινο ή ακόμα κι ένα εντυπωσιακό γιλέκο από συνθετική γούνα, είναι το εισιτήριό σου για την πιο cool εμφάνιση αυτού του χειμώνα. Όποιο γιλέκο κι αν διαλέξεις απ’ αυτούς τους τύπους, μπορείς να το φορέσεις με μακρυμάνικα πλεκτά ή ακόμα και με φορέματα, χαρίζοντας στην εμφάνισή σου ένα ανέμελο στιλ. Αν το γιλέκο σου είναι μακρύ, ταιριάζει περισσότερο με εφαρμοστά τζιν ή στενά παντελόνια, ενώ εάν είναι κοντό είναι προτιμότερο να το συνδυάσεις με φορέματα ή φούστες, φορώντας από μέσα ένα T-shirt η πουκαμισάκι.


2. Πανωφόρι, πάνω από τη ζακέτα
Το πιο συνηθισμένο πολυεπίπεδο ντύσιμο, είναι να φορέσεις δύο λεπτά ρούχα, το ένα πάνω από το άλλο. Οι σχεδιαστές όμως φέτος, προσθέτουν μια διαφορετική οπτική γωνιά στη δομή του ντυσίματός μας. Αντί λοιπόν να φορέσεις ένα πουλόβερ κι από πάνω το παλτό σου, δοκίμασε κάτι διαφορετικό. Αντικατέστησε το πουλόβερ με ένα σακάκι κι από πάνω βάλε το παλτό σου. Μια εξαιρετικά δημοφιλής ιδέα, που φαίνεται ότι φέτος θα κυριαρχήσει, είναι να φορέσεις κάτω από το μάλλινο παλτό σου ένα κουμπωμένο τζιν σακάκι.


3. Παίξε με τα μήκη
Ένα άλλο τρικ που θα σε βοηθήσει να δώσεις στο πολυεπίπεδο ντύσιμό σου ένα εξαιρετικά ελκυστικό αποτέλεσμα, είναι να φορέσεις ρούχα με μύτες σε  διαφορετικά μήκη. Για παράδειγμα, μακριά πουλόβερ ή ζακέτες, πάνω από ασύμμετρες φούστες που θα έχουν κλιμακωτό μήκος.
Αν αυτό το ντύσιμο, νιώθεις ότι σου προσθέτει όγκο, μπορείς να το φορμάρεις και να το κόψεις, φορώντας από πάνω ένα στενό και στητό σακάκι.


4. Μακριά γάντια για σοφιστικέ εμφανίσεις
Ένα ζευγάρι μακριά γάντια, εκτός από το ότι είναι μια λειτουργική λύση για το χειμώνα, παράλληλα είναι και ένα αξεσουάρ που προσθέτει στην εμφάνισή σου ένα πολύ σικάτο look. Επιπλέον είναι η ιδανική λύση, για το τι να φορέσεις με εκείνα τα περίεργα μανίκια που είναι φέτος στη μόδα – με μήκος τρία τέταρτα – στα σακάκια ή με τις κάπες που δίκαια αποτελούν το “φετίχ” της φετινής χειμερινής σεζόν. ενοχλητικά περικοπεί ή τριών τετάρτων μανίκια μήκους σακάκια και ακρωτήρια. Φόρεσέ τα και με ένα χοντρό μάλλινο σακάκι, αν επιδιώκεις ένα πιο σοφιστικέ look!.


5. Κρεμάστε τα, είναι η χρονιά τους
Τα πολλά και διαφορετικά επίπεδα, δεν είναι φέτος μια τάση που παίζει μόνο στα ρούχα. Την συναντάς πολύ έντονα και στις προτάσεις των σχεδιαστών για τα κοσμήματα του χειμώνα. Σε πολλές συλλογές είδα το μπούστο στολισμένο με πολύσειρα εντυπωσιακά κολιέ και τα χέρια - πολλές φορές ασυνήθιστα φορτωμένα - με δακτυλίδια και εντυπωσιακά βραχιόλια που κεντρίζουν το βλέμμα.
Συμπέρασμα;  Άνοιξε τη μπιζουτιέρα σου, ψάξε τα συρτάρια σου και συγκέντρωσε τα αγαπημένα σου κομμάτια. Φόρεσέ τα μαζί, ακόμα κι αν είναι από διαφορετικά μέταλλα ή υλικά. Ο συνδυασμός του χρυσού με το ασήμι, φαίνεται ότι φέτος θα είναι στο φόρτε του!


6. Οι γαρνιτούρες μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Μερικές φορές όταν επιλέγεις ένα πολυεπίπεδο ντύσιμο, ορισμένες λεπτομέρειες μπορεί να περάσουν απαρατήρητες. Διαλέγοντας ρούχα με γαρνιτούρες, όπως βολάν από δαντέλα ή συνθετικούς γούνινους γιακάδες, μπορείς να κεντρίσεις την προσοχή των γύρω σου. Για παράδειγμα, ένα δαντελένιο μανίκι, που ξεπροβάλλει κάτω από ένα δερμάτινο μπουφάν, σίγουρα θα προσθέσει κάποια gothic αίγλη στην εμφάνισή σου. Διάλεξε λοιπόν ένα βασικό στοιχείο και χτίσε γύρω απ’ αυτό το υπόλοιπο ντύσιμό σου. fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου