Απλά μυστικά για εμφανίσεις με στιλ

Μερικά από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν και το ίδιο ισχύει για τις συμβουλές styling. Οι στιλίστες κατέληξαν επιτέλους ότι το βαλάντιο όλων των γυναικών δεν είναι το ίδιο, η ανάγκη μας όμως για στιλ και μόδα υπάρχει. Το να αγοράσεις όλα εκείνα τα μοναδικά αλλά πανάκριβα κομμάτια των επωνύμων σχεδιαστών για να είσαι στη μόδα είναι ένας δρόμος αλλά, ευτυχώς, δεν είναι μονόδρομος.
Να διευκρινίσουμε τι είναι στιλ. Στιλ είναι να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι όμορφη. Στιλ είναι τα ρούχα που φοράς να κολακεύουν την σιλουέτα σου, να καλύπτουν τις ατέλειες και να αναδεικνύουν τα προσόντα σου. Στιλ είναι το ντύσιμο να ακολουθεί τις τάσεις τις κάθε σεζόν αλλά να ταιριάζουν απόλυτα και με την προσωπικότητά σου. Έχοντας αυτά κατά νου, οι στιλάτες εμφανίσεις είναι πραγματικά εύκολη δουλειά. Σήμερα θα δούμε μερικά έξυπνα tips που θα κάνουν κάθε μια από εμάς να έχει στιλ χωρίς να ξοδεύει απαραίτητα μια περιουσία.


1. Διάλεξε ρούχα ανάλογα με τον σωματότυπό σου
Μερικά ρούχα δείχνουν υπέροχα πάνω στις κούκλες τις βιτρίνας, αλλά μόνο σ’ αυτές. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσουμε τις βόλτες στα μαγαζιά και το χάζεμα των βιτρινών, κάθε άλλο. Το να έχεις πλήρη επίγνωση των ατελειών και των προσόντων του σώματός σου είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς το στιλ. Αφού ξέρεις λοιπόν τα ελαττώματα και τα προτερήματα, ξέρεις και ποιες γραμμές ταιριάζουν καλύτερα στο σώμα σου. Βγες λοιπόν βόλτα στις βιτρίνες και αναζήτησε εκείνα τα ρούχα που θα πληρούν τα κριτήρια αυτά που θα τα κάνουν να είναι όμορφα όχι μόνο στην κούκλα αλλά και πάνω σου.


2. Τα ασύμμετρα ρούχα αδυνατίζουν
... το ίδιο και τα print που, ειδικά φέτος, γεμίζουν τις βιτρίνες. Προμηθεύσου λοιπόν ασύμμετρες τουνίκ, μπλουζάκια και φορέματα για να κρύψεις τα έξτρα κιλάκια όταν χρειάζεται. Διάλεξε ρούχα που έχουν γραμμή και δεν είναι εντελώς φαρδιά και χωρίς σχήμα. Ούτε οι πιο αδύνατες γυναίκες δεν δείχνουν όμορφες με ρούχα χωρίς γραμμή και σχήμα.


3. Ψώνιζε ολοκληρωμένα ντυσίματα
Ένα παντελόνι ή ένα τοπ που το βρήκες σε πολύ καλή τιμή στις εκπτώσεις αλλά δεν ταιριάζει με κανένα από τα υπόλοιπα περιεχόμενα της ντουλάπας σου, είναι προφανώς πεταμένα λεφτά. Όταν αγοράζεις λοιπόν ρούχα φρόντισε να ξέρεις με τι θα τα συνδυάσεις, είτε με κάτι που ήδη έχεις, είτε αγοράζοντας αυτά που του ταιριάζουν. Σκέψου τουλάχιστον τρεις εναλλακτικούς τρόπους για να το φοράς πριν φτάσεις στο ταμείο. Αυτό είναι ένα καλό τεστ, για έξυπνες αγορές. Ειδικά στα παπούτσια και τις τσάντες, αν είσαι από εκείνες που θέλουν να τα φορούν σετ, μην αγοράζεις το ένα χωρίς να έχεις ή να αγοράσεις το άλλο.


4. Τα αξεσουάρ σώζουν
Κάθε ρούχο μπορεί να αλλάξει όψη με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Το πιο απλό t-shirt, το αγαπημένο σου φόρεμα που το ‘χεις χρόνια αλλά εξακολουθείς να το λατρεύεις, μπορούν να σου δώσουν μοναδικό στιλ, όταν συνδυαστούν με μοντέρνα αξεσουάρ. Εντυπωσιακά κολιέ και μπρασελέ είναι τα βασικά στο «οπλοστάσιο» του στιλ. Ένα μοναδικό κομμάτι σκουλαρίκια θα σε κάνει μοναδική και θα προσελκύσει τα βλέμματα αφήνοντας στο παρασκήνιο ένα –ίσως αδιάφορο- ρούχο. Μόνο προσοχή, μην το παρακάνεις, ένα εντυπωσιακό κομμάτι τη φορά είναι αρκετό, περισσότερα από ένα είναι υπερβολή.


5. Τα εσώρουχα πάντα σετ
Κι επειδή είπαμε ότι στιλ είναι να αισθάνεσαι όμορφη και όχι μόνο να δείχνεις, δώσε την δέουσα προσοχή, όχι μόνο στο τι φοράς απ’ έξω αλλά και τι φοράς από μέσα. Διάλεξε εσώρουχα που να σου αρέσουν αλλά και να σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα. Δώσε ιδιαίτερη βάση στα εσώρουχά σου ειδικά αν τα ρούχα που θα φορέσεις είναι πολύ στενά γιατί ακόμα και το πιο μικροσκοπικό στρινγκ «γράφει» μέσα από ένα πολύ στενό παντελόνι. Φρόντισε να φοράς τα εσώρουχά σου πάντα σε σετ για να αισθάνεσαι όμορφη ακόμα και όταν ξεντύνεσαι. Ούτε ένα δευτερόλεπτο αυτοπεποίθησης δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο.


6. Ένα ρούχο – πολλά ντυσίματα
Όλοι οι στιλίστες επιμένουν και δεν μπορεί να κάνουν όλοι λάθος. Για κάθε ρούχο που αγοράζεις πρέπει να είσαι σίγουρη ότι έχεις ή θα αγοράσεις αξεσουάρ που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να κάνεις τουλάχιστον 3 διαφορετικές εμφανίσεις. Επένδυσε λοιπόν σε ένα καλό τζιν παντελόνι, σε μια φούστα σε απλή γραμμή, σε ένα λευκό πουκάμισο που θα παίξουν τον ρόλο των «μπαλαντέρ» στη ντουλάπα σου και με τα κατάλληλα «συνοδευτικά» θα μπορέσεις να κάνεις πολλές στιλάτες εμφανίσεις.


7. Έσω μοναδική
Παραφράζω τον προσκοπικό όρο γιατί τελικά στιλ είναι η μοναδικότητα της καθεμιάς μας. Κάθε γυναίκα με τις ατέλειες της, τα λίγα παραπάνω ή παρακάτω κιλά της και τον χαρακτήρα της, αποτελεί μια μοναδική, ξεχωριστή και γοητευτική προσωπικότητα κι αυτό πρέπει να αντικατοπτρίζεται στο στιλ και το ντύσιμο. Μην ξεχνάς λοιπόν, ό,τι κι αν αγοράσεις, όσα κι αν ξοδέψεις ότι στιλ είναι η μοναδικότητα και ότι δεν έχει νόημα να αντιγράψεις ένα μοντέλο ή μια κούκλα της βιτρίνας αν αυτό δεν σε αντιπροσωπεύει 100%. Δείξε λοιπόν σε όλους τι μοναδικό «κομμάτι» είσαι και μην φοβάσαι τίποτα. fe-mail.gr

8. Παπούτσια κλασικά διαχρονικά
Ένα ζευγάρι μαύρες κλασικές γόβες είναι απαραίτητες στη ντουλάπα. Φοριούνται πάντα με κάθε είδος ντυσίματος από τζιν μέχρι και βραδινό φόρεμα.
Ένα ζευγάρι μποτάκια που φοριούνται με σχεδόν όλα τα ντυσίματα.
Ένα ζευγάρι ανατομικά παπούτσια για πολύ και ξεκούραστο περπάτημα ή εναλλακτικά ένα ζευγάρι αθλητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου