Πατρινό Καρναβάλι 2024: Ρεκόρ με πάνω από 60.000 καρναβαλιστές – Στους δρόμους τα άρματα

 Χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα αναμένονται από σήμερα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα ενόψει των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού. 

 Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές με 181 πληρώματα , ξεπερνώντας φέτος κάθε προηγούμενο , θα ξεχυθούν στους δρόμους στις μεγάλες παρελάσεις σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Πατρέων.

Οι Καρναβαλιστές θα συμπαρασύρουν Πατρινούς και επισκέπτες κάθε ηλικίας σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα μεταμορφώνοντας όλη την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς, νεανικής ορμής, εξωστρέφειας , δημιουργίας και διασκέδασης.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα έχει έντονη τη σφραγίδα των φωταγωγημένων καρναβαλικών αρμάτων του Δήμου Πατρέων, που θα παρελάσουν απόψε  για πρώτη φορά στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής του Δήμου Πατρέων και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.

Σε μια ολιγόλεπτη στάση τους περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου τα άρματα θα προκαλέσουν την προσοχή και τον θαυμασμό μικρών και μεγάλων που θα τα χαρούν από κοντά και θα φωτογραφηθούν μαζί τους,

Ο φετινός Βασιλιάς Καρνάβαλος στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας, θα είναι ο «Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης» που παίζει μια παρτίδα σκάκι με τις χώρες του πλανήτη.

Το άρμα της Βασίλισσας με θαλάσσιο θέμα (Γοργόνα που σέρνεται από ένα αλογόψαρο και ένα κοχύλι) και θα υποδεχτεί τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 Γεωργία Σακκά, ο «Προπομπός» που θα ανοίξει τις παρελάσεις (ένα καλλιτεχνικό άρμα με μια καρναβαλική μορφή με δυο κεφάλια με ενιαίο καπέλο κλόουν περιστοιχισμένο από χορευτές), το Άνθινο άρμα (ένας τροπικός παπαγάλος με 30.000 γαρύφαλλα που προαναγγέλλει την Άνοιξη), το άρμα «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο με καρναβαλικούς ήρωες τον Σαρλό και τους Χονδρό-Λιγνό, οι «Χορευτές του Τσίρκου» (καλλιτεχνικό άρμα με ζογκλέρ και χορευτές) και ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης προσαρμοσμένα στην επικαιρότητα του πολέμου στην Παλαιστίνη, είναι η κύρια ακολουθία του Βασιλιά Καρνάβαλου που θα μαγνητίσει τα βλέμματα.

Φέτος θα παρελάσουν 15 Καρναβαλικά άρματα, δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων εκ των οποίων τα 7 νέα, με έντονα καλλιτεχνικά ή σατιρικά στοιχεία, αντιπολεμικά άκρως επίκαιρα μηνύματα.

Ανάμεσά τους και τα νέα φετινά άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Ταξίδι με τη φαντασία» και «Μωρό Καρνάβαλος». Τα υπόλοιπα άρματα είναι τα παλαιότερα του Καρναβαλιού των Μικρών: «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο».

Στην πλατεία Γεωργίου θα ακολουθήσει η μεγάλη ανοικτή συναυλία του διεθνούς φήμης Shantel «The Disco Partizani Years!» που από τη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ στις 21.30 με τη συμμετοχή της Bucovina Club Soundsystem, των Koza Mostra και της dj Spery θα προσφέρουν στον κόσμο ένα ανεπανάληπτο διονυσιακό πάρτυ με μουσικές των Βαλκανίων, που θα μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα.

 Σε ισχύ είναι από σήμερα στη Πάτρα τα μέτρα ασφάλειας και τάξης.  650 περίπου αστυνομικοί  θα βρίσκονται επί ποδός σε 24ωρη βάση .Φέτος εκτός των ενισχύσεων από τις όμορες αστυνομικές διευθύνσεις – Αιτωλία, Ακαρνανία και Ηλεία, παρούσες θα είναι διμοιρίες των ΜΑΤ από τα Ιωάννινα και τη Λευκάδα.

Αστυνομικοί θα μετέχουν και στα μικτά κλιμάκια υπηρεσιών, που θα πραγματοποιούν ελέγχους για παρεμπόριο, αισχροκέρδεια, διάθεση ακατάλληλων οινοπνευματοδών ποτών. Σεκιούριτι – που θα φέρουν διακριτικά γιλέκα, θα έχουν τον ρόλο των επιτηρητών για την ομαλή διεξαγωγή των καρναβαλικών παρελάσεων του Σαββάτου και της Κυριακής.

Ενισχυμένα  είναι από σήμερα και τα δρομολόγια στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων .Οι κρατήσεις λόγω της μεγάλης ζήτησης , γίνονται ηλεκτρονικά και όχι τηλεφωνικά. Σε ισχύ θα τεθούν από το Σάββατο 16 Μαρτίου τα τροποποιημένα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας από και προς το κέντρο της Πόλης.

Σε  πλήρη και διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται  και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας .Όσον αφορά το υγειονομικό σχεδιασμό, η 6η ΥΠΕ  σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό. Υπαίθριο ιατρείο θα υπάρχει στο άνω τμήμα της πλατείας Γεωργίου. Θα εφημερεύουν και τα τρία νοσοκομεία της πόλης ενώ σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα  τεθεί το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα,  το Κέντρο Υγείας Βόρειου Τομέα με όλες τις αναγκαίες ιατρικές  ειδικότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου