Ο ιστορικός πύραυλος Virgin Orbit απογειώνεται από το διαστημικό λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου – αλλά άπέτυχε να μπεί σε τροχιά μετά την εκτόξευση

 Η απόπειρα της Βρετανίας να γράψει ιστορία ως η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εκτόξευσε πύραυλο στο διάστημα από το εσωτερικό του χλοοτάπητα απέτυχε χθες το βράδυ. 

Ο πύραυλος LauncherOne εκτοξεύτηκε επιτυχώς αλλά υπέστη «μια ανωμαλία» που τον εμπόδισε να φτάσει σε τροχιά την τελευταία στιγμή. 


Το αεροπλάνο της Virgin απογειώθηκε με τον πύραυλο χθες το βράδυ
6
Το αεροπλάνο της Virgin απογειώθηκε με τον πύραυλο χθες το βράδυΠίστωση: Getty
Μια εικόνα από τη ζωντανή τροφοδοσία από τον πύραυλο μετά την εκτόξευση
6
Μια εικόνα από τη ζωντανή τροφοδοσία από τον πύραυλο μετά την εκτόξευσηΠίστωση: PA
Το αεροπλάνο ετοιμάζεται να απογειωθεί πριν από την πρώτη εκτόξευση δορυφόρου της Βρετανίας
6
Το αεροπλάνο ετοιμάζεται να απογειωθεί πριν από την πρώτη εκτόξευση δορυφόρου της ΒρετανίαςΠίστωση: Reuters
Το δωμάτιο ελέγχου απεικονίζεται μετά την κυκλοφορία του Cosmic Girl
6
Το δωμάτιο ελέγχου απεικονίζεται μετά την κυκλοφορία του Cosmic GirlΠίστωση: Virgin Orbit
Οι θεατές παρακολουθούν σε μια μεγάλη οθόνη στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης
6
Οι θεατές παρακολουθούν σε μια μεγάλη οθόνη στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια της εκτόξευσηςΠίστωση: Getty

Η εταιρεία πυραύλων Virgin Orbit είχε λανθασμένα αναρτήσει στο Twitter ότι έφτασε στην τροχιά της Γης προτού παραδεχτεί ξαφνικά ότι απέτυχε, προσθέτοντας: «Αξιολογούμε τις πληροφορίες».

Το LauncherOne με γουρουνάκι στο αεροπλάνο 747 της Virgin Orbit, γνωστό ως Cosmic Girl, που ονομάζεται Cosmic Girl από το Newquay της Κορνουάλης, πριν αποβιβαστεί πάνω από τον Ατλαντικό. 

Στη συνέχεια υποτίθεται ότι θα εκτοξευόταν στο διάστημα για να αναπτύξει εννέα μικρούς δορυφόρους που προορίζονταν για την αμυντική παρακολούθηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ άλλοι ήταν για εταιρείες όπως αυτές της τεχνολογίας πλοήγησης. 

Ωστόσο, το Cosmic Girl επέστρεψε με επιτυχία στην Κορνουάλη με το πλήρωμά του. Πιστεύεται ότι η Virgin Orbit χρεώνει περίπου 10 εκατομμύρια £ για μια εκτόξευση, αλλά τα τέλη μπορεί να ποικίλλουν.

Η Melissa Thorpe, επικεφαλής του Spaceport της Κορνουάλης, είπε ότι η οριζόντια εκτόξευση έγινε σύμφωνα με το σχέδιο και ήταν σίγουρη ότι θα μπορέσουν να ξεκινήσουν μια άλλη αποστολή στο "εγγύς μέλλον".

Είπε: «Με κάθε είδους αποτυχία, είναι το πώς αντιδράς σε αυτό και για να επανέλθουμε αμέσως και είμαστε ακόμα παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε.

"Θα δούμε πώς θα φαίνονται τα πράγματα στο επόμενο λίγο. Είμαστε εδώ και έχουμε την άδειά μας, οπότε θα ήταν υπέροχο να το ξανακάνουμε σύντομα."

«Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπιόμαστε, αυτή είναι σίγουρα η μεγαλύτερη, αλλά νιώθω εντάξει και θα σηκωθούμε και θα ξαναπάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου