Σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς
Χρειάζεστε το πολύ δυο υλικά για να φτιάξετε αυτήν την πανεύκολη
συνταγή: σοκολάτα κουβερτούρα και ό,τι άλλο φανταστείτε για τη γέμιση.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να προμηθευτείτε μια φόρμα για σοκολατάκια
σε σχήμα καρδιάς, αν δεν έχετε ήδη στο σπίτι.
Υλικά
1 κουβερτούρα (κατά προτίμηση πραλίνα ή γάλακτος)
κόκκινα φρούτα ή ψημένοι ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι
Διαδικασία
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξηρούς καρπούς, τους
καβουρδίζετε στον φούρνο και στη συνέχεια τους ψιλοκόβετε στο μούλτι (σε
χοντρά κομμάτια). Θα προτείναμε αμύγδαλα, φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης
αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλους ξηρούς καρπούς.
Αν χρησιμοποιήσετε φρούτα του δάσους ή φράουλες, τα ψιλοκόβετε αρκετά,
ανάλογα με το πόσο θέλετε να «ακούγονται» στα σοκολατάκια σας.
Ρίχνετε την κουβερτούρα, γεμίζοντας τις μικρές φόρμες μέχρι τη μέση. Στη
συνέχεια ρίχνετε κομματάκια από τα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς και
καλύπτετε το υπόλοιπο της κάθε μικρής φόρμας με σοκολάτα.
Τα βάζετε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο και στη συνέχεια τα βγάζετε, τα
ξεφορμάρετε και άμα θέλετε τα σερβίρετε μέσα σε κόκκινα χάρτινα
φορμάκια.
Σοκολατένια «Bραχάκια» με σπόρους ροδιού
Ένα μικρό γλυκάκι με… φαντασία. Συνδυάζει τη σοκολάτα με το ρόδι. Ναι
καλά, ακούσατε. Εύκολο στην παρασκευή του, γλυκόξινο στη γεύση του. Ο
συνδυασμός του ροδιού με τη μαύρη σοκολάτα είναι κάτι που αξίζει να
δοκιμάσετε, αν φυσικά σας αρέσει το ρόδι.
Υλικά
1 κουβερτούρα 100γρ., 65% κακάο
μισό ρόδι ή ένα μικρό, τους σπόρους του
Διαδικασία
Καθαρίζουμε το ρόδι, προσεκτικά, ώστε να μην βάψουν τα χέρια σας (καλύτερα να βάλετε γάντια).
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε 5-6 σπόρους ροδιού μέσα στη σοκολάτα και βγάζουμε τα σοκολατάκια
προσεκτικά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε τα σοκολατάκια να στεγνώσουν πάνω
σε λαδόκολλα.
Cupcake πραλίνας του 5λέπτου
Ένα ατομικό γλυκάκι που γίνεται πανεύκολα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Θέλει μόνο 2 υλικά, ελάχιστο ψήσιμο, αλλά αρκετή ξεκούραση μέχρι να
καταναλωθεί. Σε περίπτωση που το καταναλώσετε ζεστό, θα έχει μια ελαφριά
μυρωδιά αυγού, η οποία ομαλοποιείται καθώς το αφήνετε να ξεκουραστεί.
Υλικά για ένα cupcake
1 αυγό
4 κουτ. γλυκού άλειμμα πραλίνας
Διαδικασία
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε το άλειμμα
πραλίνας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παρόλο
που δεν έχουμε αλεύρι, το γλυκάκι θα φουσκώσει λιγάκι, οπότε το
τοποθετούμε σε μια ατομική φόρμα για σουφλέ.
Βάζουμε το κέικ στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες. Το σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου