Νίκολας Κέιτζ: Είχα τεράστια χρέη και ξόδευα 20.000 δολάρια τη μέρα για να μην καταλήξει η μάνα μου στο ψυχιατρείο

 Ο γνωστός ηθοποιός κατάφερε να ξεχρεώσει παίζοντας για 9 χρόνια σε πάνω από σαράντα ταινίες

O Νίκολας Κέιτζ ήταν κάποτε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στο Hollywood με μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, που έφεραν αρκετά εκατομμύρια στους λογαριασμούς του.


Ταινίες όπως «Ο Βράχος» το «Face off» το «ConAir» και το «Snake Eyes» τον καθιέρωσαν ως τον απόλυτο star ταινιών δράσης, ενώ η συγκλονιστική ερμηνεία του στην ταινία «Leaving Las Vegas» του έδωσε το Οσκαρ του Α’ Ανδρικού ρόλου.

Όμως το ακριβό γούστο του 56χρονου σήμερα Νίκολας Κέιτζ και μερικά εξεζητημένα αποκτήματα, σε συνδυασμό με κακή οικονομική διαχείριση… εξαφάνισαν το 2011 την περιουσία του που έφτανε τα 150 εκατ. δολάρια, ενώ εκκρεμούσε μάλιστα, ένα χρέος ύψους 6,3 εκατ. δολαρίων στην αμερικανική εφορία.

Με συνέντευξή του στο περιοδικό GQ ο ηθοποιός μίλησε πρώτη φορά ανοικτά για όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία 12 χρόνια και είπε πως προσπαθούσε να βοηθήσει τη μητέρα του, η οποία αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Είχα όλους τους δανειστές και την εφορία από πάνω μου κι έφτασα να ξοδεύω 20.000 δολάρια τον μήνα για να μην καταλήξει η μητέρα μου σε ψυχιατρική κλινική. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Έγιναν όλα ταυτόχρονα», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα όμως αρνήθηκε να κηρύξει πτώχευση και προσπάθησε να ανακάμψει! Πως θα το κατάφερνε αυτό; Με αυτό που πάντα ήξερε να κάνει. Την ηθοποιία. Άφησε βέβαια τις μεγάλες και ακριβές παραγωγές και άρχισε να παίζει την μια ταινία μετά την άλλη ώστε από το 2012 μέχρι το 2021 να έχει παίξει πάνω από 40 ρόλους σε ισάριθμες ταινίες.

Μπορεί βέβαια αυτό να τον έριξε στην υπόληψη των φανατικών του θαυμαστών αλλά και των διαφόρων κριτικών κινηματογράφου που διαμαρτύρονταν για την ποιότητα των ταινιών που παίζει ο ηθοποιός αλλά όπως τόνισε ο ίδιος στο GQ το έκανε για να βοηθήσει τη μητέρα του αρχικά και να μπορέσει να ξεχρεώσει.

Όταν έκανα τέσσερις ταινίες το χρόνο, τη μία μετά την άλλη, έπρεπε να βρω κάτι σε αυτές για να μπορέσω να τα δώσω όλα», είπε. «Δεν λειτούργησαν, όλα. Μερικά από αυτά ήταν καταπληκτικά, όπως το «Mandy», αλλά μερικά από αυτά δεν λειτούργησαν. Αλλά δεν τα παράτησα ποτέ. Αρνήθηκα να κηρύξω πτώχευση. Οπότε, αν υπήρχε μια εσφαλμένη αντίληψη, ήταν αυτή. Ότι απλώς το έκανα και δεν με ένοιαζε. Νοιαζόμουν όμως,χρωστούσα παντού και ξόδευα 20.000 το μήνα για να μη μπει η μητέρα μου στο ψυχιατρείο» είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά όλες αυτές οι ταινίες τον βοήθησαν να ανασάνει οικονομικά και να πληρώσει όλα αυτά που χρωστούσε.

Και όσο για την ποιότητα των ταινιών που επιλέγει τώρα μπορούμε να πούμε πως μπορεί πλέον να κάνει ότι θέλει για τον εαυτό του αν κρίνουμε από τις τελευταίες του επιλογές όπως:

Η δραματική ταινία Pig που πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί δεν του έδωσε άλλη μια υποψηφιότητα για ΟΣΚΑΡ.

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του «The Unbearable Weight of Massive Talent» ( κάνοντας αυτήν την ταινία υποστήριξε πως ξεχρέωσε) έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές μετά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ κινηματογράφου SXSW στο Ώστιν του Τέξας .

Στην ταινία αυτή ο ηθοποιός παίζει στην κυριολεξία τον εαυτό του.

Τέλος η ταινία «Renfield» που τα γυρίσματα της έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter»,επικεντρώνεται στο πρωτοπαλίκαρο του Δράκουλα και στην τοξική και εξαρτημένη σχέση που έχει με τον βρικόλακα.

Στο ρόλο του κόμη Δράκουλα θα βρίσκεται φυσικά ο Νίκολας Κέιτζ και αν κρίνουμε από τις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει η ταινία προβλέπεται να είναι εντυπωσιακή.

TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου