Πώς από τη μια μέρα στην άλλη θα γίνει η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη Τζεφ Μπέζος και η πρώην (πλέον) γυναίκα του Μακένζι Μπέζος, έζησαν έναν ευτυχισμένο γάμο (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) για 25 χρόνια αποκτώντας και 4 παιδιά.
Όλα αυτά τελείωσαν μόλις χθες μετά την κοινή ανακοίνωση ότι θα πάρουν διαζύγιο ενώ όπως έγινε γνωστό η «πέτρα του σκανδάλου» στο γάμο των Μπέζος ήταν η σέξι τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος Λόρεν Σάντσες.
«Όπως ήδη ξέρουν η οικογένειά μας και οι στενοί μας φίλοι, μετά από
μία μεγάλη περίοδο δοκιμαστικού χωρισμού, αποφασίσαμε να πάρουμε διαζύγιο και να συνεχίσουμε τις κοινές ζωές μας ως φίλοι. Αν ξέραμε ότι θα χωρίζαμε μετά από 25 χρόνια, θα το κάναμε ξανά από την αρχή. Περάσαμε μια υπέροχη ζωή ως παντρεμένο ζευγάρι και έχουμε μπροστά μας ένα σπουδαίο μέλλον ως γονείς, φίλοι και συνεργάτες», ανέφερε το ζευγάρι.

Το μεγάλο ερώτημα που ανακύπτει ωστόσο είναι τι θα γίνει με την τεράστια περιουσία του Μπέζος και το κομμάτι που θα διεκδικήσει η Μακένζι.
Η αξία των μετοχών της Amazon έφτασαν στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου το ένα τρισ. δολάρια (εδώ). Ο Μπέζος κατέχει το 16,3%, ενώ μαζί με την Μακένζι έχουν πλήθος πολύ ακριβών ακινήτων σε όλη την Αμερική. Ο Τζεφ Μπέζος επίσης έχει ιδρύσει τη διαστημική εταιρεία Blue Origin και έχει αγοράσει την εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ η κατοικία των Μπέζος βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσιγκτον και εκεί ο νόμος σχετικά με τα διαζύγια είναι αρκετά σαφής: Ό,τι αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου, χωρίζεται στη μέση, εκτός αν υπάρχει προγαμιαία ή άλλη συμφωνία που ορίζει διαφορετικά. Δεν είναι γνωστό αν έχουν ή όχι τέτοια συμφωνία.

Ωστόσο όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο, το περιβάλλον της Μακένζι Μπέζος ανέφερε ότι θα διεκδικήσει 66 δισ. δολάρια από τον πρώην σύζυγό της. Εάν αυτό το, αρκετά πιθανό, σενάριο επαληθευτεί και η Μακένζι Μπέζος πάρει τη μισή περιουσία του Τζεφ Μπέζος στα δικαστήρια τότε θα γίνει ξαφνικά η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο και η 5η στη συνολική λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Πάνω ακόμα και από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου