Γιατί η Victoria's Secret δέχεται μήνυση για ρατσισμό

Δύο γυναίκες μηνύουν τον οίκο Victoria's Secret για την αντιμετώπισή τους ως εγκληματίες μετά από ένα συμβάν τον περασμένο Ιούνιο στο μαγαζί της εταιρείας στο Beverly Center. Οι γυναίκες υποστηρίζουν πως εξαιτίας φυλετικής προκατάληψης, υπέστην κακή μεταχείριση και ζητούν αποζημίωση της τάξεως των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων η κάθε μία.
Οι δικηγόροι των Shaunda McDaniel και Tammi Robinson κατέθεσαν την αγωγή την
περασμένη Πέμπτη, στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες. Το περιεχόμενο της αγωγής, ισχυρίζεται πως στις 16 Ιουνίου του 2015, κατά τη διάρκεια ημέρας εκπτώσεων, η McDaniel χτυπήθηκε από μία καταναλώτρια εντός του μαγαζιού που "ήταν λευκή". Αργότερα, η Robinson χτυπήθηκε από την ίδια καταναλώτρια. Η συγκεκριμένη γυναίκα αρνήθηκε να απολογηθεί και η manager του μαγαζιού πλησίασε για να ελέγξει την κατάσταση. Ενώ και οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν υπό κράτηση, μία άλλος manager του καταστήματος πήγε κοντά τους και χωρίς να μάθει τι προηγήθηκε, ζήτησε από τις McDaniel και Robinson να αποχωρήσουν ενώ είπε στην άλλη γυναίκα να συνεχίσει τις αγορές της.






"Έδωσε εντολή στις ενάγοντες, υπό την παρουσία άλλων καταναλωτών να εξέλθουν από το κατάστημα αμέσως, καθώς είχαν λάθος και δεν είχαν πλέον άδεια να βρίσκονται εκεί" δηλώνει η αγωγή. "Οι ενάγοντες, επειδή ήταν μαύρου χρώματος, εξελήφθησαν ως ύποπτες, μη αποδεκτές και ανάξιες να βρίσκονται εντός του καταστήματος".
Η αγωγή επιδιώκει αποζημίωση για αμέλεια, συκοφαντία, εσφαλμένη κράτηση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας εκ προθέσεως. Επίσης, ζητά από την εταιρεία να αποτρέψει την οποιαδήποτε διάκριση στο μέλλον.
Το συγκεκριμένο συμβάν βάζει τη Victoria's Secret στη λίστα με άλλες εταιρείες, όπως Zara και Barneys, που έχουν κατηγορηθεί για φυλετικές προκαταλήψεις προς τους πελάτες τους. Την περασμένη χρονιά, τα CVS στη Νέα Υόρκη, κατέθεσαν μήνυση, υποστηρίζοντας πως είχαν εντολές να είναι προκατειλημμένοι προς καταναλωτές Αφρό-αμερικανικής και Ισπανικής καταγωγής.
Η εταιρεία Victoria's Secret δεν έχει σχολιάσει επί του ζητήματος.

LADYLIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου