παπουτσιών .....συμβουλές


Κάνε τα παπούτσια σου να κρατήσουν!

Με την κατάλληλη φροντίδα, θα έχεις παπούτσια-"σκυλιά" που θα έχουν διάρκεια ζωής μιας γάτας!

Τι θα χρειαστείς:
  • βούρτσες παπουτσιών
  • μαλακό πανί για το γυάλισμα
  • μπογιά (η διαφανής κάνει για όλα)
  • μπέιμπι όιλ
  • βαμβάκι
  • καλαπόδια
  • κορδόνια
  • έναν καλό τσαγκάρη

Βήμα πρώτο: μην φοράς ποτέ τα ίδια παπούτσια για δύο συνεχόμενες μέρες! Άσε κάθε ζευγάρι ν' αεριστεί έξω απ' το ντουλάπι για τουλάχιστον 24 ώρες, πριν το ξαναφορέσεις.

Βήμα δεύτερο: οδήγησε με φλατ, για να μην μαρκάρεις τα τακούνια!

Βήμα τρίτο: αν πιάσει καταιγίδα και φοράς δερμάτινα παπούτσια, μόλις γυρίσεις σπίτι βγάλε τα και άσε τα να στεγνώσουν εντελώς, παραγεμίζοντας τα με τσαλακωμένες εφημερίδες για να μην χάσουν τη φόρμα τους. Μην φοράς ποτέ καστόρινα παπούτσια όταν υποψιάζεσαι ότι θα βρέξει.

Βήμα τέταρτο: ξεσκόνιζε και γυάλιζε τα δερμάτινα παπούτσια σου μόλις το δέρμα τους χάνει τη φρεσκάδα του. Μην περιμένεις ν' απορροφήσουν για πάντα τη σκόνη και τους λεκέδες.

Βήμα πέμπτο: κάνε τον τσαγκάρη φίλο σου! Πήγαινέ του τα παπούτσια κάθε τόσο για να αλλάξεις το τακούνι ή να ενισχύσεις τις σόλες με λαστιχένιες, μόλις παρατηρήσεις ότι φθείρονται. Μην περιμένεις να αλλοιωθεί το τακούνι για να τα φροντίσεις.

Βήμα έκτο: βάψε τα, όταν το χρώμα αρχίσει να ξεθωριάζει.

Βήμα έβδομο: άλλαζε συχνά τα κορδόνια στα παπούτσια του τένις, και κόλλα ακόμα έναν λαστιχένιο πάτο, μόλις ο δικός τους αρχίζει να τρίβεται.

Βήμα όγδοο: κάθε τόσο πέρνα τα δερμάτινα παπούτσια σου με ένα βαμβάκι βρεγμένο σε μπέιμπι όιλ και άσε το να απορροφηθεί. Το μπέιμπι όιλ καθαρίζει, τρέφει και προστατεύει το δέρμα τους, όπως και το δικό σου. Μην το επιχειρήσεις όμως, ποτέ σε καστόρι.

Βήμα ένατο: καθάριζε τα καστόρινα παπούτσια σου μόλις τα βγάζεις με την ειδική βούρτσα που θα αγοράσεις από τον τσαγκάρη. Αν λεκιαστούν, αφαίρεσε αμέσως τον λεκέ με το ειδικό σπρέι.

Βήμα δέκατο: μην πετάς τα παπούτσια σου εδώ κι εκεί. Φόρεσέ τους καλαπόδια και βάλε τα στην ντουλάπα, ή στα κουτιά τους αφού τ' αφήσεις ν' αεριστούν. Όταν ταξιδεύεις, για οικονομία χώρου, βγάλε τα καλαπόδια και γέμισε τα με κάλτσες για να διατηρήσουν το σχήμα τους. πηγή : e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου