Πως δεν θα αφήσεις τη δυστυχία να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό.

Όσο και αν στις μέρες μας περισσεύουν οι λόγοι για να βυθιστεί κάποιος στη μελαγχολία, τη μεμψιμοιρία και τη δυστυχία καλό είναι εφόσον μια γυναίκα δεν αντιμετωπίζει συγκεκριμένο ιατρικό θέμα που την βαραίνει και κυρίως δεν μπορεί να το ελέγξει χωρίς βοήθεια (προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο, λοχεία, εμμηνόπαυση κ.ο.κ.), όποια  προσωπική κρίση, και αν περνάει (απώλεια, χωρισμός,  ασθένεια, μοναξιά), να μην αφεθεί στα αρνητικά συναισθήματα, που συχνά αποτελούν τον προθάλαμο για την κατάθλιψη.
Με αφορμή την αυριανή ημέρα ψυχικής υγείας,
να θυμίσουμε τη σημασία της δράσης στα πρώτα στάδια εξέλιξης μιας κατάστασης που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι σοβαρότερο όπως είναι ηγ κατάθλιψη αναγνωρίζοντας τα σημάδια. Πως θα γίνει αυτό;
Αφού ενημερωθείς για τα συμπτώματα  προσπάθησε να βρεις με το τι ακριβώς έχουν να κάνουν, αν αφορούν μια παθολογική κατάσταση η μια ψυχολογική κατάσταση. Σε περίπτωση που η συνεχής λύπη, η στενοχώρεια, η αυπνία, η μειωμένη όρεξη, η μειωμένη λίμπιντο, επιμείνουν,  αναγνώρισε το πρόβλημα, και μην χάσεις χρόνο προσπαθώντας να το επιλύσεις μόνη σου, και ειδικά παίρνοντας φάρμακα που μπορεί να σου σύστησε μια φίλη. Βρες τη δύναμη να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Εκείνος θα σε κατευθύνει.
Σε περίπτωση που θα χρειαστείς θεραπευτή, επέλεξε έναν καλό επιστήμονα και άνθρωπο,  που θα σε κάνει να νιώσεις οικεία, προκειμένου να του ανοίξεις την καρδιά σου και μαζί να βρείτε τη θεραπεία, πολεμώντας στις αιτίες του προβλήματος, που σε βασανίζει. Ακολούθησε τις συμβουλές του.

Παράλληλα, μίλησε ανοιχτά με τους κοντινούς σου ανθρώπους για το πως νιώθεις. Μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια, αν νιώθεις την κατάθλιψη να βαραίνει περισσότερο  κάποια ημέρα, καθώς οι αγαπημένοι και καλοί φίλοι είναι δίπλα μας και στα δύσκολα, όχι μόνο στις χαρές.Ακόμα και αν νιώθεις ότι έχεις ανάγκη να μείνεις μόνη σου για να σκεφτείς και να αντιμετωπίσεις τη φάση που περνάς, μην κλειστείς στο σπίτι, και μην απομονωθείς από τους ανθρώπους.
Σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι με αφορμή αυτό που σου συμβαίνει. Μάθε να συγχωρείς τον εαυτό σου. Φρόντισε να προσέχεις τον εαυτό σου, φροντίζοντας φυσική κατάσταση, με σωστή διατροφή και άσκηση (ενδείκνυται η γιόγκα και ο χορός).
Δημιούργησε μικρές ρουτίνες αρχίζοντας από την σταθερή ώρα έγερσης, τις ώρες φαγητού, ένα περίπατο, μια έξοδο για καφέ, ή ότι άλλο σε ευχαριστεί. Εν ολίγοις δώσε χρόνο στον εαυτό σου, βάλε προτεραιότητες και υλοποιήσιμους στόχους, οι οποίοι θα σου προσφέρουν χαρά όταν παίρνουν σάρκα και οστά, και σταδιακά θα γίνουν περισσότερες οι καλύτερες ημέρες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου