Nεκρή βρέθηκε η παρουσιάστρια Νανά Καραγιάννη

Νεκρή βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, σε διαμέρισμα της οδού Θήρας στο κέντρο της Αθήνας η Νανά Καραγιάννη.
Η τηλεπαρουσιάστρια που «έφυγε» 42 ετών έδινε πολύχρονη μάχη με την ανορεξία.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την γνωστή παρουσιάστρια αναζητούσε από την Κυριακή ο πατέρας της, ο οποίος είχε προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί της πολλές φορές, όμως εκείνη δεν απαντούσε στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα να ανησυχήσει.
 Εν συνεχεία ενημέρωσε την Αστυνομία, που με τη συνδρομή κλειδαρά μπήκε στο σπίτι της γνωστής παρουσιάστριας στην Κυψέλη. Δυστυχώς, οι αστυνομικοί την εντόπισαν νεκρή στο κρεβάτι της το μεσημέρι της Τρίτης.
Να σημειωθεί ότι η Νανά Καραγιάννη είχε νοσηλευθεί λόγω του συνδρόμου της ανορεξίας αρκετές φορές σε νοσοκομείο, ενώ σε συνέντευξη της είχε δηλώσει ότι το βάρος της είχε μειωθεί παλαιότερα στα 25 - 26 κιλά.
Ποια ήταν η Νανά Καραγιάννη
(Στο γάμο της το 2009)
Η Νανά Καραγιάννη ήταν Ελληνίδα δημοσιογράφος.
Την γνωρίσαμε στο πλευρό του Δημήτρη Παπανώτα στην ανατρεπτική για εκείνα τα χρόνια εκπομπή "Μύθοι και πραγματικότητα" και έπειτα συμμετείχε και σε άλλες εκπομπές στο πάνελ τους ως σχολιάστρια.
Τα τελευταία χρόνια έδωσε μεγάλη  μάχη για να αντιμετωπίσει τη νευρική ανορεξία κιαι η εικόνα της δε θύμιζε σε τίποτα το λαμπερό κορίτσι που ξέραμε παλιά. Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους.
Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, είχε ανάγκη για αγάπη και θαυμασμό. Η νευρική ανορεξία της έχει τα αίτιά της.
Είχε λίγα παραπανίσια κιλά όταν ήταν μικρή και η μαμά της πάντα τη μάλωνε όταν το παράκανε με τα παγωτά. Γι΄ αυτό η Νανά φροντίζει κάθε πρωί να βρίσκει χρόνο για να βγάζει από το σώμα της ό,τι θέλει να πιστεύουν οι άλλοι ότι έφαγε.
Η Νανά αποφασίζει να δουλέψει και να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. Δεκαπέντε χρονών γράφεται σε πρακτορείο μοντέλων λέγοντας ψέματα ότι έχει κλείσει τα 18. Σε ένα κάστινγκ γνωρίζει τον Δημήτρη Παπανώτα που την παίρνει στην εκπομπή Μύθοι και Αλήθειες. Σ ένα άλλο γνωρίζει τον Νίκο Μαστοράκη που τη βάζει στα σηριαλ που κάνει τότε στον ΑΝΤ1.
Εκείνη που όνειρο της είναι να γίνει νοσηλεύτρια βρίσκει στην τηλεόραση μια δουλειά που μπορεί να χωρέσει την τρομακτική ευφυία της, το ταλέντο της στην επικοινωνία και το καυστικό χιούμορ της και τον αυτοσαρκασμό της. Μένει με τον Παπανώτα πέντε ολόκληρα χρόνια στο New Channel. Το τέλος της συνεργασίας τους δεν σημαίνει και τέλος της φιλίας τους. Ο Παπανώτας γίνεται κουμπάρος στο γάμο της με τον Γιώργο αλλά οι πληροφορίες λένε ότι σήμερα οι δυο τους δεν μιλάνε. Σ έναν καφέ στα Μελίσσια την εποχή που δουλεύει στο Σταρ, στο πάνελ της Χριστίνας Λαμπίρη, ο Παπανώτας της λέει ότι ότι έχει αδυνατίσει επικίνδυνα και ότι πρέπει οπωσδήποτε να βάλει κιλά. Ότι η εικόνα της είναι η εικόνα μιας άρρωστης γυναίκας και ότι χρειάζεται βοήθεια από ειδικούς. Η Νανά δεν του ξαναμιλάει.
Είναι ευτυχισμένη που έχει αδυνατίσει τόσο πολύ-αν και θα ήθελε να αδυνατίσει και λίγο ακόμη- και είναι ερωτευμένη ξανά. Ο Γιάννης Κωτσόπουλος δουλεύει delivery σε πιτσαρία, είναι μικρότερος της μερικά χρόνια και την θέλει πολύ. Η Νανά φοράει ένα λευκό μίνι νυφικό και με μάρτυρες τη Χριστίνα Λαμπίρη και τον Θοδωρή Ρακιτζή τον παντρεύεται στο δημαρχείο του Αμαρουσίου. Αποκαλεί τον πατέρα του «μπαμπά» και κάνει τατουαζ με το όνομα του στο χέρι της. Τα μίντια για ένα χρόνο περίπου την χάνουν. Ολοι ξέρουν ότι πάσχει από νευρική ανορεξία και όλοι υποθέτουν ότι παράλληλα με την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στον Kiss FM προσπαθεί να γίνει καλά. Δεν είναι έτσι όμως. Η Νανά αδυνατίζει όλο και πιο πολύ, αποστεώνεται, γίνεται φάντασμα του εαυτού της. Μια σκιά με τεράστια μπλε μάτια που έχουν αρχίσει να θολώνουν από την αδυναμία.
Μέσα της λιώνει. Στο μεταξύ στην κοινωνική της ζωή είναι πιο ενεργή από ποτέ. Δίνει μια συνέντευξη σε ένα εβδομαδιαίο περιοδικό και λέει «τρώω και τρέχω συνέχεια να δοκιμάζω μαγαζιά και φαγητά» και την ίδια ώρα για να αποδείξει του λόγου το αληθές ποστάρει φωτογραφίες της στο facebook που τη δείχνουν να κοιτάει καταλόγους εστιατορίων ή να τρώει παχυντικά φαγητά και γλυκά. Η ανάγκη της να δείξει στους διαδικτυακούς της φίλους ότι είναι καλά είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη της να γίνει πραγματικά καλά. Τα μηνύματα πέφτουν βροχή. Οσο ανεβάζει τα τρομακτικά πορτρέτα της στη σελίδα της στο facebook τόσο οι φίλοι της γράφουν σχόλια για το πόσο όμορφη και χαριτωμένη είναι. Στο μεταξύ έχει αποκτήσει ακόμη έναν εθισμό: το σολάριουμ.
Όπως παραδέχεται η ίδια πηγαίνει στο κέντρο σολάριουμ που έχει μια φίλη της τουλάχιστον δυο με τρείς φορές την εβδομάδα. Η εικονα της αρρώστιας γίνεται πιο έντονη αλλά η Νανά δεν βλέπει τίποτα εκτός από αυτό που θέλει να δει. Ότι είναι αδύνατη και μαυρισμένη όπως πάντα ήθελε και ποθητή από τον άντρα της που φροντίζει να της δείχνει με κάθε τρόπο πόσο ερωτευμένος είναι μαζί της.

Η πρώτη συνέντευξη μετά την εντατική: Νόμιζα ότι θα πεθάνω
Την πρώτη δημόσια συνέντευξη μετά από τις πολύ δύσκολες μέρες στην Εντατική και τη μάχη της με την ζωή έδωσε τον Αύγουυστο του 2016 η Νανά Καραγιάννη στο περιοδικό Down Town.
Με την ίδια να δηλώνει σοκαρισμένη με αυτό που πέρασε στην Εντατική, η Νανά Καραγιάννη εισήχθη στο νοσοκομείο με νεφροπάθεια και όπως δηλώνει έφθασε μέχρι τον θάνατο.
Η ραδιοφωνική παραγωγός είχε βγει νικήτρια από τη μάχη της με την νευρική ανορεξία, καθώς τα δύο τελευταία χρόνια έπαιρνε συνεχώς κιλά, έτρωγε κανονικά και ήταν καλά στην υγεία της. Ωστόσο, παρ΄ότι όλα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο, ο οργανισμός της ήταν ήδη επιβαρυμένος και έτσι κατέληξε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.
«Ένιωθα πιο κουρασμένη απ’ ότι συνήθως, αλλά νόμιζα ότι ήταν εξαιτίας του καύσωνα. Είχα έντονους πόνους στους μυς και έλεγα «θα πιάστηκα από το κομπιούτερ». Δίψαγα τρομερά και σκεφτόμουν «μάλλον έχω σάκχαρο». Έκανα τακτικά εξετάσεις αίματος. Που να φανταστώ όμως ότι κουράστηκαν τα νεφρά μου… Κατέληξα στα καλά καθούμενα στην Εντατική», αναφέρει η ίδια.

Όντας εντελώς ανήμπορη να σταθεί στα πόδια της, η Νανά ανέφερε πως όταν επανήλθε από το κώμα ήταν ένα φρικιό, μη μπορώντας να επικοινωνήσει με τους γύρω της και να σηκωθεί από το κρεβάτι.
«Με τάιζαν και με έκαναν μπάνιο οι δικοί μου, ήμουν εντελώς ανήμπορη. Θυμάμαι όταν άνοιξα πρώτη φορά τα μάτια μου είδα απέναντι μου τη μητέρα και τον αδελφό μου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Ήμουν σίγουρη ότι θα πεθάνω».
Με τις προηγούμενες επισκέψεις της στο νοσοκομείο να είναι ένα «πικνίκ» μπροστά σε αυτό που πέρασε, η ίδια έλεγε στον εαυτό της πως δεν θα την βγάλει καθαρή αυτή τη φορά, κλαίγοντας όλη την ώρα.
«Ποτέ δεν πίστεψα ότι υπάρχει περίπτωση να πεθάνω από τη νευρική ανορεξία. Το ίδιο αναίσθητη έμπαινα, το ίδιο αναίσθητη έβγαινα από τα νοσοκομεία. Μπορεί να μου έλεγαν οι γιατροί «πεθαίνεις» και εγώ να έκανα χαβαλέ.»
Πηγή: Iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου