«Μάντισσα»15 πράγματα που δε μαντεύεις για το «φαινόμενο» Μαρίνα Σάττι (pics & vids)

Ακόμα κι αν δεν είχες ακούσει μέχρι πριν από ένα μήνα το όνομά της, μετά τη «Μάντισσα» είναι σχεδόν αδύνατον να μην έχει πάρει κάπου-κάπως-κάποτε το αυτί σου τη Μαρίνα Σάττι.
Μέχρι να διαβάσεις το κείμενο που ακολουθεί, το βίντεο που μόλις είδες πιθανότατα να έχει ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια θεάσεων, χωρίς να έχει κλείσει
καν ολόκληρο μήνα από όταν πρωτοαναρτήθηκε στο youtube από την ίδια την τραγουδίστρια.

Επειδή λοιπόν στο εξής θα τη συναντάς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπροστά σου ή μάλλον για να το θέσω καλύτερα, θα της δίνεις την προσοχή που της αξίζει, το παρακάτω εγχειρίδιο πληροφοριών για την Σάττι, είναι ο ιδανικός οδηγός προς ναυτιλομένους... αρχάριους θαυμαστές της.
...
1. Το baby face μη σε ξεγελάει. Είναι ήδη 30 (26/12/86), μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, από πατέρα Σουδανό και μητέρα Ελληνίδα.
2. Είναι πολυεργαλείο: Ξεκίνησε από την αρχιτεκτονική του ΕΜΠ και με παράλληλες σπουδές σε κλασικό τραγούδι, θέατρο και χορό κατέληξε με υποτροφία στην Αμερική. Στο Berklee College of Music, εστίασε στη σύγχρονη ενορχήστρωση και παραγωγή.
3. Ως τραγουδίστρια έχει εμφανιστεί δίπλα σε καλλιτέχνες παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως οι Μπόμπι Μακφέριν, Γουέιν Σόρτερ, Σιμόν Σαχίν, αλλά και γνωστούς Έλληνες. Μεταξύ αυτών οι Μάριος Φραγκούλης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Αλέκα Κανελλίδου, Παύλος Παυλίδης κα. Η πορεία της, έχει αποδείξει ότι της αρέσει να διατηρεί τις συνεργασίες της και να τις εξελίσσει όσο καλύτερα γίνεται με την πάροδο των χρόνων. Παράλληλα, βρίσκεται πίσω από το γκρουπ «fonέs», μία ομάδα κοριτσιών (από 8 έως 25 άτομα) που τραγουδούν a capella πολυφωνικά κομμάτια.
...4. Έχει δοκιμάσει και την υποκριτική είτε σε τηλεοπτικές σειρές όπως το «Γ4» του Alpha ή το «Steps» του Ant1, είτε σε θεατρικές παραστάσεις («Shrek the Musical», «Ο Βιολιστής στη Στέγη» κα), ενώ έχει φτάσει μέχρι και την Επίδαυρο!
5. Έχει δανείσει τη φωνή της σε διάφορες μεταγλωτίσσεις, δίνοντας ζωή στη μικρή γοργόνα Άριελ, αλλά και τη Βαϊάνα, όπου και γνώρισε τον Μιχάλη Κουινέλη των Stavendo, τον στιχουργό της «Μάντισσας». ...
6. Έχει ένα είδος συγκεντρωτικής «εμμονής», αν μπορεί να χαρακτηρισθεί έτσι. Στα τρία τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει εξ' ολοκλήρου μόνη της, οι διασκευές «Θα σπάσω κούπες» και «Νιφάδα», όπως και το πρωτότυπο «Μάντισσα» είναι καθαρά δικό της δημιούργημα. Μουσική, ενορχήστρωση, παραγωγή, στήσιμο, επιλογή χώρου, μέχρι και τμήματα της χορογραφίας είναι όλα η εφαρμογή της δικής της οπτικής. Η «Μάντισσα» στο μεταξύ «γυρίστηκε» μία μόνο φορά σε πρόβα, εκείνη που εν τέλει δημοσιεύθηκε.
7. Δε δίνει συχνά συνεντεύξεις, θέλει να μιλάει όταν έχει κάτι να μοιραστεί. Μπορεί μάλιστα να πει τα πιο σοβαρά πράγματα, με σχεδόν παιδικό τόνο.
8. Αγαπάει τη μουσική σχεδόν σε κάθε της είδος. Μεγαλωμένη με αραβικά ακούσματα στο σπίτι, από τα άπαντα της Μπιγιόνσε και του Έμινεμ μέχρι την Μπγιορκ και τους Μόντερατ σήμερα, η Πάολα για εκείνη δεν είναι διόλου απαγορευτική. Ίσα ίσα που της αρέσει κιόλας. Η «Μάντισσά» της ουσιαστικά είναι μία προσπάθεια απενεχοποίησης του ανατολίτικου στοιχείου που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας. Παράλληλα, λατρεύει τη «χορωδιακές» εκδοχές τραγουδιών. 9. Μπορεί να κάνει ό,τι, μα ό,τι θέλει με τη φωνή της. ...
10. Λατρεύει τη γιόγκα, τον Τομ Ρόμπινς, την Άεκ, ενώ απέχει συνειδητά από το Facebook διατηρώντας μόνο την επίσημή της σελίδα εκεί, καθώς και το προφίλ της στο instagram.
11. Φημολογείται ότι διατηρούσε σχέση με τον ηθοποιό και χορευτή Ιβάν Σβιτάιλο, με τον οποίο συνεργάστηκαν στο Βιολιστή στη Στέγη. Σύμφωνα με όσα λέγονται, το ειδύλλιό τους έληξε άδοξα εξαιτίας του φλερτ του ηθοποιού με τη Βασιλική Τρουφάκου. . 
12. Οι Δημήτρης Μακαλιάς, Αντιγόνη Ψυχράμη, Μίνως Θεοχάρης και Ελευθερία Μπενοβία που «τρόλαραν» τη «Μάντισσά» της, είναι πολύ καλοί της φίλοι και παλιοί της συνεργάτες από τη μουσικοχορευτική παράσταση «Εδώ και Τώρα». Εννοείται δηλαδή ότι δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης.
..14. H πιο πρόσφατη θεατρική της δουλειά είναι ο «Ερωτόκριτος» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαραμή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. ...
15. H επόμενή της live εμφάνιση, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου με το συγκρότημα fonέs, στον κήπο του Μεγάρου και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε τον Κήπο Αλλιώς».




...Μαρίνα Σάττι

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SATTI (@marina_satti) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SATTI (@marina_satti) στις
...Mαρίνα Σαττι instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου