Η Bouchra Jarrar είναι η διάδοχος του Alber Elbaz στον οίκο Lanvin

Ο γαλλικός οίκος που ιδρύθηκε από τη Jeanne Lanvin 127 χρόνια πριν περνάει ξανά σε γυναικεία χέρια. Επιβεβαιώνοντας τις φήμες εβδομάδων ο οίκος δημοσιοποίησε με ανακοίνωση του την διάδοχο του Alber Elbaz μετά το πολύκροτο διαζύγιο τους το φθινόπωρο του 2015. Η 45χρονη από τις Κάννες είναι το ίδιο εξωτική στις καταβολές της με τον προκάτοχο της,
έχει γονίδια από το Μαρόκο. Η Bouchra Jarrar θα αναλάβει να ερμηνεύσει την κομψότητα από την ερχόμενη Δευτέρα καθώς θα προετοιμάζει την πρώτη της precollection που θα παρουσιάσει πολύ σύντομα, τον Ιούνιο.

“Το διαχρονικό της στυλ ταιριάζει απόλυτο με την αισθητική και τις αξίες της εταιρίας μας” σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Lanvin, Michèle Huiban. “Το ταλέντο της, τα υψηλά standard και η μαεστρία της στα πατρόν και τα υφάσματα θα δώσουν μια ανάσα δροσιάς και ανανέωσης στον οίκο, σεβόμενη πάντα την ψυχή του και συμπεριφέροντας τους ως τον παλαιότερο οίκο μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι αλλά και ως ένα σύμβολο της γαλλικής κομψότητας” πρόσθεσε.
“Είναι τεράστια τιμή για μένα να συνεχίσω το όραμα του οίκου Lanvin, με τα σχέδια μου να υλοποιούνται στο ατελιέ της συγκεκριμένης εταιρείας από ανθρώπους τόσο εξειδικευμένους. Η συνεργασία μου με τον Lanvin ικανοποιεί την επιθυμία μου να εκφραστώ και να δημιουργήσω σε ένα ακόμη ευρύτερο πεδίο. Στόχος μου είναι να προχωρήσω την αρμονία του οίκου και να δημιουργήσω μόδα από γυναίκα σε γυναίκα, προσφέρω μέσω της δουλειάς μου στις σύγχρονες γυναίκες του σήμερα” είπε η Jarrar που αναλαμβάνει καθήκοντα καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο γυναικείο τμήμα του οίκου.

..

Ποιά είναι η Bouchra Jarrar

luisaworld lanvin Bouchra Jarrar
Σϊγουρα δεν είναι χθεσινή. Με περίπου δύο δεκαετίες δημιουργίας στο CV της η 45χρονη σχεδιάστρια μόδας αποφοίτησε από τη σχολή Duperré του Παρισιού το 1994 και ξεκίνησε να μαθαίνει τη γαλλική μόδα δίπλα από τον Josephus Thimister στον οίκο Balenciaga. Ακολούθησαν δύο χρόνια στο τμήμα κοσμημάτων του οίκου Jean Paul Gaultier αλλά και η συνεργασία της ξανά στον Balenciaga με τον Nicolas Ghesquière.
Η είσοδος της στα ατελιέ του Christian Lacroix την έφερε στη δημιουργία του δικού της οίκου με την επωνυμία της. Πλέον η Bouchra Jarra θα δημιουργεί halter-neck και ρευστά φορέματα για έναν οίκο που ταλαιπωρήθηκε πολύ τελευταία καθώς το διαζύγιο ανάμεσα στη διεύθυνση και τον πρώην σχεδιαστή του, Elbaz, αποδείχθηκε επώδυνο.
“Μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες γυναικείες παρουσίες στο χώρο της μόδας” για τη Vanessa Friedman των New York Times η 45χρονη που εγκαταλείπει το προσωπικό της label για να αφοσιωθεί στην εμπορική και καλλιτεχνική αναβίωση του οίκου μοιάζει αποφασισμένη να γράψει τη δική της ιστορία.


“Ό,τι έγινε στο παρελθόν, ανήκει στο παρελθόν. Τώρα ξεκινάω το δικό μου κεφάλαιο” σχολίασε στους Times του Λονδίνου η Bouchra Jarrar που επιβεβαιώνει ότι οι αφανείς ήρωες ίσως είναι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν στη μόδα της Γαλλίας τη φρεσκάδα που της αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου