Γυναικεία ομάδα βόλεϊ έμεινε γυμνή για καλό σκοπό Η φωτογράφιση 18 κοριτσιών για ημερολόγιο

Τα κορίτσια μια ομάδας βόλεϊ ελπίζουν βγάζοντας τα ρούχα τους να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα για τον φιλανθρωπικό τους σκοπό. Πρόκειται για τις 18 αθλήτριες της ομάδας βόλεϊ από Πανεπιστήμιο του Birmingham οι οποίες γδύθηκαν και φωτογραφήθηκαν για να φτιάξουν ένα ημερολόγιο του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού και την ευαισθητοποίηση αυτού του θέματος.
Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε μια περιοχή όπου ζουν πολλοί φοιτητές του Πανεπιστημίου.
Αρχικά τα κορίτσια ήταν διστακτικά και ντρέπονταν άλλα όταν έγινε η πρώτη λήψη έφυγε η αμηχανία και άρχισαν να παίρνουν διάφορες πόζες! Οι λήψεις έγιναν νωρίς το πρωί ώστε να μην υπάρχει πολύς κόσμος στο δρόμο αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει και πολύ κρύο την ώρα της φωτογράφησης. Οι φωτογράφοι ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα γιατί τα κορίτσια σε όλη τη διάρκεια ήταν πρόθυμα να πάρουν διάφορες πόζες ενώ ήταν και πολύ συνεργάσιμες παρόλο που έκαναν γυμνή φωτογράφηση για πρώτη φορά.
«Ήταν πράγματι διασκεδαστικό να συνεργαζόμαστε με μια ομάδα νέων κοριτσιών. Περάσαμε πολύ ωραία» αναφέρει στη Birmingham Mail ένας εκ των συντελεστών της. Την ιδέα την πήραν όπως είπαν  από την αντίστοιχη φωτογράφηση για το ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Warwick που έκανε η ομάδα κωπηλασίας και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές.
Το ημερολόγιο τελικά είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και δείχνει ότι τα κορίτσια της ομάδας θα καταφέρουν να πετύχουν το στόχο τους. «Είδαμε πόσο μεγάλη επιτυχία έχουν τα γυμνά ημερολόγια και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συγκεντρώσουμε χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Θέλαμε επίσης να ευαισθητοποιήσουμε για το θέμα του καρκίνου του μαστού» είπαν οι αθλήτριες και πρόσθεσαν: «Λάβαμε πολύ θετικά σχόλια. Ας ελπίσουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα πάρουν ένα αντίγραφο και θα μας βοηθήσουν».
Το ημερολόγιο θα διατίθεται από τις 30 Νοεμβρίου στην τιμή των 8 λιρών και αναμένεται να πωληθούν πολλά αντίτυπα. Η φιλανθρωπική αυτή κίνηση ενθαρρύνει τις γυναίκες κάτω των 30 ετών να ελέγχουν τακτικά το στήθος τους για να βοηθήσουν στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια γυμνή φωτογράφηση γίνεται για παρόμοιο σκοπό και μάλιστα και άλλες αθλητικές ομάδες έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο για να συγκεντρώσουν χρήματα και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.
Δείτε φωτογραφίες από την ομάδα βόλεϊ αλλά και την ομάδα κωπηλασίας από την οποία εμπνεύστηκαν.
teamvoley2 teamvoley3 teamvoley4 teamvoley5 teamvoley6 teamvoley7 teamvoley8

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου