Τί και πώς να ψωνίσετε στις εκπτώσεις.


Οι εκπτώσεις βρίσκονται προ τον πυλών και η ευδαιμονία που μας προκαλεί η σκέψη..., είναι ομολογουμένως μεγάλη! Διάφοροι θησαυροί περιμένουν να τους ανακαλύψουμε σε τιμές που πιθανώς να μην το περιμέναμε. Η οικονομική συγκυρία βέβαια, μπορεί να μη συνηγορεί, αλλά έστω και για ψυχοθεραπεία κάποιες αγορές θα μπορέσουμε να τις κάνουμε. Ή πάλι, ίσως να ήρθε η ώρα για εκείνη την αγορά που πριν ένα μήνα φάνταζε περιττή, με ένα 40 ή 50% όμως λιγότερο, ίσως και να το ξανασκεφτούμε..
Οι εκπτώσεις λοιπόν μπορούν να γίνουν ένα πολύ χρήσιμο μέσο ανανέωσης της γκαρνταρόμπας μας, με πολύ λιγότερα έξοδα από όσα υπολογίζαμε. Από την άλλη, τα εντυπωσιακά καρτελάκια με τις εξίσου εντυπωσιακά μειωμένες τιμές, μπορούν να οδηγήσουν σε αγορές που.. θα παραμείνουν στην ντουλάπα με τα καρτελάκια.. εσαεί. Και αυτό δεν είναι ευκαιρία, ούτε επένδυση, εκτός πια και αν πετύχαμε τις Christian Louboutin κόκκινες γόβες 50% πιο κάτω..
Εάν όμως πάλι απλά.. δεν μπορούμε να τις φορέσουμε ποτέ και πουθενά, μπορούμε άνετα να καταχωρήσουμε την αγορά αυτή στις λάθος επιλογές! Ναι, ναι, παρά το 50%.
Για να αποφύγετε λοιπόν αντίστοιχες υπέροχα παρορμητικές αλλά επιζήμιες γα το πορτοφόλι (και την γκαρνταρόμπα σας) αγορές, μετά από σκέψη καταλήξαμε σε δύο οδηγούς αγορών. Ο ένας θα σας βοηθήσει να επωφεληθείτε και να στήσετε μια κλασική γκαρνταρόμπα ή να ανανεώσετε αυτή που ήδη έχετε.  Ο άλλος είναι αφιερωμένος στην απόλαυση των εκπτώσεων και προτείνει εκκεντρικότερες αγορές που πιθανώς  να διστάζατε να κάνετε πιο πριν. Αλλά ένα 50% είναι ένας πολύ ισχυρός λόγος να ξανασκεφτείτε εκείνο το very fashionable μπροκάρ γιλέκο…

Το κλασικό είναι πάντοτε μοντέρνο
Πιθανώς να έχετε βαρεθεί να το ακούτε αλλά… ουσιαστικό είναι, πόσα κλασικά κομμάτια πραγματικά περιέχει η γκαρνταρόμπα σας. Η αναλογία είναι η εξής, όσο περισσότερα, τόσο ευκολότερα θα βρίσκετε τι να φορέσετε το πρωί. Υπολογίστε λοιπόν.
Οι εκπτώσεις αποτελούν μια ευκαιρία να  αποκτήσετε βασικά κομμάτια που δεν αποτελούν ακριβώς.. προτεραιότητα στις καθημερινές σας εξορμήσεις. Το τι είναι βασικό για μια γκαρνταρόμπα φυσικά είναι και αρκετά σχετικό, καμία όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης χωρίς:

Ένα καλό άσπρο πουκάμισο
Ευκαιρία να ανανεώσετε αυτό που ήδη έχετε φορέσει πολλές μα πολλές φορές.
Και ευκαιρία να προμηθευτείτε, αν δεν έχετε ήδη, ένα σε πιο βραδινό σχέδιο και ύφασμα.
Δώστε απλά προσοχή στο κόψιμο του πουκαμίσου, η κλασική γραμμή (όχι πολύ στενή - όχι πολύ φαρδιά.) είναι αυτή που σας εγγυάται ότι θα μπορείτε να το φοράτε με άνεση και τις επόμενες σαιζόν.

Ένα μαύρο πουκάμισο
Ναι, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το μαύρο πουκάμισο σιγά - σιγά ανακτά τη θέση που κατά τη γνώμη μας του αξίζει, ανάμεσα στα κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας.
Αποτελεί λοιπόν μια καλή αγορά για την περίοδο τω εκπτώσεων. Ακόμα και αν δεν το προτιμάτε για το πρωί, το βράδυ μπορεί να σας βγάλει από πολλά στιλιστικά διλήμματα
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο και το ύφασμα, ισχύουν τα του λευκού, όσο πιο περιποιημένο, τόσο καλύτερα. Και αν είναι designer, ε, ναι είναι επένδυση.

Ένα κλασικό παλτό
Στο ζήτημα αυτό είναι δύσκολο να πειστεί κανείς, γιατί οι εκπτώσεις φτάνουν μαζί με την έναρξη της ανοιξιάτικης σαιζόν.
Όμως του χρόνου η γκαρνταρόμπα σας θα σας ευγνωμονεί για το νέο της απόκτημα και εσείς θα χαίρεστε με την προνοητικότητά σας.
Αποφύγετε τις φετινές υπερβολές στα μανίκια ή στην φόρμα. Τα παλτό σε μεσάτη ή ίσια γραμμή και χρώματα όπως το μαύρο, το γκρι, το καφέ ή το ταμπά, αξίζουν όσο τίποτε άλλο την προσοχή(και τα λεφτά σας..).
Άλλωστε, στις περισσότερες χειμωνιάτικες εξορμήσεις σας, το παλτό είναι που δημιουργεί την πρώτη και βασική εντύπωση..

Μια μαύρη, καλή pencil φούστα
Το έχετε ξανακούσει ε;
Τότε λοιπόν, πόσες pencil φούστες έχετε που να σας κολακεύουν ;
Οk.. Οι εκπτώσεις είναι μια ευκαιρία να ψάξετε και να αποκτήσετε την απόλυτη θηλυκή φούστα, σε μαύρο, μέχρι τη μέση του γόνατου(αυστηρά!) και σε καλό ύφασμα.
Μια καλή ραφή και ένα ποιοτικό ύφασμα μπορούν να κάνουν θαύματα στην σιλουέτα σας!

Το «απόλυτο» celebrity τζην
Ναι, αυτό που τόσο καιρό ονειρεύεστε κοιτώντας τις διαφημίσεις Dsquared  και Seven..
Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε να το αποκτήσετε.. Ναι!

Ένα ακριβό βραδινό φόρεμα
Είναι κοινό συμπέρασμα πως οι τιμές των βραδινών φορεμάτων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη! Κι όμως είναι τόσο απαραίτητα πριν από μια βραδινή έξοδο, όταν όλοι οι συνδυασμοί δεν φαίνονται αρκετά ικανοποιητικοί.. Οι εκπτώσεις είναι η ευκαιρία για να ψάξετε και να βρείτε τουλάχιστον ένα βραδινό, διαχρονικό φόρεμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Ή ακόμη και δύο.
Φέτος η μόδα πριμοδότησε πολύ το μοβ και το κόκκινο, όμως κατά τη γνώμη μας, τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί την σοφιστικέ κομψότητα και θηλυκότητα του μαύρου.. και αν επιμένετε, αγοράστε και το κόκκινο. Βασικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε: το βραδινό mini φόρεμα, όσο καλλίγραμμη και να είστε, είναι από τα faux pas και όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να είναι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου