Η μαμά λέει ότι η κόρη της που πέθανε μετά από εγχείρηση βάρους στην Τουρκία «σαν το αρνί στη σφαγή»

 Η Μόργκαν Ριμπέιρο αρρώστησε σοβαρά σε μια πτήση της επιστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού επισκέφθηκε την Τουρκία για μια διαδικασία απώλειας βάρους 2.500 λιρών.

Η μαμά μιας 20χρονης γυναίκας που πέθανε αφού πέταξε στην Τουρκία για χειρουργική επέμβαση αδυνατίσματος είπε ότι «την παρέλαβαν σαν αρνί που οδηγήθηκε στη σφαγή» αφού είδε τις διαφημίσεις της κλινικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μόργκαν Ριμπέιρο αρρώστησε σοβαρά σε μια πτήση της επιστροφής στο Λονδίνο Γκάτγουικ νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού επισκέφθηκε την Τουρκία για μια διαδικασία απώλειας βάρους 2.500 λιρών. Το αεροπλάνο που επέστρεφε στο Ηνωμένο Βασίλειο έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Σερβία και πέθανε σε νοσοκομείο στο Βελιγράδι. Οι γιατροί είπαν στον φίλο της ότι το λεπτό έντερο της είχε κοπεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οδηγώντας σε μόλυνση και σηπτικό σοκ.

Η Mirror εντόπισε τον Dr Serkan Bayil, ο οποίος έκανε την επέμβαση και μιλώντας στο νοσοκομείο Medivita στην Κωνσταντινούπολη, αρνήθηκε ότι παρέλειψε τη διαδικασία, λέγοντας ότι υπέστη εμβολή. Η οικογένεια της Μόργκαν είπε ότι δεν γνώριζε για την προγραμματισμένη εγχείρησή της παρά μόνο λίγες μέρες πριν από την αναχώρησή της και της είχε ενημερώσει για τις ανησυχίες της για την ασφάλειά της.

Η οικογένειά της ζητά τώρα αυστηρότερη ρύθμιση του κλάδου που βλέπει όλο και περισσότερες νεαρές γυναίκες να πετούν στο εξωτερικό για χειρουργική επέμβαση. Η μαμά Έριν Γκίμπσον, 44 ετών, θέλει οι διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις επιχειρήσεις να συνοδεύονται από λεπτομέρειες σχετικά με τους κινδύνους που ενέχονται, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων και των τραυματισμών. Ζητά επίσης να γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση καλλυντικών. Η Έριν είπε στη Mirror: «Θα ήθελα πολύ να προκύψει ένας νόμος του Μόργκαν, ώστε να μην συμβεί σε κανέναν άλλον. Ο καλλυντικός τουρισμός πρέπει να σταματήσει».

Ο Μόργκαν ήθελε να χάσει βάρος
Ο Μόργκαν ήθελε να χάσει βάρος

Η μαμά Έριν θέλει καλύτερη ρύθμιση
Η μαμά Έριν θέλει καλύτερη ρύθμιση 
Εικόνα: 
Νικ Έντουαρντς)

Η Έριν είπε στο Mail Online ότι η Μόργκαν πίστευε ότι η κλινική βρισκόταν στην Ελβετία και είχε λάβει πολλά βραβεία, γι' αυτό και τα ζήτησε. Είπε: "Ο Morgan πίστευε ότι είχαν την καλύτερη φήμη και ότι έκανε το σωστό. Μόνο όταν πλήρωσε την τρίτη και τελευταία πληρωμή της, συνειδητοποίησε ότι θα πήγαινε στην Τουρκία. Μέχρι τότε, ένιωθε αφοσιωμένη, οπότε απλώς κύλησε μαζί του.

Η Έριν είπε στο Mail Online ότι η Μόργκαν πίστευε ότι η κλινική βρισκόταν στην Ελβετία και είχε λάβει πολλά βραβεία, γι' αυτό και τα ζήτησε. Είπε: "Ο Morgan πίστευε ότι είχαν την καλύτερη φήμη και ότι έκανε το σωστό. Μόνο όταν πλήρωσε την τρίτη και τελευταία πληρωμή της, συνειδητοποίησε ότι θα πήγαινε στην Τουρκία. Μέχρι τότε, ένιωθε αφοσιωμένη, οπότε απλώς κύλησε μαζί του.


Ήταν απλώς μια 20χρονη που την έβλεπαν τα μάτια, νέα και αφελής. Είδε το μάρκετινγκ τους στο TikTok και σε άλλα κανάλια που δεν κάνουν καμία αναφορά στους κινδύνους. Είναι θλιβερό. Είναι ψέμα μάρκετινγκ. Είναι ντροπή που μπορεί να το κάνει αυτό. Όταν κάνετε κλικ στον ιστότοπό τους, μιλούν μόνο για τις ιστορίες επιτυχίας τους. Δεν μιλούν για τους κινδύνους να πάνε τα πράγματα στραβά. Την τάισαν με το ζόρι ένα όνειρο. Την πήραν σαν αρνί που την οδηγούσαν στη σφαγή ."


Η Έριν είπε στη Mirror: «Όταν έμαθα ότι ήταν πολύ αργά, ήταν ήδη στο αεροπλάνο. Είχα αυτό το συναίσθημα βύθισης επειδή είχα ακούσει ιστορίες τρόμου για την Τουρκία. Ήταν πάντα μεγαλύτερο κορίτσι και περνούσε πολύ δύσκολα μαζί του. Της είπα ότι ήταν όμορφη μέσα και έξω – ήταν πραγματικά ένα όμορφο κορίτσι. Ήταν μια καλλιτέχνις, εξωστρεφής, ανόητη, φιλική και στοργική. Δεν θέλω η ζωή της να είναι μάταιη».


Τόσο το νοσοκομείο όσο και το TikTok έχουν προσεγγιστεί για σχολιασμό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου