Στέψη Καρόλου: Σκηνές έχουν αρχίσει να στήνονται έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

 Σκηνές έχουν ήδη αρχίσει να στήνονται έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με τη στέψη του Βασιλιά να απέχει μόλις πέντε ημέρες. Με την ελπίδα να εντοπίσουν το νέο μονάρχη και τη βασίλισσα να περνά από το παλάτι προς το Αβαείο του Γουέστμινστερ κατά τη διάρκεια της πομπής, χιλιάδες Βρετανοί συρρέουν στην πρωτεύουσα από διάφορες πόλεις του Ηνωμενου Βασίλειου.

Στέψη Καρόλου: Σκηνές έχουν αρχίσει να στήνονται έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
Φωτογραφία AP Photo/Alberto Pezzali, 30-4-2023

Είναι συγκλονιστικό, σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία ο κόσμος θα έχει ενεργό ρόλο στην αρχαία τελετή και θα κληθεί να φωνάξει και να ορκιστεί πίστη στον Βασιλιά. Αυτή η ιστορική αλλαγή θα οδηγήσει σε μια «μεγάλη κραυγή υποστήριξης προς τον Βασιλιά σε όλο το έθνος και σε όλο τον κόσμο» από όσους θα παρακολουθήσουν την τελετή στέψης στην τηλεόραση, στο Διαδίκτυο ή στην ύπαιθρο από τις μεγάλες οθόνες.

Στέψη Καρόλου: Σκηνές έχουν αρχίσει να στήνονται έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Σημερινή δημοσκόπηση που αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Mail δείχνει ότι η Βρετανία θα υποστήριζε αποφασιστικά τη μοναρχία εάν διεξαγόταν δημοψήφισμα αύριο, ενώ επιπλέον όφελος για τον Κάρολο Γ΄, είναι οτι τα δύο τρίτα των 11.450 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα συμφώνησαν ότι η βασιλική οικογένεια «μπορεί να φαίνεται περίεργο σύστημα στην εποχή μας, αλλά λειτουργεί».

Αλλά ενώ η αποκλειστική ανάλυση για την Mail μπορεί να δώσει αφορμή για ελπίδες, αποκαλύπτει επίσης ότι ο βασιλιάς Κάρολος πρέπει να αλλάξει τα πράγματα για να επιβιώσει η μοναρχία. Περίπου το 73% συμφώνησε ότι «η βασιλική οικογένεια πρέπει να εκσυγχρονιστεί για να έχει πιθανότητες επιβίωσης, με τα άτομα ηλικίας 18 έως 34 ετών να είναι υπέρ μιας δημοκρατίας, ενώ τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών είναι σθεναρά υπέρ της μοναρχίας.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Σχετικό Άρθρο: Στέψη βασιλιά Καρόλου: Μονάρχες, ηγέτες, διάσημοι και απλοί πολίτες στη λίστα των καλεσμένων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου