- 1 λίτρο παγωτό βανίλια
- 3 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα δημητριακά καλαμποκιού
- 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 3 ασπράδια αυγών
- 2 λίτρα λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βήμα 2
Ανακατέψτε τα δημητριακά και την κανέλα σε ένα
ρηχό πιάτο και χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν σε ένα
ξεχωριστό μπολ.
Βήμα 3
Κυλήστε τις μπάλες παγωτού στα ασπράδια αυγών και
στη συνέχεια στα δημητριακά, καλύπτοντας πλήρως το παγωτό. Επαναλάβετε
εάν είναι απαραίτητο. Καταψύξτε ξανά μέχρι να σταθεροποιηθεί, περίπου 3
ώρες.
Βήμα 4
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ή σε μια μεγάλη, κατσαρόλα στους 190 βαθμούς.
Βήμα 5
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, τηγανίστε 1 ή
2 μπάλες παγωτού κάθε φορά στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα, για 10
έως 15 δευτερόλεπτα. Σουρώστε γρήγορα σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετε
αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου