Οι ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στο Παρίσι

 Τα Χριστούγεννα στο Παρίσι είναι μια μαγική περίοδος, με τον πεντακάθαρο χειμωνιάτικο ήλιο να φωτίζει ορόσημα όπως η Παναγία των Παρισίων, ο Πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και πολλά άλλα, σε έναν κρύο γαλάζιο ουρανό. Η πόλη θα έλεγε κάποιο πως έχει... εμμονή και με τις χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες πωλούν μπιχλιμπίδια και σνακ σχεδόν σε κάθε διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Το Παρίσι είναι μια πόλη που ξεχωρίζει όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά τον χειμώνα αποκτά μια νέα περσόνα, καθώς ο αέρας γεμίζει με τη μυρωδιά των καρυκευμάτων και του vin chaud (ζεστό κρασί), που ταιριάζει στις Χριστουγεννιάτικες αγορές. Είτε θέλετε να κάνετε κάποια σοβαρά

χριστουγεννιάτικα ψώνια είτε απλά να χαλαρώσετε με μια πλάκα μελόψωμο, οι αγορές του Παρισιού θα σας το προσφέρουν – σε τυπικά σικ στιλ. Και καθώς πολλά βρίσκονται γύρω ή κοντά σε διάφορα εμβληματικά αξιοθέατα (συμπεριλαμβανομένου του Πύργου του Άιφελ, φυσικά), μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα στην αγορά σας.

La Magie de Noël, Κήπος Tuileries

REUTERS/GONZALO FUENTES

Αναδυόμενος σαν εορταστικός Φοίνικας από τις στάχτες της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς των Ηλυσίων Πεδίων, που τελείωσε πριν από αρκετά χρόνια, το La Magie de Noël («Η μαγεία των Χριστουγέννων») απλώνεται στον απέραντο χώρο πρασίνου του κήπου Tuileries (Κήπος του Κεραμεικού), ανάμεσα στο Λούβρο και την Πλατεία Ομονοίας (Κονκόρντ). Υπάρχουν περίπου 100 πάγκοι που πωλούν κάθε χριστουγεννιάτικη λιχουδιά ή στολίδι που μπορεί να φανταστεί κανείς, συν αρκετό φαγητό για να κρατήσουν χορτασμένους τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά, τους τάρανδους και ολόκληρο τον Βόρειο Πόλο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχουν ψητά κάστανα, ζεστό κρασί, ένα παγοδρόμιο, ένα πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ακόμη και ένας γεμάτος εκθεσιακός χώρος με περίτεχνα διακοσμημένα καρουζέλ. Είναι Χριστούγεννα με στροφές στο μέγιστο.

Χριστουγεννιάτικη αγορά La Défense

SORTIRAPARIS

Ξεχάστε το φάντασμα του παρελθόντος των Χριστουγέννων και προωθήστε τον εαυτό σας σταθερά στο μέλλον των Χριστουγέννων σε αυτή την αγορά σε μια από τις κύριες επιχειρηματικές περιοχές της πόλης. Ένα σκηνικό από κομψούς ουρανοξύστες και καλλιτεχνικά, γωνιακά κτίρια γραφείων μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένεις σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, αλλά χάρη σε κάποια πολύ κομψή διακόσμηση, φαίνεται και αισθάνεται εξαιρετικά εορταστικό. Το τεράστιο μέγεθος (με περίπου 350 περίπτερα, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές του Παρισιού) σημαίνει επίσης ότι υπάρχει μια απίστευτη ποικιλία προϊόντων σε προσφορά, από παιχνίδια μέχρι κοσμήματα μέχρι διακοσμητικά και μη χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, γι' αυτό πιθανώς είναι τόσο δημοφιλές στους Παριζιάνους. Υπάρχει επίσης ένα μεγάλο παγοδρόμιο όπου μπορείτε να... κάψετε θερμίδες από όλους τους πάγκους με φαγητό που μόλις περάσατε.

Marché de Noël, Notre Dame

SORTIRAPARIS

Δεδομένου ότι βρίσκεται στη σκιά του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, γιατί να μην συνδυάσετε μια επίσκεψη σε αυτήν την αγορά με μια βόλτα γύρω από το εμβληματικό γοτθικό αριστούργημα; Για επιπλέον αξιοθέατα, μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στο παλαιότερο δέντρο του Παρισιού, το οποίο χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και βρίσκεται στην άκρη της πλατείας René Viviani, όπου βρίσκεται η αγορά. Η ίδια η αγορά είναι μικρή και όμορφη, και οι πολλοί πάγκοι κατασκευαστών χειροτεχνιών σημαίνουν ότι είναι ένα εξαιρετικό στοίχημα για τέχνες και χειροτεχνίες όλων των ειδών, όπως ψηφιδωτά, χαρτικά και raku (ένα είδος ιαπωνικής κεραμικής).

Χριστουγεννιάτικη αγορά Trocadéro

SHUTTERSTOCK

Σίγουρα το πιο περιζήτητο σημείο για μια χριστουγεννιάτικη αγορά σε ολόκληρο το Παρίσι είναι το Τροκαντερό, απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ. Η αγορά εκτείνεται στους πρόποδες του Πύργου του Άιφελ και προσφέρει υπέροχη θέα στο γαλλικό σημείο-ορόσημο καθώς περιηγείστε ανάμεσα τα μπιχλιμπίδια που ξεχύνονται από σειρές χαριτωμένων ξύλινων περιπτέρων. Απλώς μην παρασυρθείτε τόσο στα ψώνια ώστε να ξεχάσετε να παρακολουθήσετε την ωριαία εκπομπή φωτός του Πύργου του Άιφελ, η οποία παίρνει μια χριστουγεννιάτικη περιστροφή κατά τους εορταστικούς μήνες.

Χριστουγεννιάτικη αγορά Abbesses, Μονμάρτη

SHUTTERSTOCK

Αν θέλετε να αποφύγετε τα χριστουγεννιάτικα πλήθη, κατευθυνθείτε στη μποέμ γειτονιά της Μονμάρτρης για αυτή τη μικρή, οικεία αγορά. Είναι μια πολύ πιο «εγκρατής» από τις περισσότερες, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει πολλές δημιουργίες με χειροτεχνία και πάγκους με φαγητό που πωλούν παραδοσιακά γαλλικά πιάτα, όπως σοταρισμένα μανιτάρια και ρακέτες. Το καλύτερο από όλα είναι η θέα από την αγορά στη Βασιλική της Ιεράς Καρδίας (Sacré-Cœur), τη διάσημη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία με θέα ολόκληρη την πόλη, της οποίας η απαστράπτουσα λευκή πέτρινη πρόσοψη θα φωτίσει ακόμη και τις πιο σκοτεινές νύχτες του χειμώνα. Παρατηρείται καλύτερα με μια αχνιστή κούπα ζεστό κρασί σε χέρια με γάντια.

Χριστουγεννιάτικη αγορά Saint-Germain-des-Prés

SHUTTERSTOCK

Μια τόσο καλλιτεχνική γειτονιά όσο το Saint-Germain-des-Prés δεν θα μπορούσε παρά να φιλοξενήσει μια σούπερ κομψή αγορά και αυτή ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Πολλά από τα 20-30 περίπτερα διαθέτουν δώρα υψηλών προδιαγραφών και είδη πολυτελείας, αλλά το κύριο πλεονέκτημα για πολλούς επισκέπτες είναι η μόδα, με αντικείμενα από τοπικούς και διεθνείς σχεδιαστές προς πώληση (που αντικατοπτρίζουν τα πολλά καταστήματα ρούχων στην περιοχή) μαζί με όλα τα συνηθισμένα εορταστικά βασικά προϊόντα. Το φαγητό και το ποτό εδώ είναι επίσης λίγο πιο εντυπωσιακά, οπότε αν θέλετε να ανταλλάξετε το vin chaud σας με σαμπάνια και χειροποίητη σοκολάτα, τώρα είναι η ευκαιρία σας.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου