Το γυμνό επιστρέφει στο ημερολόγια της Pirelli για το 2019 ..Δειτε Βίντεο.

Η ιταλική εταιρεία ελαστικών Pirelli παρουσίασε στο Μιλάνο το 46ο ημερολόγιό της, σε μια εκδήλωση όπου έδωσαν το παρόν ο φωτογράφος Άλμπερτ Ουάτσον, οι ηθοποιοί Τζούλια Γκάρνερ και Λετίσια Κάστα, η χορεύτρια Μίστι Κόπλαντ και το μοντέλο Τζίτζι Χαντίτ.
Από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το 1964, το ημερολόγιο της Pirelli αναδείχθηκε σε «αντικείμενο πόθου» για τους πιστούς συλλέκτες του. Το ημερολόγιο εκδίδεται σε 12.000 αντίτυπα και προσφέρεται ως δώρο σε σημαντικούς πελάτες ή προσωπικότητες της showbiz.
Φέτος, η Pirelli επέλεξε τον Σκωτσέζο φωτογράφο Άλμπερτ Ουάτσον, ηλικίας 76 ετών, που έχει επιμεληθεί δεκάδες εξώφυλλα περιοδικών μόδας.

Γνωστός για τα πορτρέτα του, όπως εκείνο του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς και του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Ουάτσον αποφάσισε να αφηγηθεί με τον φακό του τις ιστορίες τεσσάρων γυναικών: της Τζούλιας Γκάρνερ, που απαθανατίζεται καταγοητευμένη από τη φύση, της Λετίσια Κάστα ως μία ζωγράφο, τη Μίστι Κόπλαντ ενώ χορεύει και τη Τζίτζι Χαντίτ, ως μια πλούσια γυναίκα που υποφέρει από μοναξιά.
Αυτή η έκδοση σηματοδοτεί την επιστροφή του απόλυτου γυμνού, που απουσίαζε από το 2016, με δύο φωτογραφίες αυτού του είδους.
Με τίτλο "Dreaming", το ημερολόγιο είναι σαν ένα «σενάριο ταινίας» με πρωταγωνίστριες «τέσσερις γυναίκες που σκέφτονται το μέλλον τους».
«Ήθελα να δώσω στην Pirelli κάτι το διαφορετικό σε σύγκριση με το παρελθόν. Δεν ήθελα να φωτογραφίσω μια ομάδα σούπερ μοντέλων σε μια παραλία» εξήγησε ο Ουάτσον κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σήμερα.
«Γνωρίζω ότι η παράδοση της Πιρέλι ήταν αυτή ακριβώς: ένα ημερολόγιο με κορίτσια pin-up. Πιστεύω ότι αυτό το είδος εξερευνήθηκε αρκετές φορές (…), όμως θεωρώ ότι θα ήταν καλό επίσης για την Πιρέλι ένα σχέδιο το οποίο θα καθοδηγεί απόλυτα η τέχνη» συμπλήρωσε ο φωτογράφος.

Στο πλευρό των τεσσάρων γυναικών εμφανίζονται επίσης ο σχεδιαστής Αλεξάντερ Γουάνγκ και οι χορευτές Κάλβιν Ρόγιαλ και Σεργκέι Πολούνιν.
..ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου