Αντίστροφη μέτρηση για την 21η Athens Xclusive Designers Week

Λίγες μέρες έμειναν για την 21η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου ως τις 3 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος θα απολαύσουμε τις επιδείξεις μόδας σημαντικών σχεδιαστών μόδας, fashion brands καθώς και ανερχόμενων σχεδιαστικών ταλέντων.


Φέτος, η AXDW έχει την χαρά και τη τιμή να φιλοξενήσει τον διεθνή οίκο μόδας DSQUARED2 και τους ίδιους τους σχεδιαστές και τους ιδρυτές της μάρκας, Dean και Dan Caten, σε ένα μοναδικό special appearance, όπου θα παρουσιάσουν κάποια κομμάτια της F/W 17-18 συλλογής τους, μέσα από την πρωτοποριακή «GLUNGE» ματιά τους, απόρροια του συνδυασμού του glamour με το grunge.
Η πασαρέλα της 21ης AXDW θα υποδεχτεί τους (αλφαβητικά):

.LAK by Lakis Gavalas: Με τίτλο «just woke up» η επίδειξη μόδας .LAK θα παρουσιάσει μία συλλογή από πολυτελείς πυζάμες και εσώρουχα.
Celia Dragouni: Αέρινες δημιουργίες και φορέματα με έθνικ στοιχεία που θυμίζουν Ελληνικό καλοκαίρι.



Evi Grintela: Shirtdresses και πουκάμισα σε πράσινο, γαλάζιο χρώμα και με ρίγες. Επίσης, θα παρουσιάσει και μία σειρά από πυτζάμες που για τα prints η σχεδιάστρια συνεργάστηκε με μία illustrator fashionista, η οποία τα σχεδίασε αποκλειστικά για την Evi Grintela.
Kathy Hayndels & Giannetos Handmade: Ο γνωστός οίκος μόδας θα παρουσιάσει Βραδινά θηλυκά φορέματα που αναδεικνύουν τη γυναικεία φιγούρα. Τη συλλογή θα συνοδεύσουν και ανδρικές εμφανίσεις με κουστούμια υψηλής ραπτικής.
Olga Karaververi: «The spring butterflies», εμπνευσμένη από την ομορφιά της πεταλούδας δημιούργησε μια συλλογή από haute couture κομμάτια με συνδυασμούς παστέλ αλλά και έντονων χρωμάτων. Στην συλλογή της κυριαρχεί το ακατέργαστο μετάξι, η μουσελίνα καθώς και το μεταξωτό σατέν.
Panos Apergis: Μάλλινες και πλεκτές δημιουργίες. Συνδυάζει διάτρητες κουκούλες, δαντέλες, φθαρμένα δέρματα και κρόσσια από δέρματα. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μπεζ, το γκρι και το μαύρο.
Pathenis: Out of space ταξιδεύει φέτος η Parthenis A/W 2017, αναζητώντας μακρινά ουράνια σώματα και απόκοσμο αστρικό φως. Η συλλογή θέτει ερωτήματα για ζωή πέρα από τη γη, έντονα επηρεασμένη από «μεγάλες» διαστημικές ταινίες όπως το Gravity και το Interstellar. Με τρισδιάστατα τεχνικά υφάσματα, επαναλαμβανόμενα μοτίβα σε κλασικά σχέδια και εναλλαγές σε μονοχρωμίες.


Tassos Mitropoulos: Ethnic στοιχεία, περίτεχνες χειροποίητες δαντέλες, γήινα αλλά και έντονα χρώματα, κοραλλί, αποχρώσεις κανέλλας, τούλι και κεντημένα τούλια και μεταξωτά υφάσματα.
Vassilis Zoulias: «Women in the Garden» είναι ο τίτλος της νέα συλλογής demi Couture του σχεδιαστή, όπου θα παρουσιάσει θηλυκά φορέματα με κυρίαρχη την αντίθεση του λευκού, του μαύρου και του κόκκινου.
Brokers: Η συλλογή του χειμώνα 2017-18 είναι επηρεασμένη από τη σύζευξη των παγκόσμιων αισθητικών προτύπων που στοχεύει στη δημιουργία νέων υβριδικών μοντέλων αισθητικής έκφρασης και απευθύνεται στον άντρα που κινείται στο αστικό τοπίο ως σύγχρονος εξερευνητής.
Zini Boutique: Με επιρροές από την Κούβα, στη νέα συλλογή ο απόλυτος μοντερνισμός συναντά τη θηλυκή χρηστικότητα. Ανάλαφρα υφάσματα, πλούσια τροπικά χρώματα, αποπνέουν μία εξωτική ζωντάνια.

Η τρίτη ημέρα της Διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στους νέους σχεδιαστές, που συμμετέχουν στον θεσμοθετημένο διαγωνισμό New Designers Awards του οποίου χορηγός μετονομασίας είναι η Amstel Radler, η διάσημη μπύρα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, με χυμό λεμονιού και μόνο 2& αλκοόλ. Οι νέοι δημιουργοί θα παρουσιάσουν τις F/W 2017-18 συλλογές τους και θα διαγωνιστούν στα New Designers Awards by Amstel Radler, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο της μόδας και διεκδικώντας σημαντικά βραβεία για την μετέπειτα καριέρα τους. Οι σχεδιαστές που συμμετέχουν στα New Designers Awards by Amstel Radler είναι οι (αλφαβητικά):

Avgousta Theodoulou, Christina E. Vatsina, Chrysafis Stefanos, Euphrosyne Vlassi, Ioannis Roumeliotis, Irene Angelopoulos, J. Kalupahana, Marilia Christina, Mary Pietri, Missirlou Tailor, Mk by Marios, Nakou Maria

Την ημέρα των Νέων Σχεδιαστών θα ολοκληρώσουν με την παρουσίαση των συλλογών τους ο ΘΕΟ, που θα παρουσιάσει μία συλλογή με εντυπωσιακά παπούτσια και η Christina Zafeiriou.

Για αυτή τη σεζόν, με αφορμή την Amstel Radler, η AXDW αποφάσισε να εντάξει και ένα 4ο βραβείο κοινού, το «Fashion Refreshment Award» που στόχο έχει να επιβραβεύσει την ομαδική προσπάθεια και να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί τελικά να κάνει τη διαφορά στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ένας νέος σχεδιαστής μόδας και ένας έμπειρος fashion blogger γίνονται μία ομάδα, με σκοπό να δημιουργήσουν μία μοναδική lemon-inspired δημιουργία. Τα lemon-inspired looks, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ειδικά σχεδιασμένη online πλατφόρμα, για ψηφοφορία του κοινού!
http://whenlifegivesyoulemons.gr/ Το νικητήριο ζευγάρι, designer/ mentor-blogger θα ανακοινωθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στην Τελετή Απονομής των New Designers Awards by Amstel Radler.

Η αυλαία της 21ης AXDW θα πέσει με το Starwalk for a Cause, ένα ειδικό, φιλανθρωπικό fashion show event. Στο StarWalk for a Cause by Bioten θα συμμετέχουν και θα περπατήσουν στην πασαρέλα οι σημαντικότερες Ελληνίδες μοντέλα των 80’s και 90’s, όπως η Βίκυ Κουλιανού, Νίκη Κάρτσωνα, Ρέα Τουτουντζή, Γιώργος Χειμωνέτος, Αλέξανδρος Παρθένης κ.ά. Όλοι οι συμμετέχοντες θα φορέσουν τις μοναδικές δημιουργίες καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών μόδας, όπως MI-RO, Ioanna Kourbela, Sotiris Georgiou, Vassilis Zoulias, Makis Tselios, Evi Grintela, Victoria Kyriakides, Vlassi Holeva, Parthenis, Celia Dragouni κ.ά. Όλα τα έσοδα από τη συμμετοχή του κοινού θα διατεθούν στο MDA Hellas, το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, οι επισκέπτες της AXDW θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρέχουσες συλλογές S/S 2017 Ελλήνων δημιουργών αξεσουάρ μόδας και κοσμημάτων που συμμετέχουν στα Xclusive Elements. Οι δημιουργοί των φετινών Xclusive Elements είναι οι (αλφαβητικά): E.T. Collection Creations by Elsa Toli, Eugene, Imisi, KNK Collection by Athina, Lifelikes, Proestilo και Tsili’s by Tsili Katerina.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου