Οι νέες δημιουργίες του Καρλ Λάγκερφελντ για τη Chanel

Ο Καρλ Λάγκερφελντ παρουσίασε τη συλλογή haute couture Άνοιξη 2017 της Chanel στο ξενοδοχείο Grand Palais στο Παρίσι.
Η συλλογή περιλαμβάνει 66 «ιδιαιτέρως θηλυκές» εμφανίσεις, μεταξύ άλλων, τουίντ κοστούμια με ζώνες που τονίζουν τη μέση σε παστέλ χρώματα (λεβάντα, ανοιχτό γκρι, απαλό ροζ, φιστικί) και βραδινά φορέματα με φτερά και παγιέτες.

chnlcospr4
Αυτή τη φορά όπως δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής μόδας και καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Chanel εμπνεύστηκε από ένα γλυπτό του 20υ αιώνα του Ελβετού καλλιτέχνη Αλμπέρτο Τζιακομέτι με τίτλο «Spoon Woman».
Η σιλουέτα θύμιζε το στυλ των γυναικείων επαγγελματικών ταγιέρ τη δεκαετία του 1980, αλλά ο σχεδιαστής απάλυνε το look τονίζοντας την μέση με ζώνη και τη φούστα σε σχήμα τουλίπας εμπνευσμένη από το γλυπτό - κουτάλι (Spoon Woman).
Για βραδινές εμφανίσεις παρουσίασε τουαλέτες στολισμένες με κρύσταλλα και μεταλλικά στοιχεία που έμοιαζαν με σπασμένα γυαλιά.
Διάχυτο ήταν και ένα κλίμα αλά «Τζάκι Κένεντι» με τη μονοχρωμία, τα ασορτί καπέλα και τα μανίκια στους καρπούς.
Οι ασημί γόβες και τα βραχιόλια αστραγάλου από μαργαριτάρια συνόδευαν κάθε εμφάνιση.
chnlcospr3
Φυσικά, όπως συνηθίζεται σε κάθε show υψηλής ραπτικής του οίκου Chanel η τελευταία εμφάνιση έβαλε και τη σφραγίδα - είναι η επιθυμητή Chanel νύφη, την οποία συνοδεύει ο Λάγκερφελντ για την υπόκλισή του στο κοινό.
Φέτος όμως την τιμητική για το κλείσιμο της επίδειξης, δεν είχε η Κένταλ Τζένερ ή η Τζίτζι Χαντίντ, αλλά η 17χρονη κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, μοντέλο και ηθοποιός, η οποία φορούσε μία ροζ τουαλέτα καλυμμένη με βολάν.
Οι επιδείξεις μόδας του Καρλ Λάγκερφελντ για τον οίκο Chanel γίνονται ολοένα και περισσότερο ένα είδος... άμβωνα για να αναπτύξει ο σχεδιαστής τις πολιτικές και κοινωνικές του απόψεις.
Πέρσι παρουσίασε ένα σύνολο από ξύλο και ξύλινες χάντρες για να στείλει ένα περιβαλλοντικό μήνυμα.
Λίγους μήνες αργότερα, ανέλαβε διπλωματική αποστολή και βοήθησε να αναδειχθεί η αναθέρμανση των σχέσεων Δύσης και Κούβας, παρουσιάζοντας την κολεξιόν Croisiere 2016/17 στο Πασέο ντελ Πράντο, μια από τις παλαιότερες λεωφόρους στο νησί της Καραϊβικής.
chnlcospr2
Και στη χθεσινή επίδειξη μόδας υπήρξαν πολιτικά υπονοούμενα, καθώς η συλλογή περιελάμβανε τις μπλούζες (pussy-bow) με τον χαρακτηριστικό φιόγκο στο μπροστινό μέρος, όπως η Gucci μπλούζα που φόρεσε η Μελάνια Τραμπ προκαλώντας συζητήσεις μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλια του συζύγου της.
Ήταν ή δεν ήταν το συγκεκριμένο σχέδιο ένα διακριτικό νεύμα προς τη νέα διοίκηση των ΗΠΑ;
Θα φανεί καθώς τον τελευταίο καιρό φημολογείται ότι ο Καρλ Λάγκερφελντ θα είναι αυτός που θα ντύνει την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου