«Οι ακραίες ερωτικές ταινίες εξοντώνουν τις ηθοποιούς»

Η Lisa Ann ήταν μια από τις διασημότερες πρωταγωνίστριες ερωτικών ταινιών η οποία όταν αποφάσισε να αποσυρθεί - πάνω στην κορύφωση της πολυετούς καριέρας της, το 2014-, έκανε πολλούς θαυμαστές της να φορέσουν την πλερέζα του πένθους.
Σε αντίθεση με πολλές συναδέλφισσες της, οι καριέρες των οποίων μετρούν μόλις λίγους μήνες ή χρόνια, η 44χρονη Lisa διέπρεψε στο χώρο για πάνω από δυο
δεκαετίες και φυσικά έχει κάθε λόγο να έχει… λόγο. Η ίδια, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε για την τάση της βιομηχανίας αισθηματικών ταινιών, να τραβά στα άκρα τις επιδόσεις καθώς ολοένα και αυξάνεται η «όρεξη» για ολοένα και περισσότερες extreme και βίαιες σκηνές. Η ίδια προειδοποίησε πως η αυξανόμενη όρεξη για «κακοποίηση» στο πορνό, είναι επιζήμια για τις γυναίκες που πρωταγωνιστούν, ερασιτέχνες κυρίως, οι οποίες καλούνται να λάβουν μέρος σε όλο και πιο ακραίες σκηνές.
Μιλώντας στον Guardian, ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένες ηθοποιοί μετά την αποχώρησή τους από τον κλάδο των ενήλικων ταινιών που συχνά απαιτούνται hardcore καταστάσεις ενώ δε παρέλειψε να σημειώσει ότι γίνονται και κατάχρηση ναρκωτικών.
«Υπήρξαν φορές στα γυρίσματα που περιτριγυριζόμουν από ανθρώπους και καταστάσεις που δεν ήταν εντάξει, δεν υπήρξε ασφάλεια, πολλές κοπέλες ήταν εμφανώς εκτός εαυτού. Τα νέα κορίτσια είναι σαν ωρολογιακή βόμβα και πολλές είναι ''γαντζωμένες'' με τα ναρκωτικά. Αυτός ο πόνος από τις πολύ σκληρές σκηνές, ''σπάει'' τις γυναίκες, τις καταστρέφει σωματικά και ψυχολογικά».
Η ζήτηση για ακραίο πορνό, παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ «Hot Girls Wanted», το οποίος περιλαμβάνει και ενοχλητικό υλικό από σκηνές ακραίου σεξ.
Σε μια βιομηχανία όπου οι αμοιβές μειώνονται συνεχώς, οι ακραίες πράξεις πληρώνονται περισσότερο με κάποιες περιπτώσεις πολύ extreme να πληρώνουν μέχρι και 2.500 δολάρια τη σκηνή. Όπως δηλώνει η παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Rashida Jones, «αν είσαι 18 ετών και βρίσκεσαι στο Μαϊάμι, μέσα σε ένα χρόνο έχεις τελειώσει γιατί δεν υπάρχουν αρκετές δουλειές για ερασιτέχνες, οπότε αναγκάζεσαι να συμφωνήσεις σε πολύ σκληρό πορνό που πληρώνεσαι καλύτερα αλλά όμως επιβαρύνει το σώμα σου».
lisaann lisa3 lisa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου