ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΒΕΡΜΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ

 Το Τρίγωνο των Βερμούδων βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό σε μορφή φανταστικού τριγώνου. Στις άκρες τους βρίσκονται το νησί Βερμούδες, Πουέρτο Ρίκο και Φλόριντα.

Αυτή η τοποθεσία στον πλανήτη Γη είναι πολύ γνωστή για τα μυστήρια που τον περιβάλλουν, κυρίως εκείνα που αφορούν την εξαφάνιση αεροπλάνων και πλοίων.
Τα Μυστήρια του Τριγώνου των Βερμούδων
Από το 1945 ο κόσμος συζητά το μυστήριο που αφορά τις βάρκες και τα αεροπλάνα που περνούν από το Τρίγωνο των Βερμούδων. Αυτή η συζήτηση ξεκίνησε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι εξαφανίσεις έγιναν δεκαετίες πριν. Ωστόσο, το έτος 1945 σηματοδοτήθηκε αφού το Πολεμικό Ναυτικό της Βόρειας Αμερικής έχασε σημαντικό εξοπλισμό από την τοποθεσία.
Ποτέ δεν βρέθηκαν αρκετά πλοία και αεροσκάφη που χάθηκαν στην περιοχή, γεγονός που βοήθησε να τροφοδοτήσει κάθε είδους πιθανότητα.
Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, μία από τις πιο διάσημες εξαφανίσεις είναι αυτή της μοίρας του Αμερικανικού Ναυτικού μαζί με πλοία που αναχώρησαν για εκπαίδευση από τη Φλόριντα το 1945. Χρόνια αργότερα, άρθρα που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες ανέφεραν κάποια γεγονότα.
Άλλες μελέτες έχουν αποδείξει ότι άπειροι πιλότοι ήταν στην διοίκηση αεροσκάφους, με ακατάλληλο εξοπλισμό πλοήγησης, χαμηλά καύσιμα και εξακολουθούν να πετούν σε χαμηλό υψόμετρο σε πολυσύχναστη θαλάσσια τοποθεσία.
Πιστεύεται ότι περισσότερα από 50 πλοία έχουν εξαφανιστεί σε αυτή την περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού. Η έλλειψη πειστικών εξηγήσεων έχει οδηγήσει σε πολυάριθμες θεωρίες, από εξωγήινη δράση μέχρι τέρατα που καταπίνουν ό,τι περνάει εκεί.
Διάφορα βιβλία βοήθησαν στην αύξηση της κακοστοιχειωμένης φήμης του Τριγώνου των Βερμούδων. Ένας από αυτούς τους συγγραφείς ήταν ο Αμερικανός δημοσιογράφος Vincent Gaddis, ο οποίος δημοσίευσε αρκετά άρθρα για ένα αμερικανικό περιοδικό.
Δείτε μερικές από τις πιο διάσημες περιπτώσεις παρακάτω:
1840 - Ρόζαλι
Το βαπτισμένο πλοίο Rosalie της Γαλλίας που βρίσκεται μετά από μέρες χαμένο. Το πλοίο απέπλευσε με κλειστά πανιά και την τέλεια φόρτιση, ωστόσο το πλήρωμα δεν βρέθηκε.
1872 - Ουράνια Μαρία
Το πλοίο Mary Celeste εξαφανίστηκε τον Νοέμβριο με μέλη του πληρώματος στο πλοίο. Το πλοίο εντοπίστηκε ένα μήνα αργότερα χωρίς ίχνος του πληρώματος.
1902 - Φρέγια
Το Γερμανικό πλοίο Freya έφυγε για μια μέρα. Το πλοίο αναχώρησε από την Κούβα στις 3 Οκτωβρίου και βρισκόταν μια μέρα αργότερα στο ίδιο σημείο όπου είχε φύγει, χωρίς όμως κόσμο στο πλοίο.
1918 - Κύκλωπας
Το πλοίο Cyclops, φορτωμένο με 19.000 τόνους προμήθειες για το Ναυτικό της Βόρειας Αμερικής, είχε πάνω από τριακόσιους ανθρώπους. Το πλοίο αυτό εξαφανίστηκε μαζί με το φορτίο και το πλήρωμά του, σε ήρεμες θάλασσες, χωρίς προειδοποίηση, ακόμη και με ραδιοπομπό. Το πλοίο αναχώρησε από το Ρίο ντε Τζανέιρο στις 16 Φεβρουαρίου και εξαφανίστηκε στις 4 Μαρτίου μετά από διάλειμμα στα Μπαρμπέιντος.
1945 - Πτήση 19
Μοίρα με πέντε βομβαρδιστικά του Αμερικανικού Ναυτικού μόλις έφυγαν από το Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα και εξαφανίστηκαν με 14 μέλη του πληρώματος. Η υπόθεση έγινε γνωστή ως πτήση 19 - αριθμός ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας. Αυτή η υπόθεση έκανε το μέρος παγκοσμίως γνωστό.
1967 - Η μαγεία
Το πλοίο Witchcraft εξαφανίστηκε στις 24 Δεκεμβρίου 1967. Αυτή θεωρείται μία από τις πιο ασυνήθιστες περιπτώσεις του Τριγώνου των Βερμούδων. Το πλοίο αυτό πραγματοποίησε θαλάσσιες κρουαζιέρες. Το πακέτο ήταν δεμένο σε σημαδούρα κοντά στο λιμάνι του Μαϊάμι της Φλόριντα, 1.600 πόδια από την ακτή.
1999 - Γένεσις
Το φορτηγό πλοίο Genesis βυθίστηκε μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι του Σαν Βισέντε. Πριν
της εξαφάνισης, το σκάφος ανέφερε προβλήματα με βόμβα. Έγιναν έρευνες σε έκταση 85.000 χλμ2, αλλά ανεπιτυχείς.
Αποκαλύπτοντας το μυστήριο
Η μαγνητική απόκλιση στο Τρίγωνο των Βερμούδων θα μπορούσε να είναι μια πιθανή εξήγηση για την βλάβη του εξοπλισμού πλοήγησης στην περιοχή. Μερικά ατυχήματα έχουν συμβεί λόγω του αθροίσματος του ανθρώπινου λάθους και των κακών καιρικών συνθηκών.
Ωστόσο, σε άλλες περιοχές όπου οι πλοηγοί αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο στο συγκεκριμένο σημείο.
Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο επισημαίνουν κάποια χαρακτηριστικά που υπάρχουν στην περιοχή. Οι ερευνητές παρατήρησαν σύννεφα σε σχήμα εξάγωνου που παρήγαγαν ισχυρούς ανέμους, δημιουργώντας κύματα ύψους άνω των 15 μέτρων και αποσταθεροποιητικά αεροσκάφη.
Οι θύλακες αερίου μπορούν επίσης να δουν σε αυτό το μέρος του Ατλαντικού Ωκεανού. Με αυτό το σενάριο, πλοία και αεροσκάφη οδηγούνται στον πάτο του ωκεανού και δεν βρίσκονται ποτέ.
Νέα θεωρία στο μυστήριο
Το 2018 ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Southampton της Αγγλίας παρουσίασαν αναφορές που επανέφεραν συζητήσεις σχετικά με το Τρίγωνο των Βερμούδων. Επιστήμονες είπαν ότι η εξαφάνιση των αγγείων σχετίζεται με την επίπτωση γιγαντιαίων κυμάτων στην περιοχή.
Το φαινόμενο, που θα είχε καταγραφεί για πρώτη φορά το 1997, θα είχε κύματα ύψους έως 30 μέτρων, γρήγορο σχηματισμό, με διάρκεια λίγων λεπτών και με αρκετή δύναμη για να βυθίσει μεγάλα πλοία.
Οι ερευνητές κατέστησαν επίσης σαφές ότι το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι ένα μέρος όπου οι ναυτικοί μπορούν να αντιμετωπίσουν μεγάλες καταιγίδες ωκεανών, που σχηματίζονται σε τρεις διαφορετικές περιοχές: την Καραϊβική, τον Νότιο Ατλαντικό και τον Βόρειο Ατλαντικό, αυξάνοντας όσο περισσότερο τη δύναμη του κύματος σ.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου