Spring/Summer 2014: Όλες οι νέες τάσεις της μόδας σε μία γκάλερι

METALLICS
Φουτουριστική διάθεση αλλά και έναν πιο glamorous αέρα έχουν τα μεταλλικά υφάσματα που έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο. Το γεγονός που προκαλεί τις εντυπώσεις, είναι πως τα “παραδοσιακά” βραδινά lamés πλέον χρησιμοποιούνται και για daywear, ενώ συνδυάζονται και με πλεκτά, jeans κλπ. Χαρίζουν -αν μη τι άλλο- λάμψη, ενώ παράλληλα αγκαλιάζουν τη σιλουέτα.

Τα είδαμε στις συλλογές των: Antonio Berardi, Altuzarra, Balmain, Emilio Pucci, Just Cavalli, Roberto Cavalli, Max Mara, Rag&Bone, Versace, Diane Von Furstenberg, Saint Laurent, Haider Ackerman, Akris, Dolce&Gabbana, Lanvin, Meadham Kirchhoff, Marni, Tom Ford, Givenchy, Marc by Marc Jacobs, Gucci, Vivienne Westwood, 3.1 Philip Lim, Proenza Schouler, Creatures of the Wind, Isabel Marant, Salvatore Ferragamo, Reed Krakoff, Rochas, Suno, Oscar de la Renta, Tory Burch. 


ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Τόσο η απλή διαφάνεια, όσο και η δαντέλα, χρησιμοποιήθηκαν από πολλούς δημιουργούς, χαρίζοντας μια διάθεση αέρινη αλλά και αισθησιακή στα ρούχα. Θηλυκά κομμάτια που αφήνουν λίγα στη φαντασία και κολακεύουν τη σιλουέτα, πρόκειται να φορεθούν πολύ.

AROUND THE WORLD

Επίσης διακρίναμε την ταξιδιωτική διάθεση αρκετών ρούχων. Είτε χρησιμοποιώντας ethnic στοιχεία, είτε δημιουργώντας ρούχα που θυμίζουν σαφάρι και εκδρομή, οι σχεδιαστές θέλησαν να μας “ανοίξουν την όρεξη” για περιπλανήσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου.








PLEATS

Οι σχεδιαστές βάλθηκαν να δείξουν στο κοινό με πόση δεξιοτεχνία μπορούν να χειριστούν τα υλικά τους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να να το πετύχουν είναι οι πιέτες, που είδαμε περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν. Έχουν την ιδιότητα να μεταμορφώσουν τελείως ένα κομμάτι καθώς προσθέτουν κίνηση στο ύφασμα.

ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ

Ο πλέον κλασικός και chic συνδυασμός λευκού και μαύρου, θα είναι ένα από τα must της ερχόμενης σεζόν. Prints που θυμίζουν 1960s, έξυπνα κοψίματα και ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία, δίνουν στο ασπρόμαυρο μια μοντέρνα και σοφιστικέ διάθεση.







"ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗ"

Μετά από τη σκακιέρα που είδαμε από τον Louis Vuitton και αγαπήθηκε όσο λίγα prints, έρχεται η “επιδρομή” των τετραγώνων. Μικρά τετραγωνάκια λοιπόν σε διάφορους σχηματισμούς και αποχρώσεις, θα είναι μάλλον το print που θα χαρακτηρίσει τη σεζόν.
Τα είδαμε στις συλλογές των: Balmain, Meadham Kirchhoff, Oscar de la Renta, Carven, Stella Jean, Delpozo, Derek Lam, Moschino, Margaret Howell, House of Holland. 

CROPPED TOPS

Ήδη τα cropped tops έχουν φορεθεί πολύ, απ’ ότι φαίνεται όμως ήρθαν για να μείνουν καθώς πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν για ακόμα μια σεζόν. Θα τα δούμε σε όλα τα μήκη, από το πιο κοντό που προτείνεται για το βράδυ κυρίως, μέχρι και αυτό που αφήνει εκτεθειμένη μόνο μια μικρή περιοχή του σώματος και προκαλεί τις εντυπώσεις.
Τα είδαμε στις συλλογές των: Michael Kors, Calvin Klein Collection, Jil Sandel, Dolce&Gabbana, Giambattista Valli, Carven, Balenciaga, Preen by Thorton Bregazzi, House of Holland, Isabel Marant, Diane Von Furstenberg, Aquilano.Rimondi, DSquared2, Ports 1961, Alexander McQueen Runway.


FLORALS

Η άνοιξη είναι συνυφασμένη με τα λουλούδια και έτσι τα florals ήταν θα είναι για ακόμα μια φορά παρόντα. Από τα ρομαντικά λουλούδια της Nina Ricci μέχρι την ανατομία του άνθους που είδαμε από τον Christopher Kane, το floral print είναι εδώ για να δώσει έναν πιο girly χαρακτήρα στις εμφανίσεις μας.







TOP COATS

Κάθε χρόνο, την άνοιξη, βασικό ρόλο στο ντύσιμό μας παίζουν τα λεπτά πανωφόρια. Έτσι οι σχεδιαστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτό το κομμάτι και ειδικά φέτος είδαμε ακόμα περισσότερα σχέδια που μας άρεσαν ιδιαίτερα. Καμπαρντίνες, αδιάβροχα αλλά και πανωφόρια από δέρμα ήταν αυτά που ξεχωρίσαμε και θα φορεθούν ιδιαίτερα.
Τα είδαμε στις συλλογές των: Salvatore Ferragamo, Daks, Alexander Wang, Burberry Prorsum, Michael Kors, Hermès, Lanvin, Céline, DKNY, Ralph Lauren, Miu Miu, Thomas Tait, Christopher Raeburn, Lacoste.




ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ

Τέλος για την ερχόμενη σεζόν πολλοί Οίκοι προτείνουν τα κεντήματα, που δίνουν στα ρούχα έναν αέρα πολυτέλειας. Επιπλέον μετατρέπουν και το πιο απλό κομμάτι σε ένα βραδινό “κόσμημα” και κάνουν την εμφάνιση πολύ εντυπωσιακή. Ακόμα και τα ρούχα με sporty διάθεση, μπορούν να αλλάξουν πλήρως χαρακτήρα, αν προσθέσουμε σε αυτά διακοσμητικά στοιχεία όπως τα κεντήματα.
Τα είδαμε στις συλλογές των: Marni, Ermano Scervino, Marc Jacobs, Topshop Unique, Miu Miu, Simone Rocha, Altuzarra, Emilio Pucci, Balenciaga, Nina Ricci, Michael van der Ham, No.21.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου